• دوشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94080401648

در دیدار مقامات ایرانی با هیات اقتصادی و تجاری برزیل مطرح شد

ایران به دنبال توسعه ارتباطات هوایی و دریایی با برزیل

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که می‌توانیم روابط درازمدتی با کشور برزیل داشته باشیم، سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین دو کشور را یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها در رابطه با این موضوع دانست و صنعت هوایی را از جمله صنایعی برشمرد که کشورمان می‌تواند از پتانسیل برزیل در این زمینه استفاده کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که می‌توانیم روابط درازمدتی با کشور برزیل داشته باشیم، سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین دو کشور را یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها در رابطه با این موضوع دانست و صنعت هوایی را از جمله صنایعی برشمرد که کشورمان می‌تواند از پتانسیل برزیل در این زمینه استفاده کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، نعمت‌زاده امروز دوشنبه در دیدار با هیات اقتصادی و تجاری برزیل با اشاره به ظرفیت‌های همکاری دو کشور گفت: جمهوری ایران و برزیل پتانسیل بالایی برای همکاری در زمینه‌های مختلف دارند. به عنوان مثال با توجه به تحریم‌هایی که در گذشته به ناحق علیه ایران اعمال شد از لحاظ تعداد هواپیماها محدودیت داریم، بنابراین یکی از موضوعاتی که برای توسعه روابط پیش‌بینی می‌شود ایجاد ارتباطات در زمینه‌ی هوایی و دریایی است که بدون آنها توسعه روابط چندان موثر نخواهد بود.

وی با بیان این‌که کشور برزیل از جهت موقعیت جغرافیایی مزیت‌های زیادی داشته و به دلیل بارش فراوان مستعد کشاورزی‌ و دامداری است، اظهار کرد: یکی از زمینه‌های تجاری موجود بین دو کشور بخش مواد غذایی است که وارداتی نیز در زمینه‌ی مواد پروتئینی، حبوبات، غلات و یا ذرت داریم و در بخش صنایع و معادن نیز زمینه‌های فعالیت زیادی بین دو کشور وجود دارد.

نعمت‌زاده در عین حال بیان کرد: ایران در بخش منابع هیدروکربنی دارای شرایط ویژه است و همچنین از نظر ذخایر نفت و گاز نیز در رتبه‌های اول جهان قرار دارد، بنابراین ظرفیت بالایی برای همکاری در این حوزه‌ها وجود دارد و یکی از زمینه‌های سرمایه‌گذاری دوستان برزیلی در ایران می‌تواند استفاده از منابع سرشار هیدروکربنی باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به هیات برزیلی گفت: شما دارای سرزمین وسیعی هستید و شرکت‌های ایرانی می‌توانند به صورت مشترک کشت فراسرزمینی در کشور شما داشته باشند.

وی در عین حال بیان کرد: برنامه ما استراتژیک بوده و از طرفی روابط بسیار خوبی نیز داریم و علی‌رغم فاصله فراوان می‌توانیم برنامه‌های درازمدتی با یکدیگر داشته باشیم که یکی از راه‌های آن سرمایه‌گذاری مشترک است.

نعمت‌زاده با بیان این‌که کشورمان در زمینه‌ی اکتشافات و در زمینه بهره‌برداری از سنگ آهن، سنگ مس، زغال سنگ، طلا و سایر فلزات می‌تواند سرمایه‌گذاری مشترکی داشته باشد، از سرمایه‌گذاران برزیلی دعوت کرد که در این بخش‌ها همکاری کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که صنایع پیشرفته و صنایع الکترونیک، اتوماسیون و نرم‌افزار و سیستم‌های کنترل و تجهیزات پزشکی از دیگر زمینه‌های همکاری مشترک دو کشور است، ادامه داد: ایران می‌تواند مرکزیت و هاب برای سرمایه‌گذاری‌ها باشد و از طرفی توصیه می‌کنم با توجه به فعالیت کشور برزیل در زمینه صنایع غذایی و از طرفی بازاری که در منطقه وجود دارد بتوانیم در زمینه‌ی تولیدات غذای حلال به صورت مشترک فعالیت کنیم و بتوانیم تولیداتمان را در جهان عرضه کنیم.

مبادلات تجاری ایران و برزیل در سال گذشته 400 میلیون دلار بود

معاون وزیر اقتصاد نیز در این دیدار بر تعمیق روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک تاکید کرد ولی حجم مبادلات تجاری بین دو کشور را در شأن دو کشوری که دارای وزنه سیاسی و اقتصادی قوی هستند ندانست.

به گزارش خبرنگار ایسنا، خزایی با بیان این‌که در مباحث هسته‌ای و دیگر موضوعات بین‌المللی با کشور برزیل همکاری خوبی داشتیم، گفت: کشور برزیل با کمک هند، آفریقای جنوبی، چین، روسیه و برخی از کشورهای عضو بریکس، بانک بریکس را با سرمایه اولیه 100 میلیارد دلار تاسیس کرد و امیدواریم با تلاش‌های صورت گرفته بتوانیم به عضویت بریکس درآییم.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به رابطه خوب و قدیمی که با کشور برزیل داریم و این‌که از نظر سیاسی نیز مشکلی در تاریخ دو کشور وجود ندارد، اما از نظر اقتصادی و همکاری‌های صنعتی، کشاورزی، مالی و بانکی روابط کمی داریم که به نسبت وزن دو کشور تقریبا صفر است و براساس آخرین آمار گمرک حجم کلی مبادلات ایران و برزیل در سال گذشته اعم از صادرات و واردات حدود 400 میلیون دلار بود که کمتر از 100 میلیون دلار آن صادرات ما به برزیل و مازاد‌ش وارداتی بود که ما از برزیل داشتیم.

معاون وزیر اقتصاد با بیان این‌که متاسفانه از سال 1374 تا به امروز کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار نشده است، گفت: بعد از گفت‌وگوهایی که انجام شد و تاکیدات روسای جمهور دو کشور توسعه روابط بین ایران و برزیل سرعت گرفت و بعد از ملاقات‌هایی که صورت گرفت، تهیه نقشه راهی برای همکاری‌های بعدی مدنظر قرار گرفت و موافقت‌نامه‌هایی در زمینه‌ی اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و مسائل گمرکی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

خزایی در عین حال تاکید کرد: علاوه بر این‌که تجارت ایران و برزیل را باید سامان بیشتری دهیم، اما تعمیق بین روابط دو کشور از طریق سرمایه‌گذاری در ایران و سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و برزیل در کشورهای منطقه و استفاده از ایران به عنوان هاب برای سرمایه‌گذاری می‌تواند صورت گیرد.

وی با تاکید بر این‌که اگر همکاری‌ها به صورت سرمایه‌گذاری‌های مشترک انجام شود، ماندگارتر خواهند بود، گفت: ایران از همه شرکت‌های برزیلی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی که منافع دو جانبه دارد استقبال می‌کند و امیدواریم بتوانیم نقشه راهی را در این رابطه تنظیم کنیم. یکی از اهداف این جلسه نیز آشنایی دوستان و همکاران بخش خصوصی دو کشور است تا بتوانند زمینه‌های سرمایه‌گذاری را استخراج کنند.

معاون وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد که این جلسه بتواند ثمرات و آثار خوبی داشته باشد و حاصل این سفر باعث گسترش روابط بیشتر اقتصادی بین ایران و برزیل شود.

امکان تزریق 50 میلیون دلاری به بنادر و صنعت راه‌آهن

وزیر توسعه صنعت و تجارت داخلی برزیل نیز از امکان سرمایه‌گذاری 50 میلیون دلاری در بنادر و راه‌آهن میان ایران و برزیل خبر داد.

آرماندو مونتیرو نتو با اشاره به وجود 38 هزار کیلومتر خط ترانزیت در برزیل از امکان سرمایه‌گذاری 50 میلیون دلاری در بنادر و راه‌آهن خبر داد و گفت: تولید انرژی کشور برزیل به 1000 وات می‌رسد و ما می‌توانیم سرمایه‌گذاری 47 میلیون دلاری در بخش انرژی الکتریکی و انرژی برق و همچنین انرژی‌های نو با ایران داشته باشیم.

وی همچنین با اعلام تبادل 1.4 میلیون دلاری با ایران که بیشتر به تولیدات اساسی مربوط بوده است، گفت: ایران و برزیل می‌توانند به روابط‌ شان تحکیم بخشند و این واجب است که افزایش تبادلات را در واردات و صادرات، سرمایه‌گذاری و همچنین تجارت مواد غذایی که از لحاظ تاریخی در آن توانمند هستیم، داشته باشیم.

آرماندو مونتیرو نتو اظهار کرد: در بخش انرژی، صنعت، زیرساخت‌ها، خدمات و در بخش علمی و تکنولوژیک، نفت و پتروشیمی امکان تبادل سرمایه بین ایران و برزیل وجود دارد و برزیل آمادگی آن را دارد تا در بخش تجهیزات صنایع بیمارستانی نیز با ایران همکاری داشته باشد.

وی در ادامه از حضور دبیر کل نفت و گاز، وزیر انرژی و مواد معدنی و نماینده وزارت خارجه برزیل به عنوان رابطان همکاری اقتصادی میان دو کشور خبر داد و گفت: ضمانت می‌کنیم که رویای سرمایه‌گذاری در ایران به واقعیت بپیوندد، چرا که با توجه به گزارش صندوق بین‌المللی پول اقتصاد ایران دارای رشد است و علی‌رغم تحریم‌های دوجانبه، تهران مقصد تجار بین‌المللی است و ما آمادگی این را داریم تا این توان بالقوه را بالفعل کنیم و امیدواریم تا روسای شرکت‌ها به تحکیم روابط میان دو کشور کمک کنند.

وزیر توسعه صنعت و تجارت داخلی برزیل با بیان این‌که برزیل و ایران ملت‌های بزرگی هستند که چالش‌های مشابهی دارند، درباره‌ی موقعیت کشور برزیل از لحاظ اقتصادی برای سرمایه‌گذاری مشترک در ایران گفت: برزیل به نوعی اقتصاد بالقوه منطقه است که بالفعل شده و ما می‌توانیم پیشنهاد داشته باشیم تا برای توسعه پایدار و تنظیم روابط اقتصادی میان دو کشور روابط استراتژیک را حفظ کنیم و به حوزه اقتصاد و دیگر حوزه‌ها و همچنین خود مردمان تسری بخشیم.

وی گفت: ما در سال گذشته توانستیم چند ایالت را به‌ صادرکننده کالا و خدمات تبدیل کنیم و این‌که در حوزه بین‌المللی به صورت مستقل حضور داشته باشند؛ از این‌رو ما در بحث اطلاعات تجاری، شناسایی بازارهای بالقوه در تجارت و اطلاع یافتن از بازارهای مقصد می‌کوشیم تا روابط میان دو کشور را از لحاظ اقتصادی تحکیم بخشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۲۱:۴۹

برزيل غولي در اقتصاد هست رابطه اقتصادي عالي هست.