عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، طی پژوهشی با استفاده از شیره انگور و ترکیبات هیدروکلوئید موفق به تولید کره انگور شد.
به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، دکتر شادی بصیری، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی از دو نوع شیره انگور محلی تهیه شده در منطقه قوچان و کاشمر و ترکیباتی نظیر کربوکسی متیل سلولز، پکتین، گوار و مخلوط آنها جهت تولید کره انگور استفاده کرده است.
طبق یافته های به دست آمده، ترکیب کربوکسی متیل سلولز به تنهایی بهترین خصوصیات حسی و نمونه های حاوی مخلوط پکتین و کربوکسی متیل سلولز مناسب ترین قوام و خصوصیات بافتی را داشتند.
کره انگور از محصولات خاص این مناطق است که می تواند بازار جهانی داشته باشد.
کره انگور می تواند جایگزین مناسبی برای مربا و یا حتی کره برای صبحانه باشد و در تهیه فراورده های مختلف غله ای از جمله انواع نان، کیک، کلوچه و سایر غلات مورد استفاده قرار گیرد. تولید چنین محصولی در مقیاس تجاری علاوه بر جلوگیری از ضایعات میوه، به دلیل طبیعی بودن و ارزش غذایی بالا، زمان ماندگاری زیاد، طعم مطلوب و میزان انرژی زایی بالا می تواند مورد توجه قشر وسیعی از جامعه قرار بگیرد.
نکته قابل توجه این است که در فرمول ساخت کره انگور یا کره هر میوه دیگر از کره استفاده نمی شود و به کار بردن واژه کره فقط اشاره ای بر غلظت و قوام آن است. این محصولات قابلیت پخش شوندگی بر نان را دارند و به عنوان یک افزودنی در فراورده های پختی به مثابه یک غذای جانبی و در تهیه ساندویچ به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرند.
کره سیب در کشورهای اروپایی طرفدار زیاد داشته و معمولا به همراه نان با کمی پنیر یا بدون آن خورده می شود. معمولا از میوه هایی نظیرسیب، گلابی ، زردالو، گیلاس و انواع توت، کره تهیه می شود.
انتهای پیام
نظرات