• شنبه / ۴ مهر ۱۳۹۴ / ۱۸:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 94070402056
  • منبع : ریاست جمهوری

هشدار بعیدی‌نژاد نسبت به هیجانات غیرضرور و تصمیمات شتاب‌زده درباره فاجعه منا

هشدار بعیدی‌نژاد نسبت به هیجانات غیرضرور و تصمیمات شتاب‌زده درباره فاجعه منا

یک دیپلمات ارشد ایرانی بروز دو حادثه هولناک در فاصله کوتاهی از هم در حج امسال را نشان از سوء مدیریت و بی‌کفایتی نیروهای امنیتی و انتظامی عربستان در برگزاری امن حج دانست.

یک دیپلمات ارشد ایرانی بروز دو حادثه هولناک در فاصله کوتاهی از هم در حج امسال را نشان از سوء مدیریت و بی‌کفایتی نیروهای امنیتی و انتظامی عربستان در برگزاری امن حج دانست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران در مقاله‌ای با عنوان "پیگیری فاجعه منا؛ دوری از رفتارهیجانی" نوشت: این شرایط دل همه مسلمانان به‌ویژه ایرانیان را عمیقا به درد آورده است و اخبار تلخ افزایش مرتب شمار کشته شدگان، همه مردم را در غمی جان‌کاه فرو برده است.

ضمن تشکر از هم‌دردی مردم عزیزمان با قربانیان حوادث دلخراش مکه در عین حال باید عرض کنم که با وجود آن که این موضوع در حوزه کاری بنده نیست و لذا در پیگیری این موضوع البته نقشی ندارم، ولی به شما اطمینان می دهم که مسوولان سازمان حج و زیارت، نمایندگی رهبری، وزارت امور خارجه، سازمان هلال احمر و دیگر سازمان های ذی‌ربط همگی در تلاش برای پیگیری‌های لازم هستند.

لازم است در عین حال در این مرحله حساس از هیجانات غیرضرور و تصمیمات شتاب‌زده هم اجتناب کرد.

اگر خیلی بخواهیم ساده بگوییم، در اتخاذ هر تصمیم اساسی در خصوص این موضوع، باید این عناصر مد نظر باشد:

اول- اهمیت حج تمتع به‌عنوان یک تکلیف الهی با توجه به تعلیق فعلی حج عمره.

دوم- تحریک نکردن بحث ایرانی- عربی با توجه به هیجاناتی که هم در شبکه‌های اجتماعی ایرانی و هم عربی علیه اعراب و ایرانی‌ها وجود دارد.

سوم- دامن نزدن به اختلافات شیعه و سنی.

چهارم- در نظر گرفتن ابعاد میان مدت و دراز مدت روابط ایران و عربستان.

پنجم- در نظر داشتن محدودیت ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی میان کشورهای اسلامی از جمله سازمان همکاری‌های اسلامی که کشور عربستان خود از نفوذ در آن برخوردار است. ششم- پیچیدگی اثبات قطعی علت نهایی بروز این‌گونه مشکلات برای تحت فشار گذاردن طرف مقابل برای یافتن راه‌حل برخورد و جبران آن.

هفتم- وجود عناصر سوم در این قضایا از جمله آمادگی نداشتن بسیاری از کشورهای بزرگ اسلامی برای قضاوت منصفانه پیرامون نحوه برخورد با عوامل مسبب این حوادث در عربستان.

هشتم- نیاز به جلب همکاری عربستان برای کمک به حل مشکل موجود مفقودان و مجروحان.

بی شک مسوولان امر با لحاظ کردن همه این ملاحظات همه تلاش خود را برای مدیریت این مرحله حساس و اتخاذ بهترین عکس‌العمل مناسب در برابر دولت عربستان به‌کار خواهند گرفت و ما نیز باید با آرامش خود آن‌ها را در اتخاذ تصمیم صحیح یاری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha