مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: شهرک تاریخی ماسوله دارای جلوههای خاص طبیعی است و یکی از مهمترین سایتهای ایرانگردی و جهانگردی در استان و حتی در میان کشورهای خاورمیانه به شمار میآید.
رضا علیزاده در همایش ظرفیتسازی در مدیریت پایگاههای میراث فرهنگی کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، اظهار کرد: این همایش از سوی کمیسیون منطقهای یونسکو و معاونت میراث فرهنگی کشور، از هشتم آبان ماه و به میزبانی گیلان در شهرک تاریخی ماسوله آغاز شده و تا دهم آبان ماه سالجاری ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در این همایش روشهای مواجهه با موانع ثبت جهانی بافتهای تاریخی مورد بررسی قرار میگیرد و استادان متخصص در این حوزه، درس گفتارهای تخصصی در ارتباط با موضوع یاد شده را ارایه خواهند داد.
علیزاده، مدیران حاضر در این همایش را در زمره بهترین مدیران سایتهای تاریخی کشور خواند که مجموعههای تاریخی تحت مدیریتشان در فهرست موقت میراث جهانی قرار گرفتهاند و در صورت رفع موانع، امکان قرارگیری در فهرست میراث جهانی را دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه ماسوله در این میان جایگاه منحصر به فردی را داراست و منظر فرهنگی این شهرک تاریخی از نامزدهای اصلی جمهوری اسلامی ایران برای قرارگیری در فهرست میراث جهانی است، خاطرنشان کرد: این شهرک دارای جلوههای خاص طبیعی است که با توجه به ویژگیهای تاریخی، جغرافیای ظاهری و اقلیم خزری توأم با کوهستانی، یکی از مهمترین سایتهای ایرانگردی و جهانگردی در استان و حتی در میان کشورهای خاورمیانه به شمار میآید.
به گزارش ایسنا، شهرک تاریخی ماسوله در 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در 62 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است و با داشتن 350 خانه تاریخی با قدمتی 800 تا هزار ساله، در سال 1354 با شماره 1090 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
استر کیش لاروش، رئیس منطقهای یونسکو و محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، از میهمانان ویژه همایش ظرفیتسازی در مدیریت پایگاههای میراث فرهنگی در ماسوله بودهاند.
انتهای پیام
نظرات