رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه «مقوله سرمایهگذاری یکی از محورهای اصلی برنامه ششم توسعه است» گفت: کوچک و چابک شدن بدنه دولت، اختصاص منابع اعتباری برای پشتیبانی از تولیدکنندگان، حمایت از تولید کشور و اصلاح ساختار از مهمترین محورهای برنامه ششم محسوب میشود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) علی لاریجانی روز پنجشنبه - 9 مهرماه در روستای شهدای سلفچگان حضورر یافت و در مراسم افتتاح پروژه مجتمع آبرسانی این منطقه سخنرانی کرد و در ابتدای این مراسم با تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید غدیر خم اظهار کرد: این عید، عیدی ممتاز برای همه مسلمانان بوده و منشأ وحدت برای امت اسلامی و یافتن صراط مستقیم است. غدیر خم راه روشنی را برای مسلمانان مشخص کرده و اگر همه به آن تمسک کنند، سعادتمند میشوند.
وی با اشاره به مسئله بحران کمآبی در کشور به ویژه استان قم تصریح کرد: مسئله آب برای کل کشور به ویژه استان قم به موضوعی بحرانی و خاص تبدیل شده؛ البته ما از سال های پیش پیگیری های لازم را برای انتقال آب از سرچشمه های رودخانه دز انجام داده ایم و خوشبختانه تقریبا کار این پروژه به اتمام رسیده و تنها مقداری کار عمرانی در رابطه با سد کوچه ری باقی مانده که آن هم با برنامه ریزی وزارت نیرو به اتمام می رسد تا در هنگام وقوع سیلاب بتوانیم آب مورد نیاز منطقه را ذخیره کنیم؛ در شرایط کنونی استان قم از یک ذخیره آب پایدار برخوردار است.
وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر اختصاص اعتباری حدود 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی جهت آبرسانی به روستاها گفت: در شرایط کنونی مشکلات دولت از نظر مالی زیاد است اما انشاءالله تلاش میکنیم که این اعتبارات اختصاص یابد.
رییس مجلس با اعلام اینکه «در شرایط کنونی مهمترین مسئله کشور موضوعات اقتصادی به ویژه بیکاری است»، تصریح کرد: به طور حتم تا زمانی که در روستاها و شهرها سرمایهگذاری صورت نگیرد نمیتوانیم به حل مشکلات اقتصادی و به تبع آن رفع بیکاری کمک کنیم. در سال های گذشته به خاطر شرایط کشور از جمله تحریم های ظالمانه و سوء مدیریت مدیرا،ن روند توسعه کشور کند شد اما امیدواریم به دستورات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، رونق بار دیگر به تولید، اقتصاد و بخشهای کشاورزی و صنعت برگردد تا در نهایت اشتغال جوانان ایجاد شود.
وی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی و صنعت به ویژه در حوزه حمایتهای بانکی، کم آبی و سرمایه در گردش گفت: امیدوارم با برنامهریزی درست مسئولان و با توجه به اقتصاد مقاومتی این مشکلات رفع شود.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 و تدوین سند برجام یادآور شد: مسئله اصلی ما در مذاکرات این بود که هم دانش هستهای و دستاوردهای آن باقی مانده و هم تحریمها برداشته شود که این سیاست و تفکر درستی است.
لاریجانی ادامه داد: البته سند برجام در شرایط کنونی هماکنون در مجلس در حال بررسی است و مراحل پایانی خود برای تصمیمگیری را طی میکند اما مردم باید توجه کنند و این را بدانند که دغدغه همه در موضوع هستهای این بود که دانش و دستاوردهای هستهای حفظ شده و زمینه توسعه دانش در این زمینه فراهم شود و یکی از محورهای اصلی و خطوط قرمز تیم مذاکره کننده در مذاکرات این بوده است؛ البته این سند پیچیدگی های خاص خود را داشته و برای فهم درست، دقت نظر می خواهد.
وی ادامه داد: امیدواریم این مسیر حل شود تا مجلس در برنامه ششم توسعه بتواند گام بلندی را برای آبادانی کشور بردارد؛ چراکه به هر میزانی که واحدهای صنعتی و تولید کشور رشد پیدا کند به تبع آن بازار کار بوجود میآید.
وی با اعلام اینکه «مقوله سرمایهگذاری یکی از محورهای اصلی برنامه ششم توسعه است» تصریح کرد: ما در نظر داریم که منابع اعتباری را برای پشتیبانی از تولیدکنندگان اختصاص دهیم زیرا حمایت از تولید موجب افزایش ثروت در کشور، رفع بیکاری، افزایش قدرت اقتصادی میشود.
رئیس مجلس افزود: یکی دیگر از اهداف برنامه ششم توسعه، کوچک و چابک شدن بدنه دولت است به طورحتم هر چه طول و عرض دولت بیشتر شود اعتبارات و درآمدهای کشور به مردم نمی رسد؛ از این رو در برنامه ششم توسعه، حمایت از تولید کشور و اصلاح ساختار از مهمترین محورهای برنامه محسوب می شود زیرا براساس چشم انداز باید رشد 8 درصدی داشته باشیم اما متأسفانه در شرایط کنونی رشد اقتصادی صفر و حتی منفی است البته سال گذشته رشد اقتصادی مثبت شد اما رکود بر این مسئله تأثیر گذاشت.
وی بر لزوم حمایت از بخش تولید به ویژه بخش کارآفرینی تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی شاهد هستیم که در برخی بخشها در استان قم جوانان استعدادهای خوبی را به نمایش گذاشتهاند به طور مثال در بخشهایی مانند کشاورزی، دامپروری و صنعت این موضوعات نمایان است.
وی با اعلام اینکه «اولویت اصلی کشور حمایت از تولید و مباحث اقتصادی است» تصریح کرد: به طور حتم اموری مانند فعالیت های سیاسی، فرهنگی و دیپلماسی باید به این حوزه کمک کند از این رو مهمترین نگرانی و دغدغه کشور مسئله اقتصادی بوده و بقیه موضوعات حول این مسئله است.
لاریجانی با اشاره به مشکلات و معضلات منطقهای به ویژه مسئله تروریسم گفت: ضایعه منا و جان باختن هزاران نفر از مسلمانان وجدان همه ایرانیان را جریحهدار کرده است؛ زیرا براساس آمارهای جدید بیش از 400 نفر از حجاج ایرانی و بیش از 5هزار نفر از مسلمانان در حادثه منا جان باختند.
وی ادامه داد: به طور حتم فاجعه منا بسیار غمانگیز است و سعودیها در این زمینه همچنین در کنترل این حادثه و پس از این واقعه بسیاربد عمل کردهاند از طرفی دیگر شاهد بودیم که دولت عربستان حتی در مسئله نگهداری پیکر حجاج نیزبد عمل کرد و بعد هم برای اعزام این پیکرها به ایران یک سری دردسرهایی را ایجاد کرد البته تیمی به ریاست وزیر بهداشت به عربستان اعزام شده و برای حل موضوعات تماس های مکرری بوجود آمده و امیدواریم موضوعات به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: به طور حتم حادثه منا در خاطره همه مسلمانان به ویژه ایرانیان خواهد ماند؛ همچنین سعودیها با این عملکردشان حیثیت خود را در جهان اسلام تخریب کردند و ما در دولت و مجلس پیگیر این موضوعات هستیم.
پروژه مجتمع آبرسانی روستای سلفچگان با حضور دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این پروژه آبرسانی به طول 19 کیلومتر و با اعتباری بالغ بر 9 میلیارد تومان اجرایی شده است.
انتهای پیام
نظرات