در جلسه سرمایهگذاری شرکت یونیت اینترنشنال برای احداث نیروگاه سیکل ترکیبی و مزارع باری در استان که با حضور استاندار، سرمایهگذاران و مسئولین برگزار شد قرارداد احداث 4 ساله نیروگاه سیکل ترکیبی برای تولید در گام نخست با 880مگاوات در استان منعقد شد که با افزایش آن به 2700 مگاوات استان به هاب انرژی کشور تبدیل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه افزود: استان سیستان و بلوچستان قابلیت کثیری در بخش تولید انرژی دارد که از جمله این قابلیتها میتوان به دریا و وجود آفتاب مناسب و بادهای طولانی مدت اشاره کرد.
علی اوسط هاشمی در ادامه گفت: از نظر وسعت، استان سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور است، همچنین در همسایگی کشورهای افغانستان و پاکستان قرار دارد که تقاضای جدی از سوی کشورهای همسایه طی نشستهایی که داشتهایم برای صادرات به این کشورها داریم.
وی گفت: تغییر اقلیم استان را بیش از پیش مستعد سرمایهگذاری کرده است که با تعدادی از سرمایهگذاران بعد از توافق 5+1 در زمینه سرمایهگذاری مواجه هستیم و فرصت خوبی است برای هر سرمایهگذاری که در جهت حضورشان زودتر نقش ایفا کنند.
هاشمی در پاسخ به سرمایهگذاران خارجی گفت: توافق خود را اجرایی کنید، هماهنگی برای تامین زمین و آب آن صورت خواهد گرفت و در اولین فرصت کارسازی خواهد شد، همچنین در مسئله زمین نیروگاه برای شما حریمی را رعایت خواهیم کرد تا با مانعی در آینده برای توسعه مواجه نشوید.
وی همچنین گفت: جهت تامین گاز مورد نیاز هم درصدد آن هستیم که خط اصلی آن را برای شما هرچه زودتر ایجاد کنیم.
استاندار در پاسخ به درخواست زمین برای کارخانه آب شیرینکن کنار دریا و شروع کار همزمان آن با نیروگاه٬ گفت: دفاتر خود را در سطح استان ایجاد کنید و یک برنامه زمانبندی شده را صورت دهید تا چارچوبی قرار دهیم و هر دو در آن چارچوب قرار گرفته و برای کارخانه آب شیرینکن در منطقه کنارک مشکلی وجود ندارد و زمین در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در ادامه نماینده شرکت یونیت اینترنشنال گفت: توافق اولیه ما 880 مگاوات است اما به دنبال افزایش آن به 2700 مگاوات میرسد و همچنین از برنامههای ما نیروگاه بادی 400 مگاواتی است که به 120هکتار نیروگاه سیکل ترکیبی و 5500هکتار نیروگاه بادی نیاز داریم تا شروع به کار شود.
ودات گلن گفت: در خصوص نیروگاه بادی، مازاد آنچه از زمین که مورد استفاده قرار نگیرد آزاد خواهیم کرد و از تاریخ امروز تا 4 ماه زمان لازم است تا برج آزمایشی خود را نصب و اطلاعات لازم را جمعآوری کنیم.
وی در ادامه گفت: بعد از گرفتن مجوز نیروگاه سیکل ترکیبی یک سال برای نهایی کردن پروژه مورد نیاز است و 36 ماه هم دوره ساخت آن زمان میبرد.
وی افزود: از دیگر برنامههای ما سرمایهگذاری در زمینه نیروگاه تولید انرژی خورشیدی در زاهدان است.
سرمایهگذار بلژیکی در خصوص احداث کارخانه آب شیرینکن گفت: میخواهیم محلی نزدیک به دریا باشد که همزمان کارخانه و نیروگاه با هم راهاندازی شوند.
وی اظهار کرد: با سرمایهگذاری انجام شده باید نهایت تلاش خود را بکار بست تا مقرون به صرفه و با دقت و تلاش بسیار در کمترین زمان ممکن کار را تحویل دهیم.
جاهد مدیرعامل شرکت برق منطقهای در شروع صحبتهای خود گفت: این دومین جلسه برای سرمایهگذاری در زمینه نیروگاه است و تا به الان یک نیروگاه سیکل برق در سیستان و بلوچستان قرار دارد. از نیازهای اصلی و اولیه نیروگاه، تخصیص زمین برای احداث آن است.
پاکزاد معاون شرکت توزیع برق درباره زمین این پروژه که در سه راهه دشتک است، گفت: 120 هکتار زمین فقط برای تولید 800 مگاوات برق کفایت میکند، و در صورتی که بخواهیم تولید برق را 2700 مگاوات افزایش دهیم به زمین بیشتری نیاز خواهد بود.
نورا مدیرکل امور اقتصادی استانداری نیز گفت: این درخواست خردادماه امسال صورت گرفته است که ما جلسه جذب سرمایهگذاری را با حضور کلیه دستگاههای اجرایی بعد از کسب مجوز از وزارت نیرو تشکیل دادیم که به علت ظرفیت بالای تولید برق در زمینه انرژیهای نو در این استان، دستگاههای اجرایی پس از ارائه درخواست شرکت یونیک، اعلام آمادگی کردند.
سارانی معاون آب منطقهای استان نیز گفت: در رابطه با سیکل ترکیبی نگرانی برای کمی آب وجود ندارد، زیرا هر زمان با کمبود آب مواجه شدیم میتوانیم آب مورد نیاز را به آن سمت هدایت کنیم که نزدیک بودن به دریا از مزایای این قسمت است.
انتهای پیام
نظرات