• جمعه / ۶ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94060603400

ابداع یخچال ارزان و کم انرژی برای حفظ واکسن توسط نوجوان 15 ساله

ابداع یخچال ارزان و کم انرژی برای حفظ واکسن توسط نوجوان 15 ساله

یک نوجوان هندی یخچال مخصوصی را ابداع کرده که می‌تواند واکسن‌ها را با کمترین انرژی و بالاترین سرعت به مناطق دورافتاده منتقل کند.

یک نوجوان هندی یخچال مخصوصی را ابداع کرده که می‌تواند واکسن‌ها را با کمترین انرژی و بالاترین سرعت به مناطق دورافتاده منتقل کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، برای رساندن واکسن‌ها به افرادی که به شدت به آن نیازمند بوده و در مناطقی زندگی می‌کنند که بیمارستان‌هایی با امکانات پیشرفته و دارای سردخانه در آن‌ها رایج نیست، تلاش قابل توجهی صورت می‌گیرد که در اکثر موارد بی‌نتیجه است؛ زیرا واکسن‌هایی که در دمای ثابت و خنک نگهداری نشده‌اند، کارایی خود را از دست می‌دهند.

یخچال ابداعی آنورود گانسان 15 ساله موسوم به «Vaxxwagon»، راه‌حلی را برای این امر ابداع کرده که می‌تواند جان افراد بسیاری را نجات دهد. این ابداع، گانسان را تا درجه فینالیست در جشنواره علمی گوگل رساند.

Vaxxwagon یک یخچال مخصوص است که بر اساس تراکم بخار کار می‌کند. گانسان آن را سیستم انتقال "بدون یخ، بدون برق" می‌خواند؛ چراکه می‌تواند در زمان حمل توسط انسان یا حیوان، دمای ثابتی را برای ساعت‌ها حفظ کند.

این نوجوان سیستمش را به‌ طور خودران طراحی کرده است که از انرژی چرخ‌هایی که بر روی آن سوار شده تغذیه می‌کند. گانسان ابتدا این سیستم را بر روی تردمیل آزمایش کرد. وی سپس چندین آزمایش را در زمان اتصال این یخچال به یک دوچرخه انجام داد و اظهار کرد که در هر دو مورد، Vaxxwagon قادر به حفظ دمای بین دو تا هشت درجه سانتیگراد (35 تا 46 درجه فارنهایت) یعنی بازه دمای ایده‌آل برای نگهداری اکثر واکسن‌ها بوده است.

گانسان برای رفع مشکل از دست رفتن کارایی واکسن‌ها، از تجربه‌ای که در زمان کودکی خود داشت، الهام گرفته است. در آن زمان پدربزرگ و مادربزرگ وی برای زدن واکسنی ضروری او را نزدیک به 16 کیلومتر حمل کردند، اما به دلیل قرار گرفتن واکسن در معرض گرما، تمام تلاش آنها به هدر رفت.

در مورد گانسان، از دست دادن واکسن به قیمت جانش تمام نشد، اما افراد بسیار دیگری تا این حد خوش شانس نیستند. بر فرض مثال، گانسان قادر به تهیه واکسن مورد نیاز خود با رفتن به سفری دیگر بوده است؛ اما بعضی افراد به حدی فقیر و بیمار هستند که امکان سفرهای چند باره را ندارند. بنابراین برای افرادی که در این حوزه کار می‌کنند، حمل واکسن‌ها از طریقی که اثربخشی خود را تا مقصد حفظ کنند، بسیار حیاتی است.

این مخترع نوجوان یکی از 20 فینالیست جشنواره علمی گوگل است که برای جایزه 50 هزار دلاری رقابت تنگاتنگی دارند. اسامی برندگان در تاریخ 21 سپتامبر (30 شهریور) اعلام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha