• شنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 94081609355
  • منبع : نمایندگی خوزستان

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز:

برای تنگی نفس خوزستانی‌ها به دنبال علت دیگری بگردند

برای تنگی نفس خوزستانی‌ها به دنبال علت دیگری بگردند

ایسنا/خوزستان عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای مشخص شدن علت تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز، باید به دنبال عامل دیگری بگردند زیرا اکنون اصلا زمان تولید دانه گرده گیاه کنوکارپوس نیست.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای مشخص شدن علت تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز، باید به دنبال عامل دیگری بگردند زیرا اکنون اصلا زمان تولید دانه گرده گیاه کنوکارپوس نیست.

دکتر نوراله معلمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، با اشاره به مطرح شدن کنوکارپوس به عنوان دلیل تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز اظهار کرد: ظاهرا عنوان می‌شود که دانه گرده گیاه کنوکارپوس موجب بروز تنگی نفس در میان شهروندان اهواز در هنگام بارندگی می‌شود. با این قاطعیت نمی‌توان در این مورد اظهار نظر کرد زیرا اکنون زمان گل‌دهی کنوکارپوس نیست و گل‌دهی این گیاه بیشتر در بهار و در بازه زمانی اسفند و فروردین آغاز می‌شود که البته در آن زمان، مشکل تنگی نفس وجود ندارد.

وی افزود: در حال حاضر تحقیقاتی در استان خوزستان در خصوص این موضوع در حال انجام است. وقتی موضوعی عنوان می‌شود باید پیش از آن با قاطعیت به نتیجه رسیده باشیم. یعنی بدانیم آیا دانه گرده، ماده سمی تولید می‌کند که موجب ایجاد تنگی نفس می‌شود؟ آیا دانه گرده به اندازه کافی در هوا پخش می‌شود که این چنین تاثیرگذار باشد؟ و این که وضعیت ظاهری دانه گرده کنوکارپوس چه شکلی است که وقتی وارد ریه می‌شود ممکن باشد مشکل ایجاد کند؟ اینها نکاتی است که هنوز در حال بررسی است ولی با قاطعیت نمی‌توان گفت که دلیل تنگی نفس در اهواز به طور صد در صد کنوکارپوس است.

معلمی ادامه داد: هر چند کنوکارپوس مشکلاتی برای شهر اهواز ایجاد کرده است ولی در خصوص ایجاد تنگی نفس نمی‌توان اظهارنظر قاطعی داشت.

مدرس گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این‌که ریشه‌های کنوکارپوس وارد سیستم فاضلاب شهری اهواز شده و مشکلاتی ایجاد کرده است، افزود: 10 سال پیش کاشت گیاه کنوکارپوس در اهواز آغاز شد؛ آن زمان عضو شورای سازمان پارک‌ها و فضای سبز اهواز بودم و آن موقع ما به شهرداری اهواز گفتیم که این گیاه را بی رویه در اهواز گسترش ندهند ولی متاسفانه کاشت این گیاه در اهواز به صورت بی‌رویه توسعه یافت.

وی تصریح کرد: کنوکارپوس در بیماری‌ها و آفات گیاهی مشکلاتی دارد و درختان کنوکارپوس اهواز دچار برخی بیماری‌های گیاهی و آفات شده‌اند که اگر این آفات به صورت اپیدمی گسترده شود، ممکن است در مدتی محدود، تمام کنوکارپوس های اهواز از بین بروند. بنابراین وقتی گیاهی را بی‌رویه کشت می‌کنند، باید منتظر این مشکلات هم باشند. اگر کشت گونه‌ها متنوع باشد و در هر خیابان درختان متفاوتی بکارند، این تنوع هم به شهر زیبایی می‌دهد و هم مشکل بیماری و آفات و اپیدمی و مشکلات دیگر را نخواهیم داشت.

معلمی عنوان کرد: حالا می‌خواهند چه کار کنند؟ اگر بگویند دلیل تنگی نفس کنوکارپوس است و همه کنوکارپوس‌ها را قطع کنند، شهر اهواز به یک‌باره از پوشش گیاهی و فضای سبز خالی خواهد شد. من عامل تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز را تنها گیاه کنوکارپوس نمی‌دانم. شاید دلیل مطرح کردن کنوکارپوس به عنوان عامل تنگی نفس، این باشد که بخواهند رد گم کنند و افکار را از عامل اصلی ایجاد مشکلات تنفسی در اهواز، به جای دیگری منحرف کنند.

وی تصریح کرد: اگر عامل مشکلات تنفسی را دانه گرده کنوکارپوس می‌دانند، باید توجه داشته باشند که این مشکلات باید در زمانی ایجاد شود که پیک تولید دانه گرده است و الان زمان پیک تولید دانه گرده کنوکارپوس نیست.

معلمی اظهار کرد: هر چند حساسیت به برخی گیاهان از جمع درختان مرکبات وجود دارد و بعضی مردم نسبت به آن حساس هستند و عطسه و سرفه می‌کنند ولی احتمال بروز آلرژی در این وسعت و شدت آن هم با دانه گرده‌ای که اکنون و در این زمان اصلا تولید نمی‌شود، درست نیست. خود من نیز به این مساله اعتقاد ندارم که علت مشکلات تنفسی پس از بارندگی در اهواز، کنوکارپوس باشد. نشنیده‌ایم که در جایی از جهان مورد مشابهی از آلرژی به گرده یک گونه گیاهی، این چنین یک شهر را درگیر کند.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشکده شهید چمران اهواز ادامه داد: هر چند کنوکارپوس در آینده مشکلاتی را برای شهر اهواز ایجاد خواهد کرد ولی نه به این صورت که موجب تنگی نفس شود. برای مشخص شدن علت تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز، باید به دنبال عامل دیگری بگردند. این که در سه سال گذشته، مشکلات تنفسی برای این شهر به وجود آمده، باید علت دیگری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha