غذاها، خوراکیها، شیرینیها و نوشیدنیهای اصیل و سنتی استان ایلام که هرکدام نشان و رنگ و بویی از طبیعت هزار رنگ و سحرانگیز «آلامتو» را به همراه دارد با طعم و بوی دلپذیر، جاذبهای منحصربهفرد برای جلب گردشگران است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان ایلام، طعم بهیادماندنی غذاهای محلی و فرآوردههای دامی و عشایری به دلیل استفاده از مواد اولیه طبیعی و بومی جنگلها و مراتع سحرانگیز استان، شیرینترین خاطرهای است که از سفر به ایلام در ذهن گردشگران باقی میماند.
غذاهای بومی استان ایلام از نظر ارزش غذایی، در دسترس بودن مواد اولیه، تازگی، عاری بودن از مواد نگهدارندههای شیمیایی و همچنین ارزان بودن از بهترین مواد غذایی در کشور محسوب میشوند.
وجود کوههای متعدد، طبیعت مناسب و آبوهوای معتدل، این استان را برای رویش انواع گیاهان دارویی و خوراکی مستعد کرده و تاکنون بیش از یک هزار گونه گیاهی در استان شناساییشده است.
از یک هزار گونه شناساییشده، 300 گونه گیاهی خوراکی، صنعتی و دارویی است که در پخت غذاها، آشها و خوراکیهای محلی از تعدادی از این گیاههای خودرو وحشی استفاده میشود.
استفاده از این گیاهان در تعلیف دامها باعث شده است فرآوردههای دامی عشایر استان ازجمله گوشت، شیر، روغن حیوانی، ماست و دوغ محلی طعمی منحصربه فرد و بسیار لذیذ داشته باشد.
ازجمله مهمترین سوغاتیهای محلی استان ایلام «روغن حیوانی» و «کره محلی»، عسل کوهی و ناب، کشک، کنجد، گردو، سوپ محلی «ترخینه»، سقز محلی، شیرینی «بژی برساق» و «کله کنجی» و حلوای «بگل» است.
از غذاهای بسیار خوشطعم و عطری نیز که توسط مردم استان پخته میشود و میتواند به یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری استان تبدیل شود، میتوان به «دنده پلو»، کباب جگر وز، «قله ماسوا»، کپه، کوفته سیرابی و آبگوشت بامیه اشاره کرد.
گذشته از اینکه غذا اولویت چندم برای گردشگران محسوب میشود، اکنون سفر برای غذا به یکی از انگیزههای گردشگری در بسیاری از کشورهای جهان تبدیلشده است.
اما با وجود اینکه ایران و بالطبع استان ایلام با توجه به تنوع اقلیم و آبوهوا و تنوع سنتهای غذایی از پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است، اما سالهاست غذا بهعنوان یکی از پایههای اصلی صنعت گردشگری مورد غفلت واقعشده است.
رونق گردشگری غذا منجر به اشتغالزایی و افزایش درآمد گروههای مختلفی اعم از هتلداران و رستورانداران، آشپزان، کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی میشود و لازم است در این زمینه برنامهریزیهای لازم انجام شود. متأسفانه در استان ایلام با وجود غذاهای متنوع، رستورانها فقط نام رستوران سنتی را یدک میکشند و غذاهای محلی بهندرت عرضه میشود در حالیکه میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
گنجاندن غذاهای بومی محلی در منوی غذاهای رستورانها و برگزاری جشنوارههای غذایی در مناسبتهای مختلف ازجمله راهکارهایی است که میتواند ضمن معرفی غذاهای محلی به جلب گردشگران نیز منجر شود.
انتهای پیام
نظرات