دانشمندان دانشگاه جورج واشنگتن به تازگی شیوهای ارائه دادهاند که میتواند دیاکسیدکربن در حال افزایش موجود در جو را جذب کرده و آن را به نانوفیبرهای کربنی تبدیل کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، نانوفیبرهای کربنی پتانسیل قابل توجهی دارند و شاید بتوان روزی از آنها در ساخت جلیقههای ضدگلوله، عضلات مصنوعی یا بازسازی قلب آسیبدیده استفاده کرد. تولید نانوفیبرکربنی در شیوه جدید به در اختیارداشتن مواد خام لازم جهت ساخت تجهیزات ورزشی یا هواپیماهای تجاری میانجامد.
سیستم بهکاررفته در این پروژه دیاکسیدکربن را جذب کرده و آن را در کربناتهای مذاب جوشان در دمای 750 درجه سانتیگراد شستوشو میدهد.
سپس هوای جو وارد این سیستم میشود و همزمان جریان الکتریکی قلع و الکترودهای فولاد نیز به این سامانه اضافه میشوند. این امر موجب حلشدن دیاکسیدکربن شده و بر روی الکترود فولادی، نانوفیبرهای کربنی تولید میشود.
چنین نانوفیبرهایی برای ساخت کامپوزیتهای کربنی محکم و همچنین تجهیزات ورزشی، پرههای توربین بادی و محصولات دیگر به کار میروند.
یکی از نقاط قوت این شیوه مقدار انرژی موردنیاز برای نیرودهی آن است زیرا سیستم هیبریدی حاوی سلولهای خورشیدی و جمعآوریکننده انرژی برای رساندن حمام شستوشوی کربن به دمای مطلوب است و این فرآیند از یک ولت الکتریسیته استفاده میکند. رشد نانوفیبرکربن میتواند در جریان کمتر از یک ولت و در دمای 750 درجه سانتیگراد رخ دهد.
دانشمندان مدعیاند چنانچه بتوانند عملیاتشان را طوری مقیاسبندی کنند که ناحیه فیزیکی کمتر از 10 درصد اندازه صحرای افریقا را بپوشاند، میتوان از رویکرد جدید ظرف 10 سال برای کاهش تراکمات دیاکسیدکربن موجود در جو تا سطوح ماقبل صنعتی استفاده کرد.
این تحقیق هنوز در مرحله آزمایشی بوده و تیم علمی هماکنون به دنبال بهترین شیوه برای مقیاسبندی این فرآیند است تا به زودی بتواند 10 گرم نانوفیبر را ظرف یک ساعت تولید کند.
جزئیات این تحقیق در دویست و پنجاهمین نشست ملی و نمایشگاه انجمن شیمی امریکا در بوستون ارائه میشود.
انتهای پیام
نظرات