• شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۴ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94072516322
  • خبرنگار : 71467

سیف خبر داد

شرایط ویژه خرید اقساطی خودرو/ بازپرداخت طی 7 سال

شرایط ویژه خرید اقساطی خودرو/ بازپرداخت طی 7 سال

رییس کل بانک مرکزی از اجرای سیاست ویژه این بانک برای فروش اقساطی کالاهای تولیدی داخل به ویژه خودرو خبر داد.

رییس کل بانک مرکزی از اجرای سیاست ویژه این بانک برای فروش اقساطی کالاهای تولیدی داخل به ویژه خودرو خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، ولی‌الله سیف در نشست تبیین بسته سیاست‌های دولت برای تسریع در رونق اقتصادی با اشاره به سیاست‌هایی که بانک مرکزی برای تامین مالی تولید‌کنندگان در دوره شش ماهه پیش‌رو تدوین کرده است، اظهار کرد: براین اساس در مصوبات جلسه شورای پول و اعتبار عقد خرید دین در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم با استفاده از آن زمینه‌ای برای فروش کالاهای انباشته شده در انبارها ایجاد کنیم.

وی در این باره توضیح داد: با استفاده از مصوبه جدید شورای پول و اعتبار اسناد ناشی از فروش مدت‌دار کالاهای تولیدی در بانک‌های مربوطه تنظیم و منابع آن را بانک مرکزی برای بانک مورد نظر تامین خواهد کرد.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این‌که نرخ‌های رایج در بازار بین‌بانکی هنوز به میزان ایده‌آل نرسیده است، براین اساس بانک مرکزی اقدام ویژه‌ای را برای فروش کالاها براساس عقد خرید دین در نظر گرفته است، گفت: بانک‌هایی که در بازار بین بانکی منابع را با نرخ روز 24 درصد دریافت می‌کنند مجازند اسناد ناشی از فروش مدت‌دار را تنظیم کرده و مستندات خود را به بانک مرکزی بیاورند تا نرخ آنها مورد تجدید نظر قرار گیرد.

به گفته سیف، بانک مرکزی منابع را با نرخ 14 درصد در اختیار بانک‌ها قرار داده و آنها با نرخ 16 درصد به شرکت‌های تولیدی ارائه می‌کنند.

امکان خرید اقساطی خودرو تا 80 درصد قیمت

وی همچنین از شرایط ویژه خرید اقساطی خودرو خبر داد و گفت: با این روشی که بانک مرکزی در پیش خواهد گرفت در نهایت مصرف‌کنندگان‌ این امکان را خواهند داشت که تا 80 درصد قیمت خودرو و حداکثر تا 25 میلیون تومان را در یک دوره هفت ساله پرداخت کنند.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: نرخ مورد نظر برای فروش اقساطی خودرو 16 درصد از طریق نمایندگان مجاز شرکت‌های خودروسازی خواهد بود که براساس آن اسناد توسط شرکت خودروساز به بانک مربوطه آمده و این بانک با 16 درصد آن را دریافت می‌کند نرخی که بانک مرکزی آن را با 14 درصد در اختیار بانک مربوطه قرار خواهد داد.

تسهیل خرید کارت اعتباری 10 میلیون تومانی

رییس کل بانک مرکزی همچنین به اقدامات دیگری برای تسهیل در خرید از جمله اعطای کارت‌های اعتباری اشاره کرد و گفت: براساس تصمیمات اخذ شده بانک‌ها مجازند کارت اعتباری را برای مشتریان خود از جمله کارمندان دولت و بخش خصوصی و یا افراد با درآمد مشخص صادر کنند تا حداکثر 10 میلیون تومان شارژ شده و دریافت‌کننده بتواند با مراجعه به فروشندگان کالاهای بادوام داخلی نسبت به خرید اقدام کند.

به گفته وی نرخ سود منابع موجود در کارت‌های اعتباری برای صاحبان کارت 12 درصد است که البته بانک مرکزی منابع آن را با نرخ 10 درصد در اختیار بانک قرار می‌دهد.

سیف همچنین گفت که در این بسته سیاستی ایجاد تحرک در ساخت‌وساز نیز مورد توجه بانک مرکزی بوده و از وزارت راه و شهرسازی درخواست کرده‌اند که بافت‌های فرسوده را اعلام تا منابع لازم برای ساخت آنها از سوی این بانک تامین شود.

به گفته وی، بانک مرکزی از وزارت نفت نیز درخواست کرده است تا پروژه‌هایی که مربوط به صرفه‌جویی در انرژی هستند را نیز به شبکه بانکی برای اعطای تسهیلات و تامین مالی معرفی کند.

سیف واریز 1.4 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده را تایید کرد

در حالی اخیرا منابع خارجی از آزاد‌سازی 1.4 میلیارد دلار از منابع نفتی ایران از سوی کشور هند خبر داده بودند که رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با تایید این موضوع و همچنین این‌که آیا برنامه‌ای برای اختصاص این منابع به منظور افزایش سرمایه بانک‌ها و پرداخت بدهی دولت به بانک‌ها وجود دارد، گفت: آزاد شدن 1.4 میلیارد دلار منابع نفتی صحت دارد این در حالی است که ماهیانه 700 میلیون دلار از منابع استفاده نشده ما که بلوکه شده است آزاد شده و این روند تا اجرایی شدن فرجام ادامه دارد.

سیف توضیح داد: این دو قسط 700 میلیون دلاری به این دلیل یکجا واریز می‌شود که کانالی که قرار بود قسط اول از طریق آن پرداخت شود دچار مشکل شد از این‌رو به‌طور یکجا در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به این‌که بحث آزاد سازی دارایی‌های بلوکه‌شده و تخصیص منابع حاصله با یکدیگر متفاوت است، گفت: پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی و همچنین شرکت ملی نفت مابقی آن توسط بانک مرکزی به ریال تبدیل شده و به حساب خزانه واریز می‌شود تا سازمان مدیریت در مورد تخصیص آن تصمیم‌گیری کند.

رییس کل بانک مرکزی در شرایطی که افزایش سرمایه بانک‌ها و بدهی دولت به شبکه بانکی از معضلات فعلی محسوب می‌شود، ادامه داد: با توجه به اهمیت نظام بانکی همواره این تقاضا از سوی ما وجود داشته که بتوانیم با اولویت‌ قرار دادن این شبکه منابعی را برای پرداخت بدهی دولت و همچنین افزایش سرمایه بانک‌ها تخصیص داد که البته این موضوع به نظر آقای نوبخت بستگی دارد.

توضیحات رییس کل بانک مرکزی در رابطه با کاهش ذخیره قانونی بانک‌ها

بخش دیگری از اظهارات رییس کل بانک مرکزی به توضیحاتی در رابطه با تصمیم این بانک برای کاهش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها و آزاد‌شدن بخشی از منابع آنها به منظور افزایش تسهیلات‌دهی اختصاص داشت.

وی با اشاره به نرخ ثابت فعلی سپرده‌های قانونی تا 13 درصد در شبکه بانکی گفت: در سیاست جدید بانک مرکزی تصمیم دارد دامنه متغیر بین 10 تا 13 درصد را برای سپرده قانونی بانک‌های تجاری تعیین کند براین اساس ما در اجرای این سیاست براساس میزان پایبندی و نظم بانک‌ها محدوده مشخصی را برای ذخیره قانونی تعیین کرده و در پایان هر سه ماه آن را مورد بازنگری قرار می‌دهیم؛ بنابراین در زمان بررسی، عملکرد بانک‌ها به عنوان مبنایی برای افزایش یا کاهش نرخ سپرده قانونی آنها تلقی خواهد شد.

تعیین دستوری نرخ سود، پذیرفته شده نیست

رییس کل بانک مرکزی همچنین در رابطه با سیاست بانک مرکزی نیز توضیحاتی داد و افزود: در شرایطی که بانک‌ها در تنگنای مالی به سر می‌برند و باید رعایت سود بین بانکی به سمت تعادل پیش برود، در حالی که تورم به 15 درصد رسیده نرخ سود در مقایسه با این نرخ قابل پذیرش نیست. این در حالی است که عواملی همچون حرکت مخرب موسسات اعتباری غیرمجاز، کمبود نقدینگی بانک‌ها و همچنین مطالبات معوق موجب شده نرخ سود به میزان واقعی و متناسب خود با اقتصاد نرسد.

سیف با بیان این‌که سیاست دستوری در رابطه با کاهش نرخ سود جوابگو نخواهد بود، گفت: براین اساس باید فضا به سمتی برود که نرخ متعادل و قابل قبول باشد.

وی همچنین بار دیگر به وعده یکسان‌سازی نرخ ارز اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به این‌که این یک تصمیم جدی برای دولت و بانک مرکزی بوده بعد از اجرایی‌شدن برجام و حذف تحریم‌ها که به ایجاد کانال‌های ارتباطی بین‌المللی و افزایش روابط کارگزاری بین‌المللی منجر خواهد شد، به‌طور حتم در رابطه با یکسان‌سازی نرخ ارز اقدام خواهیم کرد.

حجم کلی منابع واریزی به بانک‌ها اعلام نشد

رییس کل بانک مرکزی درباره تسهیلات ارزان‌قیمتی که در مدت شش ماه آتی به تولید‌کنندگان و مردم ارائه خواهد شد، گفت: این تسهیلات تنها برای شش ماه آتی خواهد بود و ممکن است در سال آینده قیمت‌ها کاهش پیدا نکند و این شرایط تسهیلاتی دیگر وجود نداشته باشد؛ بنابراین کسانی که به کالایی نیاز دارند و در این مدت اقدام به خرید نکنند ممکن است این فرصت را از دست بدهند.

سیف در همین رابطه در مورد کل منابعی که قرار است بانک مرکزی برای تامین مالی بانک‌ها به منظور اجرای بسته سیاستی خروج از رکود به بانک‌ها تزریق کند، گفت: با توجه به این‌که عملکرد بانک‌ها در هر ماه کنترل می‌شود و براساس انضباطی که داشته‌اند و از سیاست کنترل تورم خارج نشده‌اند منابع به آنها تزریق خواهد شد؛ بنابراین نمی‌توان گفت که حجم کلی منابعی که به شبکه بانکی تزریق می‌شود چقدر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۵:۳۲

بدون بهره بايد باشه !!

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۵:۵۰

من هم فکر ميکنم بايد بدون بهره باشه يا حداکثر 3درصد باشد. در اين صورت ملت باور ميکند که دولت واقعا در اين مورد به فکر ملت است نه در کنار خودروسازان

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۵:۵۴

بانک داري اسلامي و وام بدونه بهره.........مگه ميشه اصن مگه داريم

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۶:۲۲

تا مشکل بيکاري حل نشود اقتصاد ايران هر روز بدتر از ديروز

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۷:۲۰

يعني هم ماشين بي كيفيت بخريم هم زير بار قسط بريم، و تا سالها قسط بديم، وا،،، من پولم حلاله و كلي براش زحمت ميكشم، كسايي كه بخرن براشون متاسفم، گرچه شايد از بدشانسي اين دولته، ولي نبايد خريد تا ريشه اي درست بشه،

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۷:۵۰

کيفيت چطور ميشه ؟ اگه با همين کيفيت باشه مفتم گرونه

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۸:۳۲

من طرفدار خودروسازها نيستم اما اگه نرخ تورم رو 15 درصد در نظر بگيريم تقريبا ميشه وام بدون بهره ديگه

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۹:۰۹

اگر راست ميگوييد وام را با بهره حداکثر 4 درص در اختيار مردم قرار دهيد.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۹:۴۷

بايد صدردصد ارزش خودرو را وام قرض الحسنه بدهند وگرنه اصلا ارزش خريدن ندارد.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۲۰:۵۹

بعدش چي ؟همه چي خوب ميشه؟کيفيت ميره بالا؟بازاررقابتي ميشه؟کسي کيفيت رو تضمين ميکنه؟ از مونتاژکاري دست ميکشن ؟يادت باشه بااين روش شوم 30ساله که به مونتاژکاران کمک شده

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۲۲:۴۷

اين کار ظلم هم به مردم و هم به صنعت خودروسازيه __ و اما پيشنهاد بنده : وزارت صنعت حمايت ايران خودرو و سايپا را مشروط کند که در عرض 4 سال بايد با همکاري شرکاي خارجي خود به توان طراحي و ساخت موتور و بنده خودرو حداقل در سه کلاس برسانند مشروط براين که اين خودرو ها بتوانند از تست ايمني 5 ستاره و از تست آلايندگي سربلند بيرون بيايد و در کنار آن بايد به حداقل 3 خودروساز خارجي ديگر اجازه فعاليت بدهد مشروط براينکه تمام قطعات خودروي خود را از داخل ايران و نيروي کار ايران تامين بکنند >>> نتيجه : ايجاد کار بسياز زياد و ايجاد رقابت بين خودروسازان و بالا رفتن کيفيت و کاهش قيمت و تنوع محصولات در ايران در نهايت دولت بايد طرحي به مجلس ببرد که مثلا 8 سال ديگه (4سال بعد از توانمندي داخلي ها) واردات خودروهاي غيرلوکس با آلايندگي مورد تاييد اروپا آزاد هستند و خودروسازان داخلي را الزام کند برنامه آينده 8 ساله شان را طوري تنظيم کنند که بتوانند به تيراژ بالا به همه دنيا حتي اروپا و امريکا خودرو صادر کنند با احترام

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۲۲:۴۸

وزارت صنايع کشور به جهان و کشورهاي پيشرفته نگاه کند و ببيند که مثلا فولکس واگن رو بخاطر يه تقلب نرم افزاري در تست آلايندگي 7 ميليارد دلار جريمه و تمام وامهاي بانکي رو ازش پس گرفتند و تمام خودروهاي فروخته شده ي امسالش رو برگشت زدند و مجبورش کردند که بيشتر از بهاي هر ماشين به مشتري هاش پرداخت کنه و اما خودروهاي داخلي اصلا چيزي به اسم تست آلايندگي رو نشنيدن که بخوان تقلب کنن ، تست ايمني >>> چي چي هست ؟ بررسي کيفيت ؟ کجا ازشون گرفته ميشه ؟

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۰۰:۰۷

کلا فکر کرده ايد که اگر اينگونه شود کي ديگه سپرده گذار خواهد بود همه ملت از فردا تو صف وام خواهند خوابيد .

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۰۱:۱۰

عزيزاني که انتظار دارند جهت خريد اتومبيل با بهره3% بانکها وام پرداخت کنند .ايا متن کامل خبررا خوانده‌اند بانک مرکزي قول دادن وام با بهره14%را داده و بانکها با16%بپردازند شما که توقع 3% داريد اول منبع انرا مشخص کنيد.همين حرفها را مي زنيد که مي گويند حساب سرتان نمي شود

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۱۴:۴۷

اگه دولت به فكر مردم باشه بايد خودرو رو با وام بدون بهره به مردم بده .

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۰۰:۰۲

اصلا هيچ تغيري نکرده مردم بايد در صف پرداخت وام بخوابند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۶:۲۱

يني الان ايران حودرو ماشين قسطي داره اونم هفت ساله؟؟؟

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۸:۵۶

سلام لطفا اول سيستم ربوي بانکها رو اصلاح کنيد... بقيه اش پيشکش!