• سه‌شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94081911403

ستاری:

پذیرش دانشجویان ایرانی توسط امریکا نشانه ضعف نظام آموزشی این کشور است

پذیرش دانشجویان ایرانی توسط امریکا نشانه ضعف نظام آموزشی این کشور است

رییس بنیاد ملی نخبگان معتقد است پذیرش دانشجویان ایرانی توسط امریکا نشانه ضعف نظام آموزشی این کشور است.

رییس بنیاد ملی نخبگان معتقد است پذیرش دانشجویان ایرانی توسط امریکا نشانه ضعف نظام آموزشی این کشور است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر سورنا ستاری، معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور در نشست هم‌اندیشی با نفرات‌برتر کنکور سراسری ریاضی‌فیزیک که عصر دوشنبه 18 آبان‌ماه در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، نیروی انسانی را مهمترین سرمایه هر جامعه‌ای دانست و گفت: کشورها می‌توانند بدون داشتن منابع و معادن زیرزمینی و تنها با تکیه بر توان نیروی انسانی پیشرفت کنند اما محال است بتوانند تنها با اتکا به موهبت‌های خدادادی به پیشرفت و توسعه دست یابند.

وی گفت: تغییر مستلزم صرف هزینه است، برای تغییر فرهنگ نفتی کشور و رسیدن به نقطه مطلوب، نخبگان، محققان و استعدادهای برتر باید بیش از دیگران هزینه بپردازند و مسؤولیت‌پذیر باشند. فرد دانشگاهی باید مدام از خود بپرسد برای کشور چه کرده و چه باری را از شانه‌های جامعه خود برداشته است.

ستاری تأکید کرد: کشوری که با فروش منابع طبیعی امرار معاش می‌کند، با پول حاصل از خام‌فروشی کارخانه وارد و با هزینه دولتی دانشگاه را اداره می‌کند، هرگز به علم و فناوری و فرآیندسازی احساس نیاز نمی‌کند. وجود مبحثی به نام «نفرین منابع» در اقتصاد برای همین جوامع بکار می‌رود. این دست کشورها هیچ نیازی به مهندس و ایده‌پرداز ندارند چراکه به جای تولید و ارتقاء صنعت، کارخانه احداث می‌کنند.

ستاری با تاکید بر این که پذیرش دانشجویان ایرانی توسط امریکا و سایر کشورها نشانه ضعف نظام آموزشی آنهاست، ادامه داد: ایران به لحاظ برخورداری از ذهن مستعد و خلاقِ نیروی انسانی بدون شک جزء پنج کشور برتر جهان است تا جایی که تعداد دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی کشور با تعداد فارغ‌التحصیلان مهندسی از دانشگاه‌های ایالات متحده برابری می‌کند، همچنین وجود حدود 32 میلیون جوان بین 20 تا 40 سال و 4.5 میلیون دانشجو ثروت و سرمایه عظیمی برای کشور محسوب می‌شود که در صورت برنامه‎ریزی صحیح برای بهره‌مندی از این ظرفیت، این تعداد دانشجو و فارغ‌التحصیل می‌تواند کشور را به سمت توسعه و پیشرفت‌پایدار سوق دهد.

معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور با اشاره به لزوم ورود جامعه علمی نخبگان و مستعدان‌برتر به عرصه کارآفرینی، تعریف اشتغال در قالب «کارمند دولت بودن» را آفت جامعه نخبگان دانست و تصریح کرد: مستعدبرتر یا باید به سمت کارآفرینی و حضور موفق در عرصه کار و تولید دانش‌بنیان حرکت کند و یا در فضای آکادمیک ایفاگر نقشی تاثیرگذار در رشد علمی و اقتدار کشور باشد. ژن ایرانی با کارآفرینی عجین است اما فرهنگ اشتباه نفتی سبب شده است از این پتانسیل درونی به خوبی استفاده نشود.

ستاری با بیان این که دانشگاه محلی است برای طراحی، مهندسی و فرآیندسازی نه مکانی برای پرورش تکنیسین، ادامه داد: موهبت‌ها و نعمت‌های مادی بسیاری در کشور ما وجود دارد اما با اتکا به هیچ یک از آنها نمی‌توان به توسعه دست یافت. فرهنگ نفتی یک مشکل بزرگ برای کشور محسوب می‌شود. وجود «حس طلبکارانه» در بسیاری از افراد تنها یکی از خروجی‌های فرهنگ نفتی است در حالی که اگر خوب به پیشینه و قدمت این سرزمین نگاه کنیم و تاریخ را ورق بزنیم متوجه خواهیم شد این کشور به هیچ یک از ما نیاز ندارد.

ستاری تصریح کرد: یک ایرانی برای موفقیت فقط کافیست بداند «یک ایرانی» است، ایران از اول تاریخ، زمانی که بسیاری از کشورهای پیشرفته کنونی هنوز کشف نشده بودند صاحب تمدن و فرهنگ بوده است و همچنان به عنوان کشوری صاحب منصب در جهان به حیات خود ادامه می‌دهد. تنها بخش کوچکی از مشکلاتی که در زمان جنگ و تحریم گریبانگیر کشور ما شد به راحتی می‌توانست پشت هر کشور تازه ‌به دوران‌رسیده‌ای را بشکند اما با وجود همه آن مشکلات و هجمه‌ها، ایران همچنان به عنوان نامی قابل اعتنا برای جهانیان باقی است. در طول تاریخ افراد بسیاری از خود گذشتگی و ایثار کردند تا امروز ما در مکان کنونی خود قرار داشته باشیم.

معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور با اشاره به فقدان تعامل مناسب بین صنعت و دانشگاه، اظهار داشت: دانشگاه پیله‌ای دور خود تنیده است و بدون توجه به نیازهای جامعه و بدون ارتباط با دنیای بیرون، به پژوهش و تحقیق و آموزش مشغول است و صنعت نیز حصاری بلند دور خود چیده و کوچکترین ارتباطی با دانش و فناوری روز ندارد. این اتفاق به این دلیل رخ داده است که هم دانشگاه و هم صنعت با پول نفت اداره می‌شوند و نیازی به یکدیگر حس نمی‌کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری را از ابزارهای مهم برای پیشرفت عنوان کرد و گفت: رشد بی‌رویه دانشگاه‌ها، توجه به کمیت به جای ارتقای کیفیت و عدم رسیدگی کافی به دانشگاه‌های مادر از جمله مهمترین مشکلات جامعه علمی کشور است؛ اما با تمام آنچه گفته شد باید دانست پژوهش و تحقیق توسط مغز و ذهن انجام می‌شود نه وسایل آزمایشگاهی صرف.

ستاری از راه‌اندازی شبکه آزمایشگاهی توسط معاونت علمی خبر داد و گفت: در این شبکه بهترین و باکیفیت‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی در اختیار محققان و متخصصان کشور قرار دارد و از این لحاظ مشکل خاصی در کشور وجود ندارد؛ اما دستگاه، تسهیل‌کننده مسیر پژوهش است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به این که در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار خوبی توسط دانشگاهیان راه‌اندازی شده است که می‌توانند بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را تأمین کنند، گفت: مستعدبرتر باید از همان ابتدای مسیر نخبگی، هدفمند حرکت کند و بداند در این راه مشکلات و دشواری‌های زیادی وجود دارد که با تکیه بر توانایی‌های خود و با استفاده از امکانات داخل کشور می‌تواند به سلامت از آنها رد شده و به نقطه اثرگذاری مثبت برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۸

بله، جايگاه علمي کشورمان صدها رتبه بالاتر از آمريکاست!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۲۶

پس چرا در رتبه بندي بهترين دانشگاههاي دنيا هميشه دانشگاههاي آمريکا بيشترين تعداد دانشگاه را دارند؟ اتفاقاً نشانه قوت نظام آموزشي آنهاست که نخبگان علمي از سراسر دنيا را جذب مي کنند و دانشجويان خودشان مشتاقانه براي تحصيل آنجا مي روند. ايشان خودشان تحصيل کرده داخل هستند که اينقدر منفي نسبت به دانشگاههاي آمريکا نظر مي دهند!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۲

آخه اين چه حرفيه ؟ از شما بعيده شما خودتون شريف درس خوانده هستيد . آخه مهندسي که از پايين ترين دانشگاه آمريکايي فارغ التحصيل ميشه رو با مهندسي که از دانشگاه هاي ايران فارغ التحصيل ميشه حتي شريف و تهران با هم مقايسه ميکنيد ؟؟؟؟ کميت مهم نيست کيفيت مهمه

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۲

با تشکر از نظرات حکيمانه دکتر فکر مي کنم صرف انتقاد از سطح علمي و آموزشي ضعيف کافي نيست پيشنهاد مي کنم جناب ستاري راه حلهايي را هم براي حل مشکلات نظام آموزشي و پژوهشي آمريکا و ساير کشورهاي پيشرفته ارائه بفرمايند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۱

سيستم آموزشي ما چطور؟ هيج ضعفي نداره؟

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۱

البته يه جور ديگه هم ميشه به اين قضيه نگاه کرد ، اونم اينکه نشانه ضعف مديريتي حمايت از تحصيلکرده ها و نخبگانه.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۲

فکر کنم خيلي خوبيم که خبر نداشتيم! توليد و نشر علمي ناعلم با دانشگاه هاي درجه هزارم رو با تعداد دانشجويان امريکاي مقايسه مي کنند :-) اين دانشجويان قريب به اکثرشان در سال هاي آينده قطعا در کشور نخواهند بود.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۷

من حقيقتا متاسفم . اين ديدگاه ها در مقامات عالي مثل ايشون باعث وخيم تر شدن روز به روز اوضاع شده. اولا که پذيرش بهترين دانشجويان جهان فارغ از نژاد و مليت و فراهم کردن امکان پيشرفت براي اونها و استفاده از ظرفيت بين المللي علمه، نشاندهنده عقب ماندگي نيست، بلکه نشان پيشرفت فکري و تمدني است. بر خلاف صحبتهايی که از جاي جاي اون بوي خودبرتربيني مياد، کساني پيشرفت مي کنن که بيخيال دعواهي قومي و نژادي بشن. ثانيا اينکه فارغ التحصيل مهندسي ايران و امريکا برابره کاملا درسته، ولي به نظر شما چرا امريکا بخش عمده صنعت در مرز دانش رو در اختيار داره (مثل مايکروسافت، اپل، يا در حوزه بيومتريال).. فکر کرديد با تربيت فله اي و بي قاعده و مدرک فروشي، مهندس و دکتر "واقعي" ميشه تربيت کرد!؟ اميدوارم آقاي روحاني زودتر فکري براي بنياد نخبگان بکنند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۵:۲۷

ما خوبيم کلا همه دنيا بدبخت و مفلوک بي سواد و فرهنگ هستن

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۵:۴۰

اکثر دانشجويان امريکا مهاجرند.اين نشانه ضعف اموزشي امريکاست؟؟!!!يا زرنگي که هرچه مغز و نخبه در دنيا وجوددارد به لطايف الحیل ميدزدد. آره

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۶:۳۸

کاملا با حرف هاي مهندس موافقم! واسه همينه که توليدات علمي ما تو ايران به درد سطل زباله ميخوره و صداي همه رو در آورده! همه اينا نشانه ضعف آمريکاست! اگه توليدات ما کاربردي بشه اونوقت آمريکا قوي ميشه! پس ما بايد به آب بستن تو مقالات و پايانامه ها ادامه بديم تا آمريکا ضعيف بمونه!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۰

اگه شما راست ميگين موضوع دکترا را درست کنند که اين همه حق و ناحق نشه بعد بيا راجع به امريکا صحبت کن

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۷:۰۶

اونوقت پذيرش دانشجوي افغاني و ... در ايران نشانه چيست؟؟؟

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۸

نشانه پيشرفت ايران :))))))))))))

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۸:۰۲

افرادي که مهاجرت ميکنند براي تحصيل به دليل نبود چشم اندازي در اينجا مهاجرت ميکنند. ودليلي که انها پذيرش ميکنند اين است که امروزه در هر حيطه علمي برتر هستند .

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۸:۱۴

نمي دونم چرا ايشون فکر مي کنه آمريکا فقط به دانشجوي ايراني پذيرش مي ده. حداقل اگه می خواهید چیزی بگید که چشم آمريکا در بياد بگید نظام آموزشي آمريکا از خيلي از کشورهاي جهان ضعيف تره چون داوطلبان کشورهاي زيادي بر اساس شايستگي شون در دانشگاه هاي آمريکا پذيرش مي شن.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۸:۱۸

نخیر برادر من آنها جوان هاي ما رو ميبرن اونور تا به شيوه خودشون تربيت شان کنند و برگردن، انها دلشان براي دانشجوهاي ايراني نسوخته

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۸:۴۳

با صحبت دکتر ستاري کاملا موافقم. اگر نشريات تحليلي خود آمريکا را هم مطالعه کنيد، بسيار پيرامون نظام آموزشي خودشان نگرانند. با کليد واژه هاي STEM و Problem که سرواژه کلمات Science Technology Education و Mathematics است جست و جو کنيد تا ببينيد که خود آمريکايي ها به شدت از نظام آموزشي خودشان شاکي اند.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۸:۴۷

در دين باقر علوم و علي(ع)که ما ميشناسيم جايي براي غرور وجود ندارد. شيعيان علي(ع) که دوستار علم و دانشمندان دنيا هستند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۸:۵۹

آينه چون نقش تو بنمود راست / خود شکن آئينه شکستن خطاست

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۹:۴۶

جاي تاسف داره واقعا...

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۹:۵۶

با وجود چنین دیدگاه‌هایی ناشکري هم کنيم، قطب تحقيقات علمي در دنيا و همه کهکشان ها در اختيار ماست!!!!!!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۰:۴۸

امريکا پوکيده ...ما غوليييم

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۰:۵۹

حيف و صد حيف. حتما به باور ايشان دوستان افغاني شاغل به تحصيل در ايران به دليل ضعف سيستم آموزشي ما بوده و امتياز سيستم آموزشي افغانستان نسبت به ما. بگذريم سيستم آموزشي ما را افرادي با این دیدگاه‌ها نابود کردند ولي هنوز اميد به آن هست تا دوباره جان بگيرد و پول و غيره در نسوج محصل و معلم و مدير و وزير و ... جا نگيرد و به چيزهاي ديگري در آموزش بپردازيم و ناندوني عده اي نشود.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۱:۲۴

اگر نظام اموزشي انها ضعيف است پس نخبگان ما بايد مغز ... خورده باشند که به انجا مهاجرت ميکنند.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۱:۲۹

واقعا مايه تاسف است. به جاي مشاهده نکات قوت ساير کشورها و بهبود مشکلات خود به صورت شعارگونه در تخريب آنها گام برداريم. جناب آثاي ستاري مهاجرت سالانه بالغ بر 150 هزار نفر از ايران و افت سالانه دانشگاه هاي کشور مانند دانشگاه تهران در رتبه بندي جهاني نشان دهنده چيست؟ نشان قدرت ماست و يا ضعف آنها؟

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۱:۴۲

رييس بنياد ملي نخبگان افغانستان: پذيرش دانشجويان افغاني توسط ايران نشانه ضعف نظام آموزشي آنهاست!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۱:۴۳

تا موقعي که چنين تفکراتی در راس کار حضور دارند اگر تمام دانشجويان ما برترين نخبگان دنيا هم باشند وضع از ايني که هست بدتر ميشه

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۱:۵۷

ضعف نظام آموزشي ماست يا اونا!!؟ نخبه هاي ما اينجا جايي ندارن!! دکتري قبول ميشي چه مزايايي ميدين مگه!! تورو خدا نگين این حرفا رو

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۲:۲۸

اين نقطه قوت آمريکا است که نخبه هاي ما را جذب مي کند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۲:۴۴

هر ايراني مانند اقاي دکتر عاشق ايران مي‌باشد. طبيعي است گاهگاهي از در تعصب و غيرت گفته هايي از اين دست شنيده شود. رعايت اصل انصاف از طرف افراد فرهيخته کشوري باستاني مانند ايران بيشتر احساس ميشود. با ارزوي موفقيت ايشان و همه عزيزاني که دلسوز کشور و نظام اسلامي ايران

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۲:۵۰

به احترام دانشگاهي که درس خوانده‌ايد در مورد موضوعاتي که صحبت مي کنيد بيشتر تحقيق کنيد. چهار پنج ماه پيش مراکز تحقيقاتي پر خرج عربستان را دست کم گرفتید ماه قبل سياه ترين ماده جهان در ابعاد نانو را به جهان معرفي کردند، حالا هم دانشگاههايي را که بر مبناي شايسته سالاري جهاني بنا شده‌اند . خروجي و دستاورد آن نظام آموزشي ضعيف را با برترينهاي اين کشور که در خواب خرگوشي فرو رفته اند مقايسه کنيد.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۲:۵۳

من هم حقيقتا متاسفم براي چنین دیگاهی! اين شما هستيد که بايد در قبال نخبگان مسئوليت پذير باشيد. تغيير مستلزم هزينه است چرا بايد اين هزينه را بيش از همه دانش پژوهان بپردازند؟! ايا مسئول محترم! شما نبايد باري از شانه هاي دانشمندان و استادان و دانشجويان اين سرزمين برداريد؟ اخه چرا همه کارا رو ما بايد بکنيم؟ زحمتش با ما! و بي احترامي و بي ارزشي به نخبگان با ما! و کمبود امکانات با ما! و در اخر اقتصاد دانش بنيان و رونق اقتصاد دستگاه هاي دولت براي شما؟!!!! حالا مساله ضعف نظام اموزشي امريکا هم که ديگه فاجعه است!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۳:۰۷

جالبه!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۳:۱۷

يعني اين هم شد حرف؟؟؟؟؟!!!!! نخبه هاي دنيا را در کشوري جمع کردن و از آنها استفاده کردن ميشود ضعف آن کشور؟!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۱

با سلام، من به عنوان يک عضو هيات علمي دانشگاه، شرمنده شدم. آخر اين چه حرفي است که پذيرش دانشجويان ايراني توسط دانشگاه هاي آمريکا نشان ضعف آنهاست. اين تحقير و توهين به خود ماست!!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۲۳:۵۸

با سلام. آقاي دکتر ستاري فارغ التحصيل دانشگاههاي داخل در هر سه مقطع به عنوان محصول دانشگاه داخلي به چه کاري مي‌آيند؟ حتي در بالاترين مقطع يعني دکتري، چطور تخصص او را در مسيري کاناليزه و اصولي استفاده ميکنيد؟ در بهترين حالت پس از گذراندن هفت خوان رستم او را هيات علمي ميکنيد تا آنچه تا بحال طي حدود ده سال در دانشگاه داخلي بصورت کاملا تئوري آموخته از اين به بعد تا زمان بازنشستگي اش باز هم صرفا تئوريزه وارد مغز دانشجويان نمايد. کي قرار است اپسيلوني از اين تئوري ها به عمل تبديل شود و در صنعت به کار آيد؟ شما خيلي راحت ميگوييد نخبه خودش برود کارآفرين شود بدون اندکي سياست هاي بالادستي حمايتي. برود در اين بازار آشفته اي که در آن دلال و... حرف اول و آخر را ميزند کار بيافريند! کشورهاي پيشرفته که شما ضعيف ميپنداريدشان با نخبه چه ميکنند؟ با زيرکي و البته با قول واقعي امکانات تحقيقاتي و کاناليزه کردن درست استعدادها نخبگان را جذب و با سياست‌هايي حمايتي اپتيموم به بهترين نحو هم حمايتشان ميکنند و هم از آنها منتفع ميشوند.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۰:۰۳

انصافا یه چيزي بگيم بگنجه!!!!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۰:۳۰

اينو نگیم چي بگیم!! عميقا بايد متاسف شد و گريست

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۰:۳۳

عجب استدلالى !!!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۰:۵۰

دوستان ما که نفهمیدیم ... کسايي که فهميدن به ماهم بگن ...

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۱:۰۷

الان اين فرمايش توهين به دانشجوي ايراني بود يا نظام آموزشي آمريكا؟!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۳:۴۱

علم مرز ندارد و پيشتازان دانش تمايل دارند که در مرزها دانش فعاليت کنند که در حال حاضر اين امکان در ايران به سختي قابل دسترسي است. در ضمن ايشان به عنوان يک تحصيل کرده بايد بامنبع صحبت کنند و بدانند که نرخ بهره هوشي ايرانيان برابر متوسط جهاني و تعداد نوابغ ايران بيش از ديگر کشورها نيست. البته با توجه به مهاجرت گسترده نوابغ بعيد نيست در ساليان آتي ذخاير ژنتيک هوش پايين آمده و دچار کاهش متوسط نرخ بهره هوشي نيز بشويم.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۵:۴۶

جذب با سوادان يک ملت توسط هر فرهنگ ديگر نشان قدرت آن فرهنگ و ضعف فرهنگ دیگر است

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۸:۳۱

با عرض معذرت از بزرگواران...هاهاهاهاهاهااهاهاهاها

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۸:۴۰

با تشکر از ايشان جهت روشن کردن مردم در اين خصوص

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۹:۰۹

واقعا تاسف بر انگيزه... ما سالانه هزاران مهندس برق ميديم بيرون بعد لامپ 50 وات رو از چين وارد ميکنيم. مهندس مکانيک و طراحي الي ماشالله بعد توليد ملي پژو 206 و وانت پيکان با تکنولوژي سال شکست کراسوس از سورنا!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۹:۲۰

ايالات متحده امريکا به کساني پذيرش ميدهد که نخبه واقعي باشند. اگر تحصيل کرده در ايران با آنجا برابري ميکند دليلش اين است که ما فقط دانشجو پذيرفتيم وتحصيل کرده به جامعه پس داديم وهيچ وقت نگفتيم اين همه تحصيل کرده قرار است کجا مشغول به کار شود بايد به اندازه نياز دانشجو پذيرش شود.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۹:۴۲

عجب ديدگاهی!! متاسفم ....

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۱۱:۳۷

واقعا متاسفم. نه آقاي محترم عين مصداق هلو برو تو گلو با بودجه اين مملكت تحصيل مي‌كنن و ما از نخبه‌ها استفاده نمي‌كنيم ميرن امريكا رو آباد مي‌كنند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۲۳:۳۹

اصلا وظيفه ماست با فرستادن نخبگانمان به کشورهاي جهان سومي و بدبختي چون آمريکا ضعف آموزشي‌شان را برطرف کنيم.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۱ ۰۹:۳۰

دوستان اين عادت مسئولان ماست که همش صورت مسئله رو پاک ميکنن بعدش هم خودشون هم تاييد میکنن. ثروت و قدرت به خاطر داشتن علمه که اونا دارن از نخبگان سراسر جهان استفاده ميکنن

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۳ ۰۸:۳۸

من ديگه حرفي براي گفتن ندارم!