• چهارشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۴ / ۱۷:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94082012549
  • خبرنگار : 71457

مراسم "روز شهید" در ضاحیه بیروت؛

سید حسن نصرالله: آمریکا و هم‌پیمانانش فهمیده‌اند باید به سراغ راه حل سیاسی واقعی رفت

سید حسن نصرالله: آمریکا و هم‌پیمانانش فهمیده‌اند باید به سراغ راه حل سیاسی واقعی رفت

دبیرکل حزب الله لبنان امروز (چهارشنبه) در مراسم "روز شهید" که در مجتمع سیدالشهداء (ع) در جنوب بیروت برگزار شد، با بزرگداشت خاطره شهدای مقاومت از طریق ویدئو کنفرانس به ایراد سخنرانی پرداخت.

دبیرکل حزب الله لبنان امروز (چهارشنبه) در مراسم "روز شهید" که در مجتمع سیدالشهداء (ع) در جنوب بیروت برگزار شد، با بزرگداشت خاطره شهدای مقاومت از طریق ویدئو کنفرانس به ایراد سخنرانی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه المنار، روز شهید در لبنان هر ساله در سالروز عملیات شهادت طلبانه "احمد قصیر" و انهدام مقر حاکم نظامی رژیم صهیونیستی در شهر صور در سال 1982، از سوی حزب‌الله گرامی داشته می‌شود.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در ابتدای سخنرانی خود با خوش آمدگویی به حاضران و تبریک روز شهید به آن‌ها گفت که سخنانش را به دلیل کمبود وقت به دو بخش سیاسی و پرداختن به روز شهید مختصر می‌کند.

وی گفت: ما امروز را روز شهید نامیده‌ایم، روزی که مجاهد شهادت طلب، احمد قصیر، با ماشینی پر از مواد منفجره مقر حاکم نظامی اسراییل در شهر صور را هدف قرار داد. این عملیات اولین عملیات از نوع خود برای مقاومت و حتی اولین عملیات اساسی علیه صهیونیست‌ها بود که در آن بنا به اذعان خود آن‌ها 141 صهیونیست کشته و 10 تن دیگر مفقود شدند و در میان آن‌ها ده‌ها ژنرال ارشد اسراییلی بود و آن‌ها را یک سال در غم و اندوه فرو برد. 33 سال از آن عملیات گذشته است اما باید بگوییم که چنین عملیات بزرگی علیه اسراییل و چنین ضربه کاری علیه آن‌ها تاکنون تکرار نشده است. او آغازگر راهی بود که رهروان زیادی داشت و احمد قصیر را باید امیر شهدا و رزمندگان شهادت طلب بخوانیم.

دبیرکل حزب‌الله لبنان ادامه داد: حزب‌الله این روز را برای شهدای خود روز شهید می‌داند؛ برای شهید عباس موسوی، راغب حرب و عماد مغنیه و همه شهدا و همه باید بدانند که این غافله همچنان ادامه دارد.

وی گفت: به شهدا و مردم می‌گویم که مایی که هنوز زنده‌ایم به شهدا غبطه می‌خوریم و آرزو داریم از این زندان آزاد شده و با آن‌ها به سعادت اخروی بپیوندیم.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در ادامه سخنان خود عنوان داشت: ما به خاطر این مقاومت و این مسیری که مقاومت در آن قرار گرفته است خداوند را سپاسگزاریم و خداوند به برخی از مخلوقات خود جایگاه خاصی را می‌دهد و این مساله جای شکر دارد و همان طور که خداوند فرموده است اگر نعمت‌ها را شکر کنید این نعمت‌ها را بیشتر خواهد کرد.

وی افزود: باید یادآور شویم که این شهدا برای امت ما چه کردند و چه چیزی را تقدیم نمودند. ما زمانی که از پیروزی‌ها صحبت می‌کنیم باید بدانیم که این پیروزی‌ها به برکت خون پاک این شهدا است و این شهدا فقط از حزب‌الله نیستند بلکه از تمامی گروه‌های مقاومت و گروه‌های فلسطینی و همچنین ارتش‌های سوریه و لبنان در هنگام حضورشان در لبنان در طول دهه‌ها قبل هستند.

