• سه‌شنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94071409201
  • خبرنگار : 71402

برژینسکی: روسیه باید در سوریه با آمریکا همکاری کند نه علیه آن

برژینسکی: روسیه باید در سوریه با آمریکا همکاری کند نه علیه آن

مشاور امنیت ملی دولت جیمی کارتر می‌گوید که باید روسیه را متقاعد کرد که برای حل درگیری سوریه با آمریکا همکاری کند.

مشاور امنیت ملی دولت جیمی کارتر می‌گوید که باید روسیه را متقاعد کرد که برای حل درگیری سوریه با آمریکا همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در یادداشتی برای روزنامه فایننشال تایمز می‌نویسد: همه می‌دانیم که جنگ جهانی اول چگونه آغاز شد. اقدات یکجانبه خشونت‌آمیز باعث ایجاد موجی از عملیات‌های نظامی غیر قابل بازگشت شد که فاقد هدایت استراتژیک کلی و هدف بود. مابقی آن تاریخ است؛ چهار سال کشتار برای رسیدن به اهداف جاه‌طلبانه قدرت‌های پیروز سابق انجام شد.

وی افزود: هنوز برای تغییر تکرار دردناکی که این بار می‌تواند خاورمیانه و خصوصا سوریه را منفجر کند، فرصت هست. من از تصمیم ابتدایی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برای عدم استفاده از نیروی نظامی برای تراژدی سوریه حمایت می‌کنم. استفاده از قدرت آمریکا برای عزل بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه اگر چه از سوی برخی از دوستان ما در خاورمیانه حمایت می‌شود اما در غیاب اجماع واقعی داخلی به نفع آن، هم در سوریه و یا در آمریکا بی‌معناست. علاوه بر این، چه بخواهیم چه نخواهیم، آقای اسد نه تمایلی برای اجرای اصرار واشنگتن برای کناره‌گیری دارد و نه مرعوب تلاش‌های درهم و برهم ایالات متحده برای سازماندهی مقاومت دموکراتیک موثر علیه حکومتش شده است.

برژینسکی تاکید کرد: با این حال دستیابی به موفقیت در مذاکرات هسته‌ای بسیار دشوار با ایران، که در آن آمریکا و روسیه با همکاری سایر قدرت‌های اصلی برای غلبه بر موانع همکاری کردند، چشمگیر است. بنابراین یکی ممکن است تصور کند که مرحله بعدی در مقابله با مشکل سوریه می‌تواند تلاش مجددی برای حل آن، این بار با کمک چین و روسیه باشد.

این سیاست‌مدار کهنه‌کار لهستانی-آمریکایی افزود: به جای آن مسکو انتخاب کرد که مداخله نظامی داشته باشد اما این تلاش‌ها بدون همکاری سیاسی و فنی با آمریکا برای عزل اسد کارآمد نخواهد بود. حملات هوایی آن علیه عناصر سوری تحت آموزش، تجهیز و حمایت مالی آمریکا صورت می‌گیرد که تنها منجر به خسارت و تلفات می‌شود. در بهترین حالت، این نشان‌دهنده بی‌کفایتی نظامی روسیه و در بدترین حالت، مدرکی از یک میل خطرناک برای برجسته‌ کردن ناتوانی سیاسی آمریکاست.

مشاور امنیت ملی در دولت جیمی کارتر تاکید کرد: در هر صورت، آینده این منطقه و اعتبار آمریکا میان کشورهای خاورمیانه به خطر افتاده است. در چنین شرایطی آمریکا تنها یک گزینه واقعی برای حفاظت در مقابل مخاطرات گسترده‌تر خود در منطقه دارد. واشنگتن باید از مسکو تقاضا کند تا اقدامات نظامی‌ای که به طور مستقیم بر منافع آمریکا تاثیر می‌گذارد، متوقف کند. روسیه اگر خیلی تمایل دارد می‌تواند از اسد حمایت کند اما تکرار هر آنچه تاکنون رخ داده باید با تلافی فوری آمریکا همراه شود.

برژینسکی گفت: حضور نیروی دریایی و هوایی روسیه در سوریه آسیب‌پذیری آنها را که به لحاظ جغرافیای سیاسی از وطن خود دور شده‌اند، افزایش می‌دهد. اگر آنها به تحریک آمریکا ادامه دهند، می‌توان آنها را خلع سلاح کرد. اما هنوز هم بهتر است که روسیه برای همکاری با آمریکا و حل مشکلات منطقه‌ای که فراتر از منافع یک کشور باشد، متقاعد شود.

وی افزود: اگر چنین چیزی محقق شود، حتی برخی از همکاری‌های محدود سیاسی و نظامی آمریکا – روسیه ممکن است به ایجاد ژئوپولیتیک مثبتی در خاورمیانه بینجامد؛ تعامل سازنده‌ای که در پیشگیری از خطرات انفجار گسترده‌تر در خاورمیانه انجام می‌شود.

برژینسکی هم‌چنین نوشته است: چین نیز منافع اقتصادی قابل توجهی در پیشگیری از یک درگیری بزرگتر در خاورمیانه دارد. آنها نه تنها باید برای پیشگیری از گسترش بیشتر هرج و مرج تمایل داشته باشند بلکه باید برای گسترش نفوذ منطقه‌ای خود تلاش کنند.

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا تاکید کرد که فرانسه و انگلیس دیگر نمی‌توانند نقش قاطعی در خاورمیانه داشته باشند و آمریکا هم انجام چنین کاری را به تنهایی دشوار می‌بیند. وی گفت: خود این منطقه بر مرزبندی مذهبی، سیاسی، قومی و ارضی تقسیم شده است و به سمت خشونت گسترده‌تر پیش می‌رود. حل آن نیازمند کمک خارجی است اما نه برای سلطه استعماری جدید. قدرت آمریکا، هوشمندی و عملکرد قاطعانه برای ادامه یک فرمول جدید با هدف ثبات منطقه مورد نیاز است. چین قطعا ترجیح می‌دهد که در حاشیه باقی بماند و ممکن است گمان کند که می‌تواند بعدا با گذاشتن تکه‌ها در کنار هم موقعیت بهتری را برای خود شکل دهد. اما این هرج و مرج منطقه‌ای می‌تواند به سادگی گسترش یابد و به مرکز و شمال شرقی آسیا نفوذ کند. هم روسیه و هم چین از چنین اتفاقی شدیدا متاثر می‌شوند. اما منافع آمریکا و دوستان آن هم آسیب می‌بیند. بنابراین الان زمان نشان دادن جسارت استراتژیک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۱:۳۰

حالا ببينيد شما آمريکايیها تو دنيا چه کرديد که دوستان ديروزتان هم به شما اطمينان ندارند.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۰:۵۳

با اين حرکت استراتژيک روسيه کاملا دست شماها و نيت شومتان در مورد خاورميانه بخصوص سوريه رو شده است که شماها بوجود آورنده واقعي داعش و به نحوي حکومت هاي ديکتاتور منطقه هستيد و الان در بدترين شرايط در سوريه بسر مي بريد بطوريکه تهديد به جنگ جهاني سوم مي کنيد. آگاهي نافذ مردم جهان از سلطه گري و جنايت عليه بشريت نئو ليبرالها جلوگيري مي کند . جنگ کثيف ، نابرابر آمريکا عليه ويتنام قهرمان بخاطر تئوري کيسينجر در سياست خارجي بود که هنوز مصيبت آن را مردم ويتنام در حال تاوان دادن هستند. در ضمن آمريکا در حدي نيست که بتواند روسيه و چين را تهديد کند دوره 50 سال پيش گدشته است و همه ميدانند که کمترين آسيب جنگ جهاني دوم به آمريکا وارد شد ولي بيشترين سود را از هر نظر آمريکا برد ولي ديگر چنين چيزي تکرار نخواهد شد