• دوشنبه / ۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94090201477
  • خبرنگار : 71188

حاشیه‌های سومین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز

حاشیه‌های سومین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز

سومین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در تهران در حالی با حدود یک ساعت تاخیر آغاز به کار کرد که برگزاری این رویداد بزرگ بین‌المللی با حاشیه‌هایی همراه است.

سومین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در تهران در حالی با حدود یک ساعت تاخیر آغاز به کار کرد که برگزاری این رویداد بزرگ بین‌المللی با حاشیه‌هایی همراه است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حسن روحانی، رییس جمهور ایران به عنوان رییس اجلاس در صدر میز برگزاری اجلاس نشسته و محمدحسین عادلی، دبیرکل ایرانی مجمع کشورهای صادرکننده گاز تنها مقامی است که درکنار رییس جمهور ایران قرار گرفته است.

مقام‌های ونزوئلا و روسیه از یک سو و بولیوی و گینه استوایی از سوی دیگر نزدیک ترین هیات‌ها به محل استقرار رییس جمهور ایران هستند. به نظر می رسد چینش هیات‌ها بر اساس حروف الفبایی بوده است.

هیات‌های عالی‌رتبه همراه سران حاضر در محل اجلاس GECF با تلفن های همراه و تبلت در حتل گرفتن عکس و فیلم از سخنرانی رییس جمهور ایران هستند.

سومین اجلاس سران GECF به دلیل تاخیر رییس جمهور روسیه، با یک ساعت تاخیر آغاز به کار کرد.

سران کشورهای عضو مجمع GECF در بدو ورود مورد استقبال رسمی رییس جمهور ایران قرار گرفته و سپس از سوی نهاوندیان، رییس دفتر رییس جمهور به داخل سالن اجلاس هدایت شدند.

با وجود توزیع گوشی ترجمه همزمان در میان خبرنگاران، ترجمه فارسی از اظهارات مقامات انجام نمی‌شود و تنها ترجمه انگلیسی در سالن خبرنگاران پخش می‌شود.

خبرنگاران و عکاسان رسانه های داخلی و خارجی از ساعاتی پیش در سالن مخصوص خبرنگاران در سالن اجلاس سران مستقر شده‌اند و پوشش خبری جامع سومین اجلاس مجمع سران کشورهای صادرکننده گاز را در دستور کار قرار داده‌اند.

خبرنگاران نشریات و رسانه‌های روس از جمله راشاتودی روسیه، وال استریت ژورنال، بلومبرگ و رویترز از جمله رسانه‌هایی هستند که تیم‌های خبری آنها مشغول فعالیت و تهیه خبر در آستانه برگزاری سومین اجلاس GECF هستند.

پس از سخنرانی رییس جمهور ایران و دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، روسای جمهور بولیوی و گینه استوایی به سخنرانی پرداختند و پس از آن ها نوبت به رییس جمهور نیجریه رسید که سخنان خود را درباره بازار جهانی گاز مطرح کند.

پوتین، رییس جمهور روسیه و اوو مورالس، ریس جمهور بولیوی به زبانهای روسی و اسپانیولی به بیان سخنان خود پرداختند و روسای جمهور گینه و نیجریه سخنرانی انگلیسی داشتند.

پوتین که در آغاز سخنرانی خود گوشی ترجمه همزمان را در گوش داشت نسبت به ترجمه نشدن صحبت‌های خود ابراز تعحب کرد. پس از دقایقی رییس جمهور ایران تاکید کرد ترحمه فقط به زبان اسپانیولی انجام نمی‌شده که با حل مشکل، پوتین سخنان خود را از سر گرفت.

سخنان نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا تا این جای اجلاس طولانی ترین سخنرانی سران بوده است. پس از مادورو، نوبت به فواد معصوم، رییس جمهور عراق رسید تا سخنرانی خود را آغاز کند.

باتوجه به حضور رییس جمهور ایران به عنوان رییس اجلاس سران GECF، بیژن زنگنه ریاست هیات ایرانی در میز اجلاس را بر عهده دارد.

حسین فریدون - دستیار ویژه رییس جمهور، محمدجواد ظریف - وزیر امور خارجه ایران، عراقچی - معاون وزارت خارجه، نهاوندیان - رییس دفتر رییس جمهور، ابوطالبی - مدیر سیاسی دفتر رییس جمهور، مهدی عسلی - رییس امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت، امیرحسین زمانی نیا - معاون وزیر نفت در امور بین الملل و کاظم پور اردبیلی - نماینده ایران در هیات عامل اوپک اعضای هیات ایرانی در نشست امروز را تشکیل می‌دهند.

نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا، تنها مقام ارشدی است که به همراه همسر خود در نشست امروز سران مجمع کشورهای صادرکننده نفت حاضر شده و همسر وی نیز در هیات همراه وی در نشست حضور دارد.

پس از سخنرانی رییس جمهور ترکمنستان و نخست وزیر الجزایر، سخنرانی سران حاضر در اجلاس به پایان رسید و نوبت به فتحی المجبری، وزیر امور آموزش لیبی رسید که به عنوان رییس هیات این کشور به سخنرانی بپردازد.

باوجودی که قطر یکی از پنج کشور اصلی در میزان ذخایر، تولید و صادرات گاز است، به دلیل غیبت امیر قطر در اجلاس، وزیر انرژی این کشور پس از سخنرانی روسای جمهور، نخست وزیر الجزایر و وزیر آموزش لیبی موفق به سخنرانی شد.

امارات متحده عربی که در بالاترین سطح در این اجلاس شرکت نکرده، حتی وزیر انرژی خود را نیز به اجلاس نفرستاده و قائم مقام وزیر انرژی ریاست هیات این کشور را بر عهده دارد.

نخست وزیر الجزایر، وزی انرژی و صنایع قطر و وزیر نفت و انرژی عمان در رویکردی مشترک نسبت به سقوط قیمت گاز و انرژی و تاثیر آن بر آینده سرمایه گذاری های انرژی هشدار دادند.

پس از سخنرانی همه هیات‌ها و همچنین نماینده اوپک و مجمع جهانی انرژی، رییس جمهور ایران، به عنوان رییس اجلاس سران با تشکر از حوصله و سخنرانی سران و و وزرای کشورها، ختم جلسه افتتاحیه اجلاس را اعلام کرد و افزود که هیات ها فرصت دارند مدتی استراحت کنند.

پیش‌بینی می‌شود دیدارهای دوجانبه و چندجانبه سران و وزرا در حاشیه اجلاس سران و در زمان استراحت هیات ها برنامه ریزی شده باشد.

با پایان یافتن نشست رسمی، همچنان برخی اعضای هیات‌ها در سالن اجلاس باقی مانده‌اند و به‌صورت ایستاده مذاکراتی را با یکدیگر انجام می‌دهند که در این زمینه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران از فعال‌ترین افرادی است که مشغول مذاکره با اعضای هیات‌های مختلف است.

براساس برنامه، قرار است پس از استراحت هیات‌ها، جلسه خصوصی اجلاس پشت درهای بسته آغاز شود که گزارش وزیر نفت ایران از اجلاس وزیران و همچنین قرائت بیانیه پایانی اجلاس توسط دبیرکل GECF در دستور کار این نشست قرار دارد.

قرار است رییس جمهور ایران در پایان اجلاس مصاحبه‌ای مطبوعاتی در حضور نمایندگان رسانه‌ها داشته باشد و در پایان ضیافت شامی به افتخار هیات‌های شرکت کننده در اجلاس برگزار خواهد شد.

نکته قابل توجه اجلاس سران GECF اینجاست که نمایندگان رسانه‌ها به هیچ عنوان اجازه دسترسی به محل برگزاری نشست را ندارند و با توجه به این‌که برخی هیات‌ها امشب تهران را ترک می‌کنند، اساسا امکان پرسش و پاسخ با هیچ‌کدام از اعضای حاضر در نشست میسر نیست. این درحالی است که در رویدادهای بین‌المللی مشابه که در سایر کشورها برگزار می‌شود، فرصت مشخصی در اختیار اصحاب رسانه برای گفت‌وگو با شرکت‌کنندگان فراهم است.

نشست خصوصی سومین اجلاس سران GECF پس از دقایقی استراحت درحالی آغاز شد که تصاویر این نشست کماکان در اتاق خبرنگاران پخش می‌شد!

روحانی به‌عنوان رییس اجلاس از بیژن زنگنه، وزیر نفت درخواست کرد که گزارش خود را از نشست وزیران انرژی عضو GECF در اجلاس ارایه کند.

زنگنه درحالی صحبت‌های خود را آغاز کرد که پس از چند ثانیه به وی تذکر داده شد سخنانش برای حاضران ترجمه نمی‌شود.

روحانی از آن زمان چندین بار و به‌طور متوالی اعلام کرد، بخش ترحمه آمادگی خود را اعلام کند. با گذشت نزدیک به یک دقیقه که در سکوت حاضران و تذکرهای روحانی گذشت، تصاویر نشست قطع شد اما صدای اجلاس همچنان برای خبرنگاران پخش می‌شد.

صدای صحبت‌های زنگنه پس از حدود یک دقیقه قطع شد. پس از آن از خبرنگاران خواسته شد با حضور در طبقه پایین، خود را برای نشست خبری رییس جمهور ایران که پس از این نشست برگزار خواهد شد، آماده کنند.

نشست خبری رییس جمهور کوتاه و بدون پرسش و پاسخ بود. وی خیلی زود نشست را برای حضور در ضیافت شام سران ترک کرد.

پس از نشست خبری رییس جمهور که با همراهی دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز انجام شد، وزیر نفت نیز در جمع خبرنگاران حاضر شد و سپس برای حضور در ضیافت شام جلسه را ترک کرد.

به خبرنگاران گفته شده است که ممکن است روسای جمهور ایران و روسیه امشب نشست خبری مشترکی برگزار کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha