رهبران از بیش از 50 کشور جهان گردهم آمدند تا بار دیگر بر تعهدات جدید خود و تقویت ظرفیتهای کنونی نیروهای صلح بان سازمان ملل تاکید کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری سازمان ملل، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در نشست رهبران درباره صلح بانان گفت: ما باید در کنار یکدیگر به دنبال تقویت نیروهای صلح بان با روشهای قاطع و با معنا باشیم.
این نشست به ریاست باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در حالی برگزار شد که هیاتهای صلحبان در عملیاتهای غیرمنتظره حضور دارند و 125 هزار تن از این نیروها در کنار پلیس و نیروهای غیرنظامی در 16 هیات در چهار کشور مشغول فعالیت هستند.
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد، بیش از 120 کشور در حال حاضر در عملیات خلع سلاح، متفرق کردن و ادغام مجدد نیروهای سابق ضربت دخالت دارند و به دنبال تقویت و بهبود اوضاع نهادهای امنیتی و ارتقای سطح حقوق بشر هستند. این تعداد نشان دهنده ارزشمند بودن نیروهای صلح بان است. البته در برخی از مواقع این نیروها مشکل آفرین می شوند.
دبیرکل سازمان ملل با اعلام این مساله که نیروهای صلحبان تاکنون به این خوبی نبودهاند گفت: شرایطی که نیروهای صلحبان در آن هستند، هرگز تا به این حد چالشبرانگیز نبوده است. آنها باید با افراط گرایان، گروههای تبهکار و سایرین خلافکارهایی که به نقض قوانین حقوق بشر و قوانین بینالمللی می پردازند، رو در رو شوند. ما باید برای تضمین این مساله که نیروهای صلحبان میتوانند با چالشهای کنونی و آتی رو در رو شوند، تلاش کنیم و باید اقدامی سریع، جامع و مفید برای ارتقای ظرفیت های این نیروها انجام دهیم.
دبیر کل سازمان ملل همچنین به حضار یادآوری کرد: از پلیس کنترل، نیروهای صلح بان و کشورهایی که نیرو در اختیار هیات های صلح بان سازمان ملل می گذارند می خواهم تا به صورت کاملا دقیق عاملان تجاوزها را مجازات کنند. افرادی که در عملیات اجرای صلح فعالیت می کنند نباید مردم را مورد اذیت و آزاد قرار دهند و باید از آنها حمایت کنند.
روسای بیش از 50 کشور جهان همچنین بر مدرنیزه کردن عملیات صلح بان از طریق از بین بردن شکاف ها، بهبود عملکرد و ظرفیت های نیروهای یونیفورم پوش، پشتیبانی استقرار سریع و تقویا این نهاد برای اقدامات آتی نیروهای صلح بان تاکید کردند.
اوباما نیز در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: ما همگی اینجا جمع شده ایم تا به ایجاد اصلاحات و تقویت صلح بانان سازمان ملل بپردازیم چون این مساله مشترک امنیتی برای همگی ماست. این کاری است که همگی ما باید با هم انجام دهیم چون امنیت همگی ما به آن بستگی دارد.
رییس جمهوری آمریکا همچنین خواستار پشتیبانی سریع و ایجاد اصلاحات در سیستم هیات های صلح بان شد و ادامه داد: ما می دانیم که در سال های پیش رو و همزمان با بدتر شدن درگیری ها، باید مردان و زنان با یونیفورم های آبی صلح بانان سازمان ملل را داشته باشیم تا به برقراری آرامش پرداخته و صلح را با ثبات کنند و زندگی مردم را نجات دهند و همگی اینها به نوع آموزش و ظرفیت های این نیروها بستگی دارد. این تصمیمات و تعهدات تضمین کننده عملکرد آینده این نیروهاست.
چین در این نشست قول اعزام 8هزار نیروی ضربت و 100 میلیون دلار کمک به اتحادیه آفریقا برای برقراری صلح داد.
انتهای پیام
نظرات