تیمی از دانشمندان کانادایی شیوه جدیدی را برای نقشهبرداری از کیهان در سه بعد ارائه دادهاند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا، روش جدیدی را برای محاسبه فواصل کیهانی با استفاده از انفجارات مرموز انرژی ارائه دادهاند.
این شیوه به دانشمندان امکان تعیین موقعیت سهبعدی کهکشانهای دوردست و نقشهبرداری از کیهان را فراهم میکند.
منجمان در واقع، ایده استفاده از نوعی پدیده جدید را برای بررسی اجرام کیهانی در جهان ارائه دادهاند و معتقدند قادر خواهند بود از این جرقهها برای ارائه تصویری از چگونگی گسترش کهکشانها در تمامی فضا استفاده کنند.
نوعی پدیده نجومی ناشناخته موجب میشود این انفجارات انرژی به عنوان جرقههای کوتاه امواج رادیویی ظاهر شوند. در حالی که تاکنون فقط 10 انفجار رادیویی سریع از این دست ثبت شده، دانشمندان معتقدند احتمالا روزانه هزاران مورد از آنها به وجود میآیند.
هنگامی که این انفجارات رادیویی سریع به سمت زمین حرکت میکنند، گسترش یافته و بسته به طول موجشان در زمانهای مختلف به زمین میرسند.
دانشمندان ایده استفاده از تاخیر بین زمانهای رسیدن فرکانسهای مختلف را برای نقشهبرداری از کیهان ارائه دادهاند.
میزان انتشار سیگنالی که به زمین میرسد، به دانشمندان مفهومی درباره تعداد الکترونها و میزان ستارگان، گاز و ماده تاریک بین زمین و منبع انفجار ارائه میدهد.
تلسکوپ رادیویی CHIME متعلق به کانادا نخستین مجموعه از دادههای منظم از انفجارات رادیویی سریع را ارائه میدهد.
این شیوه میتواند برای تولید تصویری سهبعدی از کیهان و همچنین برای نقشهبرداری از توزیع ماده در جهان و افزایش درک منجمان از نقش این ماده در جهان کارآمد باشد.
جزئیات این تحقیق در مجله Physical Review Letters ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات