• سه‌شنبه / ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94061710716
  • خبرنگار : 71456

حفظ مرجان‌ها و نابودسازی ستارگان دریایی مخرب توسط ربات آبی

حفظ مرجان‌ها و نابودسازی ستارگان دریایی مخرب توسط ربات آبی

دانشمندان دانشگاه فناوری کوئینزلند رباتی به نام COTSbot ارائه داده‌اند که برای جستجو و نابودکردن خودکار ستارگان دریایی به کار می‌رود که تپه‌های مرجانی را نابود می‌کنند.

دانشمندان دانشگاه فناوری کوئینزلند رباتی به نام COTSbot ارائه داده‌اند که برای جستجو و نابودکردن خودکار ستارگان دریایی به کار می‌رود که تپه‌های مرجانی را نابود می‌کنند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، ستارگان دریایی Crown-of-thorns یا COTS مسئول خورده‌شدن و در نتیجه زوال حدود 40 درصد از تپه‌های مرجانی استرالیا هستند. این ستارگان دریایی معمولا در هماهنگی نسبی در تپه‌های مرجانی زندگی می‌کنند اما در شرایط مناسب، با سرعت بالا زاد‌وولد کرده و پولیپ‌های مرجانی که از آن‌ها تغذیه می‌کنند، نمی‌توانند به سرعت کافی تولید مثل کنند تا از چنین نابودی بزرگی نجات یابند.

زمانی که ستارگان دریایی COTS راه خود را به درون کلونی مرجان‌های زنده باز می‌کنند، از تعداد زیادی از پاهای لوله‌ای احاطه‌کننده دهان و بدن انعطاف‌پذیرشان استفاده می‌کنند.

این موجودات خود را به سطح مرجان‌ها می‌چسبانند و برای خوردن پولیپ‌های مرجانی، معده خود را از میان دهانشان بیرون آورده و آن را بر روی سطح مرجان قرار می‌دهند. با ترشح‌کردن آنزیم‌های گوارشی، معده COTS مرجان را تا وضعیت مایع‌گونه تجزیه کرده و آن را به طور مستقیم جذب می‌کنند. این عمل اسکلت‌های مرجانی سفید را بر جای می‌گذارد.

ربات COTSbot به تازگی نخستین آزمایشات دریایی خود را در کوئینزلند از سر گذرانده و بخش‌های مکانیکی و سیستم راهبری آن با موفقیت آزمایش شد.

ربات ابداعی مجهز به دوربین‌های برجسته‌بین برای ارائه درک لازم از عمق آب به همراه پنج رانشگر منفرد، راهبری جی‌پی‌اس، حسگرهای ویژه و تسلیحات است. نوعی بازوی بادی تزریقاتی وارد بدن ستاره دریایی می‌شود و به آن دوز مرگباری از نمک صفراوی تزریق می‌کند.

این ربات هنگامی که به آب انداخته می‌شود، تپه مرجانی را در هر بار تا هشت ساعت جستجو می‌کند و توانایی تزریق‌کردن نمک صفراوی و کشتن بیش از 200 ستاره دریایی COTS را در سر راه خود دارد.

این سیستم زیرآبی جدید دارای دید رایانه‌ای پیشرفته و نوعی سیستم یادگیری در قلب خود است. چنانچه ربات مطمئن نباشد مولفه‌ای واقعا یک ستاره دریایی است یا خیر، از آن عکس تهیه می‌کند و زمانی که این عکس توسط انسان تایید شد، بازخورد انسانی در بانک حافظه ربات جای می‌گیرد.

برای شش ماه گذشته، دانشمندان ربات را با استفاده از تصاویر مرجانی و فیلم‌های گرفته‌شده توسط غواصان آموزش داده‌اند تا سامانه ابداعی توانایی تشخیص‌دادن COTS را در میان مرجان‌ها داشته باشد.

خالقان این سامانه معتقدند این نخستین ربات زیرآبی خودکار مجهز به یک سیستم تزریق از این نوع است که قادر به جستجو در محیط‌های چالش‌برانگیز عمیق و نزدیک به بستر دریاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha