ناسا با هدف تولید هواپیماهای فراصوت کمصداتر در صدد مشاهده امواج شوک خارجشده از این هواپیماها برآمد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این آژانس برای عکسگرفتن از هوای احاطهکننده هواپیما، از تکنیک تصویربرداری اشلیرن استفاده کرد.
این تکنیک که در سال 1864 توسط آگوست توپلر آلمانی ارائه شد، از تعداد زیادی نورهای همسان استفاده میکند که بر روی یک جسم منفرد متمرکز میشوند.
این شیوه، فشردهترین نواحی دارای جریان سیال را شکار میکند و در این نواحی، هوا امواج شوکی را در یک تونل باد و برفراز هواپیما تولید میکند.
تونلهای باد، وضعیتی ایدهآل برای هواپیماها هستند و ناسا به دنبال بررسی این موضوع است که پروازهای فراصوت از بیرون و در آسمان چگونه به نظر میرسند. بنابراین کارشناسان این آژانس مجبور بودند تکنیکی را سازگار کنند که در اصل برای آزمایشگاهها و برای استفاده در شرایط خارجی ارائه شده و از خورشید به عنوان منبع نور استفاده کردند.
ناسا مراحل آزمایش را در سال 2011 آغاز کرد و تصاویر پسزمینه خالدار را با پسزمینه خالدار دستکاریشده توسط الگوهای مختلف موج مقایسه کرد.
یک نرمافزار ویژه، تصویر را برای مشاهده این موضوع بررسی میکند که کدام الگو بیش از همه با عکس گرفتهشده متناظر است و سپس آن را از میان پسزمینه ویرایش میکند و فقط هواپیما و موج آن به جا میمانند.
ناسا از این فناوری در آزمایشات میدانی و برای شکار تصاویر زیاد پرسرعت از هواپیماها که توسط هواپیماهای دیگر گرفته شدهاند و پردازش آنها برای آشکارسازی امواج شوک استفاده کرد.
ناسا به بررسی این فرآیند ادامه میدهد و مقامات این آژانس امیدوارند در طراحی هواپیماهای آینده بتوان از این آزمایشات میدانی برای ساخت هواپیماهای فراصوت کمصداتر استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات