پژوهش محققان دانشگاه هاروارد نشان میدهد کاهش مصرف بیرویه چربیهای اشباع شده که در غذاهای روزانه شامل لبنیات، غذاهای سرخ شده و گوشت قرمز وجود دارد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه اصفهان، طی این پژوهش، محققان دادههای مرتبط با 42 هزار و 908 مرد و 84 و هزار 628 زن را طی مدت 30 سال مورد بررسی قرار دادند.
نتایج نشان میداد افرادی که چربیهای اشباع بیشتری خورده بودند در مقایسه با افرادی که چربیهای سالم تر و غیر اشباع نظیر آنچه در روغنهای گیاهی و غلات کربوهیدراتدار یافت میشود، مصرف کرده بودند، در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار داشتند.
البته محققان میگویند افرادی که غذاهای دارای کربوهیدراتهای تصفیه شده نظیر نشاسته، آرد و پاستا مصرف میکنند، نیز در خطر بیماریهای قلبی قرار دارند.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد افرادی که تنها پنج درصد از مصرف چربیهای اشباع را کاهش داده و به جای آن غذاهای سالمتری نظیر روغن زیتون مصرف کردند، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی خود را از 9 درصد به 25 درصد رساندند.
محققان برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی پخت و پز با چربیهای سالم مانند روغن کانولا و زیتون یا روغنهای گیاهی دیگر به جای کره و چربیهای حیوانی را مؤثر دانستهاند.
این پژوهش در مجله American College of Cardiology منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات