• سه‌شنبه / ۵ آبان ۱۳۹۴ / ۰۰:۳۶
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 94080501959
  • خبرنگار : 71060

تلگرام چهارشنبه فیلتر می‌شود؟

تلگرام چهارشنبه فیلتر می‌شود؟

برخی اخبار منتشر شده در روزهای گذشته گویای آن است که کارگروه فیلترینگ روز چهارشنبه در قالب جلسه‌ای به بررسی بحث فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت.

برخی اخبار منتشر شده در روزهای گذشته گویای آن است که کارگروه فیلترینگ روز چهارشنبه در قالب جلسه‌ای به بررسی بحث فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بیش از دو سال از فعالیت دولت یازدهم می‌گذرد و در این مدت برخلاف سالهای قبل که همواره فیلتر و پالایش اولین راهکار دولتها در برخورد با شبکه‌های اجتماعی بوده اما این بار دولت از لزوم فعالیت این شبکه‌ها سخن گفت و بر استمرار فعالیت سالم آنها تاکید کرد.

بدین ترتیب داستان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موبایل که در همان ابتدای راه، با فیلتر شدن «وی چت» شروع شده بود در دولت یازدهم با سرعتی کمتر پیش رفت. با این حال طی همین مدت نیز دسترسی به وایبر که به نوعی زمانی محبوب ترین نرم افزار مردم بود، آنقدر با کندی همراه شد که کاربران موج مهاجرت به تلگرام را آغاز کرده و بدین ترتیب در حرکتی خودجوش و البته از روی اجبار که ظاهرا ربطی هم به فیلترینگ نداشت عطای استفاده از وایبر را به لقایش بخشیدند.

حال حدود یک سال از این داستان می گذرد و این روزها دسترسی به تلگرام هم با اما و اگرها، کندی‌ها و اختلالات مختلف همراه شده است. حتی همین هفته گذشته بحث فیلتر شدن این نرم افزار در میان تمام کاربران آن پیچید و از سوی مدیران تلگرام اینگونه مطرح شد که به دلیل مخالفت این شرکت با شنود اطلاعات کاربران، دولت ایران تلگرام را فیلتر کرده است البته وزارت ارتباطات خیلی زود این خبر را تکذیب کرده و اعلام کرد: از سوی این وزارتخانه اقدامی برای فیلتر کردن تلگرام صورت نگرفته است.

محمدرضا فرنقی‌زاد - مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات - در پاسخ به این سوال ایسنا که «آیا از سوی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای که مسئولیت فیلتر کردن سایت‌های غیرمجاز را برعهده دارد نامه‌ای در این رابطه به وزارت ارتباطات و بطور مشخص به شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال شده است؟»، گفت: تاکنون نامه‌ای در این زمینه به دست ما نرسیده است.

ساعاتی پس از این اظهاراتوزیر ارتباطات هم در این باره به صحبت پرداخته و با تاکید بر اینکه ایران درخواستی مبنی بر شنود اطلاعات کاربران نداشته تصریح کرد: ایمیل‌هایی بین همکاران ما و شبکه تلگرام رد و بدل شده و از آنها خواسته شد تا بعضی از کانال‌هایی را که دارای مباحث غیراخلاقی هستند ببندند که این کار قبلا انجام شده بود، اما دو هفته پیش دوباره این کانال‌ها را باز کردند و اگر این شرایط ادامه پیدا کند ما ناچاریم تصمیم‌ کارگروه را اجرا کنیم.

واعظی در عین حال قطعی‌های پیش آمده در سه کانال ارتباط اینترنتی کشور را دلیل کندی‌ها و اختلالات چند روزه تلگرام دانسته و خاطرنشان کرد این اختلالات ربطی به فیلتر‌ شدن ندارد.

وی با اشاره به سیاست‌های دولت در برخورد با شبکه‌های اجتماعی افزود: سیاست دولت این است که هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند فیلتر نشوند.

وزیر ارتباطات در عین حال بحث فیلترینگ را خارج از محدوده اختیارات وزارت ارتباطات دانست و گفت: کارگروهی تشکیل می‌شود که مصادیق مربوط به بحث فیلترشدن در آن به تصمیم گذاشته می‌شود و از طرف این کارگروه اگر سایتی غیراخلاقی و یا دارای تصاویر یا فیلم‌های مستجهن باشد فیلتر می‌شود و وزارت ارتباطات تنها کارهای فنی آن را برعهده می‌گیرد.

واعظی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر این نرم افزار در ایران حدود 13 تا 14 میلیون کاربر دارد، تاکید کرد: آنچه طی روزهای گذشته از سوی مدیران تلگرام عنوان شد به نوعی فرار به جلو محسوب می‌شد. ارائه مطالب غیراخلاقی و مستهجن خط قرمز ماست و در این زمینه با هیچ کس تعارف نداریم.

وی در خصوص حد و مرز فعالیت شبکه‌های اجتماعی نیز اظهار کرد: فعالیت این شبکه‌ها تا جایی که سالم باشد و به گونه‌ای باشد که مردم آن را تایید کنند قطع نمی‌شود، اما قطعا اگر این شبکه‌ها از خطوط قرمز گذر کنند فعالیت آنها محدود خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد: تلگرام نیز اکنون اعلام کرده که دسترسی به بخش‌های غیراخلاقی در ایران را محدود کرده و دیگر دسترسی به این بخش‌ها برای کاربران امکان‌پذیر نیست.

حال در برخی سایتها اعلام شده است که کارگروه تعیین محتوای مجرمانه رایانه‌ای روز چهارشنبه هفته جاری در قالب جلسه‌ای به بررسی موضوع فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت. نکته دیگر آنکه برخی اعضا از جمله دبیر این کارگروه از مدت‌ها قبل بر لزوم پالایش این شبکه تاکید داشته و طی روزهای گذشته سایت«گرداب» وابسته به سازمان بررسی جرایم سازمان‌یافته با این مقدمه نوشت: ارائه استیکرهای غیراخلاقی یا ساخت استیکر با تصاویر کاربران دیگر، نخستین حاشیه تلگرام بود. در حالیکه گمان می‌رفت این اقدامات باعث خواهد شد که کاربران ایرانی نتوانند از تلگرام استفاده کنند اما موضوع با همکاری شرکت مذکور، ختم به فیلتر نشد. واضح است که مدیران تلگرام نیز نمی‌خواهند حجم بالای مخاطبان ایرانی خود و منافعی که از این ناحیه به آنان می‌رسد، را از دست بدهند.

اکنون پس از غیر فعال شدن این امکان، دو امکان ایجاد ربات و کانال، محلی برای جولان برخی افراد سودجو شده است؛ عده‌ای که به صورت فردی یا سازماندهی‌شده در پی نشر محتوای خاص روی گوشی‌های مردم هستند؛ محتوایی که به نظر می‌رسد با همه بندهای فهرست مصادیق محتوای مجرمانه (موضوع ماده 21 قانون جرایم رایانه‌ای)، قابل تطبیق است.

اینک استفاده از بستر تلگرام برای انتشار محتوای مجرمانه موجب نگرانی سایر کاربران شده است. چرا که با تداوم وضع موجود، احتمال آن وجود دارد که دود بی‌فرهنگی این عده، به چشم همه کاربران برود. بخشی از کاربران با درک این موضوع، در گروه‌های خود مباحثی مانند راه‌اندازی کمپین درخواست از این سایت‌ها برای خروج از تلگرام را مطرح می‌کنند.

اما در خصوص دامنه حمایت دولت از این نرم افزارها هم شاید اشاره ای به صحبت هایرئیس جمهور در مراسم روز ارتباطات سال گذشته بی تاثیر نباشد. حسن روحانی در این مراسم ضمن انتقاد از مقاومت‌هایی که همواره بر سر راه ورود تکنولوژی های جدید در ایران وجود داشته اظهار کرد: امروز ظاهرا غصه دیگر برپا شده است و آن اینکه با اینترنت جوانان کاربر، ایمیل، موبایل و نسل سوم و چهارمش چه کنیم.

وی ادامه داد: من به همه دوستان عرض می‌کنم که به جوانانمان اعتماد کنیم، به نسل جوانمان اعتماد کنیم. جوانان ما دارای فطرت‌های پاکی هستند ایرانشان را تمام وجود دوست دارند. به اسلام و خاندان ائمه اطهار عشق می‌ورزند و فطرت‌شان پاک است حالا در گوشه‌ای، روزی روزگاری، ساعت یا ماهی خطا شود می‌توان آن را برگرداند و قابل بازگشت است چراکه انسان توبه کننده و خداوند نیز بخشنده و رحیم است.

روحانی در عین حال خاطرنشان کرد: این بدان معنا نیست که ما به امنیت ملی فکر نکنیم و اسرار ملی‌مان را که به عنوان یک گوهر تابناک در اختیار ماست، رها کنیم. حتی کشورهای پیشرفته نیز نسبت به مسائل امنیتی ملی‌شان برخی دغدغه‌های خاص دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۰۸:۳۵

خسته نباشيد به دولت اميد و تدبير، اخه مگه به زور هم ميشه مردم رو به راه راست هدايت کرد. خب تلگرام نشد اون يکي؛ زشته بخدا تو قرن 21، يخورده تو دل ملت مجبوبيت پيدا کنيد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۰:۴۱

همه اين جريانات از كمپين نخريدن خودرو شروع شد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۰:۴۱

من نميفهمم،مگر پيوستن به کانال و روبات در تلگرام اختياري نيست؟ خوب کسي که دنبال محتواي "غيراخلاقي" باشه به اين کانالها و روباتها ميپيونده و اوني که که نخواد نميپيونده. آقايان طوري حرف ميزنند که محتواي غيراخلاقي براي همه از دم ارسال ميشه!! نه آقا، آدرس غلط ندين لطفا!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۱:۰۶

چن تا دليل داره فيلتر تلگرام _ منافع اپراتور ها ايرانسل و رايتل و همراه اول _ مسوولان نمی دانند که فیلتر معني نداره! عزيزم با ي فیلتر شکن ب هر شبکه دلت خواس وصلي _ دلتون برا ملت ميسوزه؟! خب کاري کنید ارزوني بشه تورم بيارید پايين، دزدهارو بگيرید و... اينطوري ب فکر ملت باشید نه با تلگرام و بهشت زوري

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۳:۰۸

هرچقدم فيلتر کنيد برنامه هاي ارتباطي هست باز تلگرام سرعت و امنيتش خوبه با فيلتر کردنش به جايي نميرسيد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۳:۴۷

چطور ميفرماييد کاربران با اين محتوا مشکل دارند. کاربران اين چيزا رو دوست ندارند. کاربران کاربران کاربران.... من خودم از تلگرام استفاده ميکنم. هر کانال يا گروهي که دوست دارم ميرم هر گروهي که نمي پسندم هم نميرم. منو مجبور نکردند که برو فلان گروه غيراخلاقي يا فلان کانال. مگه الان که فيسبوک و توييتر و يوتيوب فيلتره ديگه هيچکس تو ايران تو اين سايت ها نميره. اگه واقعا دلسوزيد راه درست و حسابي پيدا کنيد. فيلتر کردن راه حل نيست. احتمالا هم اين نظر توسط مدير بخش مربوطه تاييد نميشه ولي اينکه حداقل خود مدير هم اينو بخونه خوبه.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۶:۱۶

فيلتر کردن ، بي خودترين و مسخره ترين راه ممکن است! کسي که دنبال مسائل غيراخلاقيه اصلا نياز نيست تو تلگرام تلاش کنه !!!! که با فيلترش همه راهي بهشت بشن !

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۸:۳۸

خب گيريم فيلتر شود!! خب مردم هجوم ميبرن به يه برنامه ديگه به همين راحتي!!! اصلا گيريم همون برنامه ديگه هم که هجوم ميبرن مردم دوباره فيلتر کنيد خب بازم يه برنامه ديگه.......... و همينطور حکايت همچنان باقيست عزيزان بايد روي فرهنگ مردم کار کنيد ..........

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۹:۳۱

من موافق صد در صد فيلتر تلگرام و امثال اونم. چيه هرکي يه پاره آجر گرفته دستش و صبح تا شب کارش شده چرت و پرت نوشتن و کاراي خيلي بدتر. خداوکيلي کسايي که مخالف فيلترينگ تلگرام هستن چه کار مفيدي با اين نرم افزار انجام ميديد؟؟ خدمت به خلق؟ گسترش علم و دانش ؟؟؟ ميدونم که همتون مخالف حرف من هستيد ولي همتون خوب ميدونيد که اينا حقيقته و تلخ

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۹:۵۳

انشالله که به زودي فيلتر بشه

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۲۲:۵۹

متاسفم براي کاربران و کارگروهاني که اين همه مزيت تلگرام رو نميبينن و گير ميدن به چند تا کانال يا ربات غير اخلاقي.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۱:۳۸

ببخشيد چه مزيتي ؟؟؟؟؟ نوشتن جک و لطيفه هاي زشت و زننده ، توهين به قوميت ها و ... مزيت محسوب ميشه ؟؟!!!! فرهنگ استفاده از هيچ چيزي رو نداريممممم

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۰:۰۰

مصداق اين حرف مثل اينه كه بگيم چون بيجه توي پاكدشت به بچه ها تجاوز كرده كلاً شهرستان پاكدشت براي ورود افراد ممنوع شه! شما صاحب كانال رو بگيرين فيلتر كردن چه سودي داره؟ جز اينكه vpn هاي باد كردرو بفروشين؟ سوال بعدي اينه كه اين كاربرا كدومشون به شما اينو گفته؟ هركي گفته شما بهش بگه كاربر عزيز تو توي اون كانال نرو! ما كه نميتونيم شبكه اجتماعي رو واسه چندتا كاربر كه خودشون ميرن بعد ميگن تعطيل كنين، تعطيلش كنيم كه!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۱:۰۱

آيا استفاده 14 ميليون نفر دليلي بر تاييد آن نيست.اين 14 ميليون نفر مردم نيستن؟

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۱:۴۰

من موافق فيلترينگ تلگرام هستم . من به عنوان يه دبير دبيرستان دخترانه اعلام ميکنم که اين نرم افزار فقط و فقط تاثر مخرب دارد ولاغير

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۱:۵۴

به اميد روزي که تمام شبکه هاي اجتماعي فيلتر بشن و طوري فيلتر بشن که به هيچ وجه نشه ازش استفاده کرد .

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۱۲

اونايي ک ميگن فيلتر بشه يه دليل منظقي بيارن. فقط ميگن فيلتر بشه.

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۲۳

با احترام ، قطعا مردم از اين سرويس ها استفاده صحيح مي کنن، مسوولين به جای این راه کار هوشمندانه براي دستگيري مجرمان ایجاد کنن، تو شرايطي که جوانان متخصص بيکارن، همين برخی مسولين حقوق و مزاياي ثابت براي چي ميگیرن؟ در هر صورت پس از بستن تلگرام تکنولوژي ديگري مي ايد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۳:۵۱

خوب ايراني با فرهنگ که ادعا فرهنگ ميکني خوب شد؟ خيالت راحت شد؟ اون از ويچت که بخاطر استيکرهاش فيلتر شد اين هم از تلگرام که بخاطر استيکر و کانال روبات مستحجن فيلتر شد ميخوايد با اين کارا چيو نشون بديد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۳:۴۱

اين هيچ ربطي به فرهنگ و ايرانيت نداره. اين موردي که شما به اون اشاره کردي در تمامي جوامع و فرهنگ هاست، مشکل اصلي اينه که مديريت اين مشکل در کشور ما شده به اصطلاح پاک کردن صورت مسئله با فيلتر کردن و فشار بر کاربران، در صورتي که انسان بالفطره از هر چي منع ميشه به اون حريص تر ميشه. پس اين هيچ ربطي به اون شما گفتيد نداره، مشکل در اونجايست که مديران ما قابليت مديريت مشکل رو ندارن

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۴:۵۷

فکر نکنم با فيلتر کردن چيزي درست بشه

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۵:۰۹

بابا جان نکنيد فيلتر علاج درد نيست، کسي مگه مجبور کرده از صفحه هاي غير اخلاقي استفاده کنيد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۲۳:۰۰

خب اين کارا يني چي؟؟؟ واقعا جالبه جز فيلتر کاره ديگه اي بلد نيستيم؟

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۲۳:۰۴

آره آقاجون ما ملت بي جنبه اي هستيم چند نفرو اين شبکه ها خونه خراب کرده خدا ميدونه جمعش کنيد اينارو تا فرهنگ سازي شه