رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان معتقد است که کشت و تولید محصولات کشاورزی در استان سمنان باید متناسب با میزان مصرف آب آنها تقسیمبندی شوند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، علیاصغر جمعهای در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی سمنان با مدیران ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان، با انتقاد از نگرش سنتی حاکم بر کشاورزی استان اظهار کرد: کشت محصولات کشاورزی در مناطق خشک و از جمله استان سمنان باید بسته به ارزش و آببری آنها در نظر گرفته شود .
وی استفاده از شیوههای نوین آبیاری و بومیسازی تکنولوژیهای نو را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: تولید محصولات کشاورزی باید مبتنی بر مزیتها و توانمندیهای کشاورزی و شرایط اقلیمی حاکم بر این استان صورت گیرد.
جمعهای، شرایط تولید و بازار محصولات کشاورزی را رقابتی توصیف کرد و افزود: صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای هدف باید با نقشه راه منسجم و مطابق با استانداردهای جهانی انجام شود تا کشاورز حداکثر سود را از محصولات خود ببرد.
همچنین سیدحسن میرعماد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از تغییر الگوی کشت در کشاورزی این استان خبر داد و بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی برنامههای منسجم و هدفمندی برای ایجاد تغییر در الگوی کشت این استان تهیه و تدوین کرده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان، عملکرد بهرهبرداران کشاورزی استان را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: در سالهای اخیر با توجه به آگاهی و ارائه آموزشهای منسجم به کشاورزان، کیفیت تولید محصولات کشاورزی در استان ارتقاء یافته است.
لزوم راهاندازی تشکلهایی برای مقابله با بیابانزایی و شنهای روان در استان سمنان
همچنین مهدی حداد رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان، توجه به مسئله کمبود آب در سمنان را مهم ارزیابی و اظهار کرد: تولید محصول در کشاورزی وابسته به آب است و به همین دلیل مدیریت اجرایی تقسیم آب باید در استان نهادینه گردد تا بهرهوری در کشاورزی افزایش یابد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان، توجه به کشت گلخانهای در استان را مطلوب خواند و تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان، بهرهبرداران و کشاورزان باید کشاورزی گلخانهای را در دستور کار خود قرار دهند، زیرا یکی از بزرگترین رسالتهای حوزه کشاورزی تولید و توزیع غذای سالم است.
حداد با اشاره به تنوع آب هوایی و شرایط اقلیمی منطقه، فرسایش خاک در این منطقه را بسیار حاد توصیف و اضافه کرد: تشکیل انجمن مردمنهاد بیابانزدایی و ثبیت شنهای روان یکی از ضرورتهای منطقه است و تمامی آحاد مردم برای رفع این مشکل باید در قالب این انجمن همت و کوشش داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات