• سه‌شنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94072818179
  • خبرنگار : 71473

/نقشه راه اقتصادی/

عسگراولادی: کاهش همزمان تورم و رکود اجرایی نیست

عسگراولادی: کاهش همزمان تورم و رکود اجرایی نیست

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است که نمی‌توان از یک سو شعار رسیدن به تورم یک رقمی را داد و از سوی دیگر به دلیل رکود، رشد اقتصادی صفر داشت؛ همچنین همزمان با پایین آوردن تورم می‌خواهند رکود را بشکنند که این اقدام، اجرایی نیست.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است که نمی‌توان از یک سو شعار رسیدن به تورم یک رقمی را داد و از سوی دیگر به دلیل رکود، رشد اقتصادی صفر داشت؛ همچنین همزمان با پایین آوردن تورم می‌خواهند رکود را بشکنند که این اقدام، اجرایی نیست.

اسدلله عسگراولادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره بسته اقتصادی جدید دولت برای "تسریع در رونق اقتصادی و خروج از رکود" گفت: آن‌گونه که باید این بسته اقتصادی را رسا و شفاف ندیدم؛ در این بسته چند غفلت وجود دارد که به آن‌ها پرداخته نشده است.

وی افزود: در زمینه کشاورزی در این بسته دقت کافی نشده است. در زمینه اقتصاد مقاومتی، چارچوبی تعیین شده است اما درباره نحوه رفتن به سمت اقتصادی مقاومتی، در صورتی که در مسائل بین المللی توفیق حاصل نشود، صحبتی نشده است.

عسگر اولادی ادامه داد: این بسته برای مدت شش ماه در نظر گرفته شده است که یک ماه اول تشریفات اجرای آن است و در مدت پنج ماه این بسته نمی‌تواند جوابگو باشد. باید این بسته به ‌گونه‌ای تنظیم شود که برای کل سال 1395 باشد؛ یعنی برای سال آینده که قرار است برنامه ششم شروع ‌شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه تصریح کرد: این بسته آنگونه که باید برطرف کننده رکود فعلی نیست. از طرفی همزمان با پایین آوردن تورم می‌خواهند رکود را بشکنند که این اقدام اجرایی نیست؛ چراکه رکود و تورم دو پدیده مغایر هم هستند و برای از بین بردن رکود باید حالت انبساط در مسائل مالی ایجاد شود و سیاست انبساطی چه بخواهیم و چه نخواهیم تورم آور است.

وی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم این شعار را بدهیم که می‌خواهیم تورم را یک رقمی کنیم اما از طرف دیگر به دلیل رکود، رشد اقتصادی‌مان صفر و زیر صفر باشد و بعد با شعار بگوییم که رشد اقتصادی پنج درصدی داریم، این حرف‌ها عملی نیست. باید دقت کنیم که نمی‌توان همز‌مان رکود را با تورم با پایین آورد، رکود را با سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال‌ بزرگ می‌توان کاهش داد.

عسگر اولادی عنوان کرد: نمی‌توانیم این را بگوییم که به دنبال رسیدن به تورم یک رقمی هستیم در حالی که بهره بانکی 26 درصد است. در این شرایط چگونه توقع داریم تورم 9 درصدی داشته باشیم؟

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی همچنین تصریح کرد که با اجرایی شدن برجام می‌توان شاهد تغییرات مثبتی در فضای اقتصادی بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۱۲:۱۰

از نظر اين اقا اقتصاد وقتي درست است که ارزش پول کم شود

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۱۸:۲۸

اجرايي است. توليد مستقل براي صادرات نداریم که با کاهش ارزش پول صادرات افزايش يابد. با افزايش نرخ ارز قيمت مواد اوليه و ماشين آلات افزايش مي يابد فقط ارزش دستمزد کارگر کم مي‌شود. تمام تحليل‌ها نشان مي دهد دستمزد در توليد انبوه 10 تا 15 درصد قيمت توليد است. کاهش ارزش دستمزد نسبت به ساير هزينه ها چه کاهش قيمت رقابتي را ايجاد مي‌کند؟ در چين مواد اوليه و برق ذغال سنگي و زمين و ساختار براي توليد و زندگي عادي ارزان است. دستمزد هم با آن هزينه ها مناسب و نسبت به اروپا و آمريکا کم است. در نتيجه قيمت توليد پايين است و رقابت ناپذير در صادرات.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۲۱:۳۳

به نظر من حرف اقاي عسگراولادي كاملأ درست است. براي تحرك در اقتصاد بايستي درصدي از تورم را پذيرفت