وی ادامه داد: ویژگی شهدا این است که آن‌ها همه چیز را دادند و بیشترین چیزی را که می‌توانستند برای امت خود ارائه دهند آن‌ تقدیم کردند و این پیروزی‌ها نتیجه اقدامات آن‌ها است که ما در سایه آن زندگی می‌کنیم.

دبیرکل حزب‌الله لبنان تصریح کرد: زمانی که به رخدادهای خارجی و نتایج ملموس تحولات نگاه می‌کنیم می‌بینیم سرزمین ما بدون هیچ قید و شرطی و پس از سال‌های طولانی از اشغال گری به ما بازگشت و اسیران ما از زندان‌ها آزاد شدند و امنیتی که کشور ما به ویژه در جنوب لبنان از آن برخوردار است به دلیل بازدارندگی علیه دشمن صهیونیستی و مقابله با تکفیری‌ها است.

سید حسن نصرالله اظهار کرد: لبنان امروز تا حد زیادی از خطرات به دور است و دلیل این مساله نیز این جان‌فشانی‌هایی است که صورت گرفته است و از این طریق خطرات از ملت‌های منطقه نیز دور شدند و از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این جانفشانی‌ها در این دنیا برقراری امنیت و صلح و سلامت و عزت و کرامت برای ملت‌هاست. نتیجه مهم‌تر این جانفشانی‌ها این روحیه‌ای است که شهدا در امت و ملت‌های منطقه ایجاد کردند. آن‌ها روحیه عزت، کرامت و مقابله با ظلم و خواری را در میان امت‌ها برانگیختند. این شهدا روحیه بیداری و اراده و احیای جان‌ها را در میان مردم برانگیختند. خون شهیدان روح امت‌ها را بیدار کرد و باعث شد که مردم به مسیر جهاد برای تحقق سایر اهداف جهت آزادسازی سرزمین و آمادگی برای مقابله با طرح صهیونیستی ادامه دهند. این از دستاوردهای خون شهیدان است و این دستاورد بزرگ صرفا با یک موعظه و از طریق رسانه‌ها محقق نمی‌شد و خون شهیدان بالاترین قدرت را برای برانگیختن اراده‌ها دارد.

وی افزود: ما به لطف خدا قدرت را برای مقابله با چالش‌ها به دست آوردیم و این قوی‌ترین سلاح ما است. این روحیه جهادی بزرگترین سلاح ما در مقابله با دشمن و زرادخانه آن و حمایت آمریکا از دشمن ما است. اگر خون شهیدان وجود نداشت این مقاومت‌ و آزادسازی‌ها نیز وجود نداشت و اگر ما می‌خواستیم منتظر امکانات و تجهیزات بمانیم دیگر خبری از مقاومت و آزادسازی‌ها نبود و دشمن اهداف خود را در این صورت از طریق اشغالگری‌ها محقق می‌ساخت.

دبیرکل حزب‌الله لبنان تصریح کرد: در فلسطین نیز وضعیت از آغاز همین گونه بوده است و این انتفاضه‌ای که ایجاد شده است نتیجه همین روحیه جهادی است. دولت دشمن ما می‌تواند مردم فلسطین را محاصره کند. می‌تواند غزه را از کرانه باختری و مناطق کرانه باختری را از یکدیگر جدا کند و میان شهری با شهر دیگر فاصله بیاندازد و خطوط امدادرسانی را قطع کند تا مانع از رسیدن سلاح‌ها به فلسطینی‌ها شود و گروه‌های جهادی را منحل کند اما نمی‌تواند مانع از اقدامات تک تک افراد شود و جلوی آن‌ها را بگیرد.

سید حسن نصرالله افزود: ظرف چند روز قبل در تلویزیون چیزی را دیدم که باعث افتخار ما می‌شود و این افتخار در مقابل رهبرانی قرار دارد که میدان را ترک کردند و از بر عهده گرفتن مسئولیت‌های خود شانه خالی کرده‌اند. من در تلویزیون یک دختر فلسطینی را دیدم که با وجود اینکه سرنوشت اقدام خود را می‌دانست و نسبت به این مساله مطلع بود که سرنوشتش یا مرگ یا حبس ابد است اما چاقوی خود را از کیفش بیرون آورد و به یک سرباز اسراییلی ضربه زد و این یک حجتی در مقابل مردان است و این اقدامات ماحصل این روحیه است و این مسئولیت بر عهده ما قرار دارد که این روحیه را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: آن‌ها در وسایل ارتباط جمعی و تمام رسانه‌هایی که در اختیار داشتند تلاش کردند تا علیه مقاومت دسیسه کنند تا روحیه مقاومت را از مردم بگیرند و وقتی موفق به این کار نشدند سلاح و تجهیزات نظامی خود را به منطقه آوردند و جنگی بزرگ را علیه ما به راه انداختند. این مسئولیت ماست که در مقابل این خصومت بایستیم و با روحیه مقاومت و ایمانی که داریم و روحیه‌ای که در ملت ما موج می زند یقینا پیروز هستیم و این پیروزی حاصل خون شهداست.

دبیرکل حزب‌الله ادامه داد: اکنون ما خانواده‌های شهدا را در میان خود داریم. تاثیر خون شهدا در جامعه و خانواده‌هایشان چیزی جز صبر، پایداری، افتخار، عزت و آمادگی برای جانفشانی بیشتر را به جامعه ما نداده است. خون شهدا باعث شده که ما اکنون در نقطه‌ای که ایستاده‌ایم باشیم. آمریکا و دست‌نشانده‌های آن فکر می‌کنند که با رسیدن خبر شهید شدن عزیزان ما مقاومت تضعیف می‌شود اما واقعیت آن است که هر شهیدی که به خانواده‌اش بازمی‌گردد خانواده وی و جامعه ما بر ادامه جهاد و مقاومت پایدارتر می‌شود. مادامی که ما شهدا و خانواده شهدا را داریم از چیزی نمی‌ترسیم و این ما را به آینده امیدوارتر می‌کند و انگیزه برای ادامه مسیر در این راه مبارک برای ما بیشتر می‌شود.

وی در بخش دوم سخنان خود به مسایل سیاسی روز پرداخت. وی با اشاره به سفر اخیر نتانیاهو به کاخ سفید و دیدار با اوباما گفت: در ابتدا باید بگوییم که آمریکا هیچ‌گاه از حمایت بی قید و شرط از اسراییل دست نمی‌کشد و تلاش می‌کند این رژیم را به قوی‌ترین رژیم در جهان تبدیل کند. در آمریکا ما جمهوری خواه و دموکرات در رابطه با حمایت از اسراییل نداریم. نفوذ صهیونیست‌ها در این کشور بسیار زیاد است و آن‌ها حامیان بی قید و شرط اسراییل هستند. آنچه که در مورد روابط میان نتانیاهو و اوباما گفته می‌شود روابط میان دو شخص است. آمریکا کاملا حامی اسراییل است و از تمامی جنایت‌های اسراییل حمایت می‌کند. واشنگتن می‌گوید که از "حق" اسراییل برای دفاع از خود پشتیبانی می‌کند. حق برای دفاع از چه چیز؟ برای دفاع در مقابل ملت مظلومی که سرزمین‌شان غصب شده است؟!

سید حسن نصرالله ادامه داد: اخیرا شنیدیم که گفته شده حزب‌الله یکی از مسایلی بوده که نتانیاهو و اوباما در دیدار اخیر نخست وزیر اسراییل مورد بحث قرار داده‌اند. اینکه شیطان بزرگ و دست نشانده آن در منطقه درخصوص ما صحبت کنند افتخار بزرگی است. این نشان می‌دهد که ما در مسیر درست، جای درست و در جبهه درستی ایستاده‌ایم. وقتی آنها از ما خوب بگویند ما باید نگران باشیم. خوب گفتن آن‌ها یعنی مسیر ما اشتباه است. اینکه آمریکا و همدستانش آمده‌اند و در منطقه ما سرزمین‌ ما را غصب کرده‌اند تا علیه ما مبارزه کنند این نشان می‌دهد که مسیری که در آن قرار داریم هم درست است و هم تاثیر گذار است.

دبیرکل حزب‌الله لبنان همچنین تصریح کرد: فشارهای اقتصادی را وارد می‌کنند تا بر بنیه و ساختار اقتصادی مقاومت از طریق تحریم‌ها و قراردادن افراد و طرف‌هایی در لیست‌ها تاثیر بگذارند. همچنین ترورهایی را به صورت پنهانی و علنی انجام داده‌اند. جنگ نرم را به راه انداخته‌اند و فشار اقتصادی در جریان است اما این مساله چیزی را تغییر نمی‌دهد و این مساله باعث نمی‌شود که مردم ما شریک نتانیاهو یا اوباما در هدف قرار دادن مقاومت شوند.

وی افزود: در سطح منطقه و در جبهه طرف مقابل ما که آمریکا و هم‌پیمانان آن هستند آن‌ها به این باور رسیده‌اند که هر چقدر هم راه حل سیاسی را به تعویق بیاندازند اما نمی‌توانند نتیجه نبرد نظامی را به نفع خود رقم بزنند. ما شاهد پیشروی‌های میدانی در حلب در حومه جنوبی آن و همچنین در خصوص آزادسازی فرودگاه کویرس پس از سه سال از محاصره آن بودیم که این پیشروی‌ها و این پیروزی مفهوم بسیاری با خود به همراه دارد.

وی افزود: عملیات انتحاری بسیاری از سوی تروریست‌ها صورت گرفت تا بتوانند وارد این فرودگاه شوند اما نیروهای محاصره شده مقاومت کردند. پیش از اینکه این مساله چه دستاوردی است خود این امر نشانگر پایداری و مقاومت نیروهاست و این امر پیامی به کسانی است که می‌خواهند در وین یا در دیگر نشست‌ها این تصویر را از ارتش سوریه ارائه دهند که ارتش سوریه کارآمد نیست و این پیامی آشکار است که افرادی با این چنین اراده در فرودگاهی محاصره شده ظرف سه سال باقی ماندند. همچنین این محاصره نشانگر اراده و پایداری نیروهای محاصره شده بود. در همین حال نیروهایی که ده‌ها کیلومتر را برای رسیدن به این فرودگاه با وجود مین‌های کار گذاشته شده طی کردند این مساله را نشان دادند که از اراده بسیاری برخوردار هستند.

سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: رخدادهای میدانی این پیام را به آمریکا و هم پیمانان آن می‌دهد که گزینه نظامی را کنار بگذارند و به سراغ راه حل سیاسی واقعی بروند اما این راه حل باید بدون خواسته‌های غیر قابل اجرا باشد و آن‌ها دیگر نباید خود را در بالا ببینند و این مساله در مورد سوریه و یمن و یا هر مکان دیگری صدق می‌کند.

دبیرکل حزب‌الله همچنین در خصوص اوضاع کنونی کشورش گفت: اوضاع لبنان تاسف برانگیز است. در لبنان از بر عهده گرفتن مسئولیت‌ها گریخته می‌شود و طرف‌هایی منتظر طرف‌های خارجی هستند و برخی در رسانه‌ها یکدیگر را متهم می‌کنند و بدتر از اینها این است که این کشور به حدی شکننده شده است که حتی دولت و اگر بخواهم با صراحت بگویم حتی جامعه نیز شکننده شده است و از زمانی که یک مساله حتی اگر مساله‌ای سرنوشت‌ساز و در مورد آینده کشور نباشد و یک اختلافی رخ دهد احساس می‌کنیم که جامعه از کنترل خارج می‌شود و ما متاسفانه جامعه‌ای شکننده داریم.

وی افزود: در خصوص قانون اساسی نیز هرکس نظر خود را می‌دهد و طبق خواسته خود قانون اساسی را تفسیر می‌کند. ما به همه نظرات احترام می‌گذاریم اما برخی می‌گویند که در صورت نبود رییس جمهور پارلمان نمی‌تواند قانون گذاری کند. یک نظر دیگر نیز هست که می‌گوید طبیعی و عادی نیست که پارلمان در صورت عدم حضور رییس جمهور تشکیل شود اما این گروه مانعی را برای تشکیل پارلمان برای بررسی امور اضطراری نمی‌بیند. برخی نیز می‌گویند که نمایندگان مردم در پارلمان حضور دارند و می‌توانند تصمیم گیری کنند و طبق این دیدگاه‌ها برخی این جلسه را تشکیل می‌دهند و برخی آن را تحریم می‌کنند. برخی هم می‌گویند که اگر پارلمان بخواهد تشکیل شود این حق را دارد که در خصوص مساله مشخصی نظر دهد. برخی هم می‌گویند که اگر بیش از نیمی از اعضای پارلمان حضور یابند امکان قانون گذاری وجود دارد. برخی دیگر از منشور پارلمان صحبت می‌کنند و اینکه اگر یک طیف در پارلمان حضور نیابد جلسه اعتبار خود را از دست می‌دهد اما در اینجا هم یک سری نقطه نظرات مطرح می‌شود و اینکه اگر تمام نمایندگان این طیف حضور نیابند وضعیت چگونه می‌شود و اینکه اگر برخی از آن‌ها فقط در جلسه حضور نداشته باشند وضعیت چگونه می‌شود؟

دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به اوضاع آشفته در کشورش گفت: ما اکنون کشور معلقی هستیم و تقریبا از لحاظ سیاسی چیز خاصی در کشور مشخص نیست. مادامی که ما یک مرجعیت برای حل اختلافات و تصمیم گیری نهایی در داخل کشور نداشته باشیم اوضاع بر همین منوال خواهد بود. حال این مرجعیت می‌خواهد قانون اساسی باشد، رییس جمهور یا دادگاه قانون اساسی. ما نیاز به نهادی داریم که در نهایت اختلافات را پیش آن ببریم. چنین چیزی اکنون در لبنان وجود ندارد.

وی ادامه داد:‌ در مورد پارلمان و نشست‌های آن ظاهرا اختلافات تا حدودی حل شده است و خبر رسیده که میشل عون فردا در نشست پارلمان مشارکت می‌کند. این خبر خوبی است و می‌تواند تا حدود زیادی مشکلات را حل کند. ما اکنون با مشکلات فراوانی در کشور دست و پنجه نرم می‌کنیم که برخی از آن‌ها مشکلات جزیی و برخی اساسی هستند. حزب‌الله درباره مشکلات جزیی چندان سخت‌گیری نمی‌کند اما برخی در مورد اختلافات سرنوشت کشور به آن‌ها بستگی دارد و ما هیچ گاه در رابطه با آنها کوتاه نمی‌آییم. مساله‌ای مانند قانون انتخابات برای ما بسیار مهم است. قانون انتخابات و چگونگی آن در سرنوشت کشور همه چیز را در لبنان تعیین می‌کند. این مساله‌ای اساسی است و باید با توافقی داخلی به دست آید. من به آن‌هایی که به امید تصمیم گیری خارجی نشسته‌اند نصیحت می‌کنم که این کار برای شما هیچ نفعی ندارد، چرا که مادامی که در داخل کشور به توافقی به دست نیاید خارجی‌ها هیچ کمکی نمی‌توانند به ما بکنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha