• سه‌شنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94072818295

/نقشه راه اقتصادی/

سیاست‌ متمرکز بر تحریک تولید و اشتغال در درازمدت

سیاست‌ متمرکز بر تحریک تولید و اشتغال در درازمدت

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر این‌که برای خروج از رکود و رونق اقتصادی بهترین راه‌حل افزایش تولید و در نتیجه اشتغال است، گفت: راه‌حل پیش گرفته شده در بسته سیاستی دولت بر تحریک تقاضا متمرکز شده که این امر اگرچه می‌تواند مُسکن موقتی باشد، اما در دراز‌مدت نیازمند سیاست‌هایی متمرکز بر تحریک تولید و اشتغال هستیم.

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر این‌که برای خروج از رکود و رونق اقتصادی بهترین راه‌حل افزایش تولید و در نتیجه اشتغال است، گفت: راه‌حل پیش گرفته شده در بسته سیاستی دولت بر تحریک تقاضا متمرکز شده که این امر اگرچه می‌تواند مُسکن موقتی باشد، اما در دراز‌مدت نیازمند سیاست‌هایی متمرکز بر تحریک تولید و اشتغال هستیم.

حمیدرضا برادران شرکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که بخشی از رکود فعلی اقتصاد به تحریم‌های اقتصادی بر می‌گردد، اظهار کرد: برای رونق اقتصادی دو فاکتور افزایش تولید و اشتغالزایی موثر است. افزایش اشتغال در نهایت باعث بالارفتن درآمد افراد و در نتیجه افزایش تقاضا می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که دولت برای تقاضا به سراغ تحریک تولید و اشتغالزایی بیشتر برود، خاطر نشان کرد: برخی نیز نظری متفاوت دارند و معتقدند با تحریک تقاضا می‌توان انگیزه برای تولید بیشتر و در نتیجه اشتغال بالاتر را به دست آورد اما من معتقدم که دولت ابتدا باید از افزایش تولید و اشتغالزایی شروع کند تا به تحریک تقاضا برسد.

به گفته این کارشناس اقتصادی دولت باید از ظرفیت خالی بنگاه‌ها و کارخانه‌ها برای افزایش تولید استفاده کرده و در کنار آن به جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید بپردازد.

شرکا با بیان این‌که اشتغال حاصل از سرمایه‌گذاری اشتغالی پایدار است، اظهار کرد: چرا که این امر درآمد پایدار به وجود می‌آورد و در نتیجه مصرف‌کننده بخشی از درآمد خود را پس‌انداز کرده و بخشی دیگر را صرف خرید می‌کند که همین امر موجب تقاضای پایدار نیز می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که تلاش‌های دولت باید در جهت افزایش تولید و افزایش سرمایه‌گذاری باشد، تصریح کرد: مشکل اصلی رکود در اقتصاد وجود بیکاری است که با این دو راه‌حل این مشکل تا حدی برطرف می‌شود.

این کارشناس اقتصادی همچنین با اشاره به دو بخش تقاضای داخلی و خارجی برای تولیدات گفت: در همین رابطه لازم است شرایطی ایجاد شود که برای صادر‌کنندگان انگیزه و پاداشی در نظر گرفته شود.

برادران شرکا ادامه داد: به نظر من بخش‌های کشاورزی و خدمات ظرفیت صادراتی بالایی دارند و لازم است برای ایجاد انگیزه صادرات پاداش‌هایی از جمله تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین در نظر گرفته شود.

وی همچنین با اشاره به این‌که صادرات بیشتر می‌تواند ظرفیت تولید را افزایش دهد، عنوان کرد: این امر در نهایت به اشتغال بالاتر، درآمد بیشتر و رونق اقتصادی منجر می‌شود این فرمولی است که دنیا آن را پیاده کرده و ما نیز باید همین فرمول را پیاده کنیم.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر تحریک تقاضا مانند مُسکنی می‌تواند در کوتاه‌مدت برای حل مشکلات رکود موثر واقع شود، تصریح کرد: برای دستیابی به رونق براساس برنامه‌های بلند‌مدت و میان‌مدت لازم است بیشتر به تحریک تولید پرداخته شود.

تاثیر مسکن و خودروسازی در رونق

شرکا در ادامه درباره‌ی برنامه‌ریزی‌های دولت برای تحریک تقاضا در دو بخش مسکن و خودرو با اشاره به این دو بخش در دستیابی به رونق بسیار موثر هستند، اظهار کرد: رونق در بخش مسکن می‌تواند علاوه بر اشتغالزایی در این بخش به رونق انواع و اقسام مصالح ساختمانی و کارخانه‌های مرتبط بینجامد در بخش خودرو نیز شرایط به همین شکل است و رونق در این بخش‌ می‌تواند به تحرک در بخش‌های قطعه‌سازی کمک کند.

وی با تاکید بر این‌که ریشه‌کن کردن بیکاری عامل مهمی برای حل مشکل رکود است، بر لزوم شناسایی نارسایی‌های اقتصادی برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی تاکید کرد و گفت: ما نیازمند ورود سرمایه‌های خارجی به کشور هستیم با این حال این سرمایه‌ها باید در قالب سرمایه‌گذاری‌های مشترک اتفاق بیفتد.

این کارشناس اقتصادی در این باره عنوان کرد: سرمایه‌گذاری مشترک به این معناست که در کنار سرمایه تکنولوژی، روش‌های مدیریتی جدید و فرهنگ سازمانی نیز وارد کشور شود و در واقع جذب سرمایه خارجی در قالب سرمایه‌گذاری مشترک و اشتغالزایی داخلی باید منجر به ورود تکنولوژی به ایران شود.

استفاده از شرایط برجام مستلزم ریشه‌یابی و حل مشکلات

برادران در ادامه درباره باید و نباید‌های اقتصادی پس از اجرای برجام و رفع تحریم‌ها گفت: باید از امروز مشخص کنیم که برای مثال شش ماه دیگر و با رفع تحریم‌ها می‌خواهیم در چه نقطه‌ای قرار بگیریم و از الان برای قرار گرفتن در آن شرایط زمینه‌ها را فراهم کنیم.

وی درباره‌ زمینه‌های مورد نیاز استفاده بهینه از شرایط پساتحریم خاطرنشان کرد: لازم است دولت شرایط جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی را ایجاد کند و زمینه‌های توسعه‌ای تولید و فضای بهتر کسب‌وکار را به وجود آورد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر لزوم شناسایی تمامی تنگناهای اقتصادی برای استفاده از زمینه‌های بین‌المللی جذب سرمایه در پساتحریم عنوان کرد: باید در این زمینه تمام سیاست‌ها و قوانینی که ممکن است برای سرمایه‌گذاران ایجاد اشتغال کنند اصلاح شود که این امر باید در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد و بهتر بود که در بسته سیاستی جدید دولت نیز به این موضوع پرداخته شود.

شرکا با تاکید بر این‌که تنها زمانی می‌توان به خوبی از شرایط پساتحریم بهره برد که پیش از آن زمینه‌های استفاده مناسب از وضعیت جدید به وجود آمده باشد، گفت: اگر از الان به فکر شش ماه آینده و شرایط پساتحریم و برنامه‌ریزی برای آن نباشیم و در آن زمان بخواهیم به تغییر قوانین و سیاست‌ها بپردازیم نمی‌توانیم از شرایط استفاده بهینه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha