• دوشنبه / ۶ مهر ۱۳۹۴ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94070603743

در دیدار ستاری با ایرانیان مقیم امریکا مطرح شد

پیشنهاد سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری ایرانیان غیرمقیم در صنایع دانش‌بنیان کشور

پیشنهاد سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری ایرانیان غیرمقیم در صنایع دانش‌بنیان کشور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که در دومین سفر حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل حضور دارد، با نخبگان، کارآفرینان و استادان برجسته ایرانی مقیم آمریکا دیدار کرد که در این دیدارها پیشنهاد سرمایه‌گذاری حدود دو میلیارد دلار از سوی ایرانیان غیرمقیم، برای حضور در صنایع دانش بنیان کشور ارائه شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که در دومین سفر حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل حضور دارد، با نخبگان، کارآفرینان و استادان برجسته ایرانی مقیم آمریکا دیدار کرد که در این دیدارها پیشنهاد سرمایه‌گذاری حدود دو میلیارد دلار از سوی ایرانیان غیرمقیم، برای حضور در صنایع دانش بنیان کشور ارائه شده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، علی مرتضی بیرنگ، معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام این خبر اظهار کرد: در راستای شتاب‌دهی به اقتصاد دانش بنیان و دسترسی به آخرین یافته‌های علمی و فناوری که قابلیت تجاری شدن در کشور را دارند و همچنین استفاده از ظرفیت ایرانیان متخصص و خبره غیرمقیم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان برنامه گسترده‌ای را از خرداد ماه امسال طراحی کرد.

وی ادامه داد: بعد از برنامه‌ریزی اولیه توسط مجموعه‌ای از نخبگان داخل کشور، فراخوانی برای دریافت طرح‌های ایرانیان متخصص در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور منتشر شد و به استادان برجسته و کارآفرینان برجسته غیرمقیم اطلاع رسانی شد.

انتخاب 40 طرح منتخب برای اجرا در ایران

بیرنگ درباره میزان طرح‌های ارسال شده از سوی ایرانیان مقیم آمریکا به این فراخوان اظهار کرد: از این فراخوان استقبال بی نظیری به عمل آمد و بیش از 350 طرح توسعه فناوری دریافت شد. از این طرح‌ها حدود 30 درصد مربوط به زیست فناوری، 30 درصد در حوزه نانوفناوری و 15 درصد مرتبط با فناوری‌های مقابله با کمبود منابع آب و مابقی مربوط به حوزه فناوری اطلاعات هستند.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی با بیان اینکه حدود 40 طرح در یک رقابت فشرده، توسط تیمی از متخصصین حوزه‌های مرتبط در داخل و خارج کشور در طی دو ماه داوری، انتخاب و به معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ارائه شد، گفت: طرح‌های منتخب در جلساتی با حضور دکتر ستاری و متخصصانی از حوزه‌های مرتبط و نمایندگانی از بخش خصوصی داخل کشور مورد بررسی قرار گرفت و ملزومات، پیاده‌سازی و نحوه مشارکت معاونت و بخش خصوصی کشور برای پیاده سازی هر یک از طرح‌ها بررسی و برای پیگیری و اجرا برنامه‌ریزی شد.

نشست‌های انفرادی و عمومی با موفق‌ترین کارآفرینان و فناوران مقیم آمریکا

وی درباره برنامه سفر ستاری به نیویورک نیز خاطرنشان کرد: در این سفر نشست‌های انفرادی و عمومی با 100 نفر از موفق‌ترین کارآفرینان و فناوران غیرمقیم که علاقه‌مند به حضور، فعالیت، سرمایه گذاری و یا آموزش نیروی انسانی در داخل کشور هستند، برگزار شد. جلساتی برای بررسی نحوه حضور و همکاریشان در کشور با حضور نمایندگان بخش خصوصی کشور و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز برگزار شده است. همچنین جمعی از بهترین استادان ایرانی در دانشگاه‌های شاخص و معتبر مانند هاروارد، ام آی تی، استنفورد و.. در جلسات متعدد علاقه‌مندی خود را برای ارائه برنامه‌های مشترک همکاری با دانشگاه‌های معتبر در کشور اعلام کردند.

معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی در ادامه اظهار کرد: همچنین با حضور 90 نفر از دانشجویان و استادان مقیم نیویورک برنامه نشستی صمیمانه با دکتر ستاری هماهنگ شد که این برنامه با سخنان معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و استادان و دانشجویان برگزار شد.

انتظار ایجاد 10 تا 20 هزار شغل دانش‌بنیان در آینده

بیرنگ درباره بخشی از دستاوردهای مهم این سفر توضیح داد: در یک برآورد و پیش‌بینی، ارزش تخمینی سرمایه ورودی توسط ایرانیان غیرمقیم از طریق طرح‌های ارائه شده به دکتر ستاری، در صورت تحقق، حدود دو میلیارد دلار برآورد می‌شود که همگی در صنایع دانش‌بنیان کشور تزریق خواهد شد و در صورت به نتیجه رسیدن این طرح‌ها می‌توان انتظار ایجاد 10 تا 20 هزار شغل دانش بنیان در سال‌های آتی را داشت.

از دیگر برنامه‌های معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همراهی با دکتر روحانی در دیدار با نخبگان و کارآفرینان ایرانی مقیم آمریکا بود که در این دیدار نیز گفت‌وگو و تبادل نظر با آنان انجام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha