• شنبه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94062817472

رییس شرکت زغال‌سنگ پروده طبس:

معدن زغال‌سنگ را عمدا می‌کشند!

معدن زغال‌سنگ را عمدا می‌کشند!

رییس هیات‌مدیره شرکت زغال‌سنگ پروده طبس با انتقاد از نحوه خصوصی سازی و کشتن عمدی معدن، گفت: معدن طبس دیگر دولتی نیست اما به بخش‌هایی چون تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی واگذار شده است.

رییس هیات‌مدیره شرکت زغال‌سنگ پروده طبس با انتقاد از نحوه خصوصی سازی و کشتن عمدی معدن، گفت: معدن طبس دیگر دولتی نیست اما به بخش‌هایی چون تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی واگذار شده است.

حسن نیک‌کار در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که معدن زغال‌سنگ طبس، تنها معدن مکانیزه ایران است و بیشترین تولید را دارد، اظهار کرد: منطقه طبس 76 درصد زغال‌سنگ ایران را دارد اما در سال‌های اخیر در معدن زغال‌سنگ طبس نه تنها کار توسعه ای انجام نشده است بلکه از سرمایه‌گذاری‌های قبلی نیز کمتر استفاده می‌شود.

وی کم‌کاری و عدم توسعه‌بخشی در معدن زغال‌سنگ طبس را بخشی به دلیل اعمال تحریم‌ها و فشارهای مختلف دانست و اظهار کرد: عدم توسعه معدن، علاوه بر تحریم به کج‌سلیقگی‌های قبل از تحریم نیز بازمی‌گردد.

رییس هیات‌مدیره شرکت زغال‌سنگ پروده طبس با اشاره به این‌که کار اجرای معدن طبس را نیز برعهده داشته است، یادآور شد: پروژه معدن زغال‌سنگ طبس شامل دو طرح لانگ‌وال (LONG WALL) می‌شد اما با هدف صرفه‌جویی خواستند که یکی از دو واحد اجرا شود، در نتیجه تولید زغال‌سنگ در عمل بیش از 50 درصد کاهش یافت.

نیک‌کار با اشاره به این‌که اکنون مقرر است بر اساس برنامه، تجهیز کارگاه صورت گیرد، تصریح کرد: مقرر بود حتی الامکان دو جبهه کار طولانی لانگ وال در معدن اجرا شود که اکنون یک بخش کامل شده که با توجه به منحصر به فرد بودن آن، در زمان تعمیرات اساسی تولید می‌خوابد.

تمام دولت‌ها به معدن بی‌توجهی کردند

وی با تاکید بر این‌که دولت‌های گذشته و حتی دولت کنونی به معدن کمتر توجه می‌کنند، گفت: هرچه اصرار به توجه بیشتر به معدن و به ویژه زغال‌سنگ می‌کنیم، کاری صورت نمی‌گیرد؛ نفت و گاز کشور که تنها درآمد ملی ما را شکل می‌دهد، سیاسی است و سایر کشورها هر موقع بخواهند اقتصاد کشور را تحت فشار قرار می‌دهند و قیمت‌ها را کم و زیاد می‌کنند اما معدن کمتر تحت تاثیر چنین رفتارهایی است.

رییس هیات‌مدیره شرکت زغال‌سنگ پروده طبس با درخواست از دولت‌مردان برای عملیاتی کردن شعار توجه به معدن اظهار کرد: از دولت‌مردان می‌خواهیم نه شعاری بلکه در عمل به امور معادن ایران رسیدگی کنند.

نیک‌کار با انتقاد از نحوه خصوصی‌سازی معدن زغال‌سنگ طبس، گفت: اکنون با جدیت در حال واگذاری گوشه گوشه معدن زغال‌سنگ طبس هستند که به معنای کشتن و از بین‌ بردن عامدانه معدن است؛ خصوصی‌سازی خوب است اما نحوه خصوصی سازی درست نیست.

وی با اشاره به این‌که مشکلات طبس به گوش معاون اول رییس جمهور رسیده است، گفت: لازم است اتاق فکری تشکیل شود که همه مجموعه زغال‌سنگ طبس را با هم ببیند، سپس قدم بخش خصوصی روی چشم، می‌تواند بیاید و هر که یک گوشه را بگیرد.

رییس هیات‌مدیره شرکت زغال‌سنگ پروده طبس درمورد برنامه توسعه معدن تا پایان سال تاکید کرد: با هیات های اروپایی درحال مذاکره هستیم و امیدواریم با کمک دولت، اخذ فاینانس و ایجاد شرایط مناسب بتوانیم به طور مشترک کار استخراج را انجام دهیم.

چینی‌ها همواره هستند!

نیک‌کار درمورد ورود هیات چینی به ایران با پیشنهادات سرمایه‌گذاری در معادن از جمله زغال‌سنگ گفت: چینی‌ها همواره هستند اما بسیار کند کار می‌کنند و با این‌که اقتصاد مطرح هستند اما در بخش بین‌المللی و در بخش معدن عملکرد مناسبی ندارند.

وی درمورد مشارکت شرکت‌های اروپایی نیز تاکید کرد: شرکت‌های اروپایی برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در امور معدن ابراز علاقه می‌کنند اما در عمل نمی‌دانیم واقعا چقدر برای این کار راغب هستند.

رییس هیات‌مدیره شرکت زغال‌سنگ پروده طبس درمورد پیشرفت نیروگاه زغال‌سنگ طبس و اعلام درخواست سوخت نیز خاطرنشان کرد: نیروگاه طبس یکی از الزامات دولت است، درمورد اجرای نیروگاه بررسی‌هایی انجام شده که البته نیاز به بازنگری دارد ولی به نظر می‌رسد برق تولیدی توسط نیروگاه‌های زغال‌سنگی به ویژه در طبس کاهش 60 درصدی هزینه تولید را نسبت به نیروگاه‌هایی که از سوخت گاز یا مایع استفاده می‌کنند، در پی دارد.

نیک‌کار گفت: طبق آخرین مذاکرات ظاهرا قرار است شرکت‌های چینی نیروگاه را اجرا کنند.

به گزارش ایسنا، بخش زغال‌سنگ طبس با وسعتی بالغ بر 30 هزار کیلومتر مربع یکی از بزرگ‌ترین ناحیه‌های زغالی در خاورمیانه به شمار می‌رود، به طوری که 76 درصد ذخایر زغال سنگ ایران در طبس واقع شده و این شهرستان 5.5 میلیارد تن ذخیره تخمینی زغال‌سنگ را داراست. در فرآیند تولید فولاد به روش کوره بلند،‌ سنگ آهن در مجاورت کک متالورژی تبدیل به چدن مذاب می شود، به همین دلیل جایگاه زغال‌سنگ به عنوان ماده اولیه صنعت فولاد از اهمیت بالایی برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha