محققان با ارائه چاپگر سه بعدی جدیدی موفق به تبدیل نانوالیاف سلولز به ساختارهای مورد نظر خود شدند. با این روش میتوان اجسام مختلفی از جنس چوپ را چاپ کرد. آزادی طراحی در این سیستم بالا بوده و زمان کار کوتاه است و همچنین هیچ ماده دورریزی نخواهد داشت.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پژوهشگران دانشگاه صنعتی چالمرز برای اولین بار موفق به ارائه سیستمی شدند که قادر به چاپ سه بعدی مواد از جنس سلولز است. این کار با استفاده از یک زیستچاپگر سه بعدی انجام شده است. این گروه تحقیقاتی نانولولههای کربنی را برای افزایش هدایت الکتریکی به این ساختار اضافه کردند. با این روش میتوان از چوب و ترکیبات مبتنی بر آن به عنوان رقیبی برای فلزات و مواد پلاستیکی استفاده کرد.
چاپ سه بعدی یک روش تولیدی بوده که انتظار میرود انقلابی در صنعت تولید ایجاد کند. دقت این فناوری بسیار بالا است به طوری که میتوان مواد مختلفی را با استفاده از آن تولید کرد که مزیتهای زیادی نسبت به روش تولید قدیمی داشته باشد. آزادی طراحی در این سیستم بالا بوده و زمان کار کوتاه است و همچنین هیچ ماده دورریزی نخواهد داشت.
پاول گاتنهولم استاد رشته زیستپلیمر دانشگاه چالمرز میگوید: «ترکیب سلولز با فناوری چاپ سه بعدی میتواند مزایای زیست محیطی زیادی به همراه داشته باشد. سلولز یک منبع تجدیدپذیر نامحدود است که کاملا زیستتخریبپذیر بوده و در صورت استفاده از آن میتوان به حفظ محیط زیست کمک شایانی کرد.»
یکی از مشکلات استفاده از سلولز آن است که نمیتوان آن را با گرما ذوب و بعد قالب گیری کرد. بنابراین چاپ سه بعدی ابزار مناسبی برای شکلدهی مواد است. محققان این پروژه نانوالیاف سلولز را درون هیدروژلی حاوی 95 تا 99 درصد آب وارد کردند. این ژل میتواند به عنوان چاپگرزیستی، داربست مورد نظر را تولید کرد. یکی از چالشهای محققان، خشک کردن ساختار ژل مانند نهایی است بدون این که شکل سه بعدی آن دستخوش تغییری شود. برای حل این مشکل محققان ابتدا ساختار تشکیل شده را منجمد کرده و بعد با روشهای مختلف آب آن را بیرون کشیدند.
انتهای پیام
نظرات