• جمعه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۵:۳۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94053016832

اختلاف معنادار بین مالیات املاکی‌ها و کارمندان!

اختلاف معنادار بین مالیات املاکی‌ها و کارمندان!

متوسط مالیات قطعی هر دلال یا مشاور املاک بین سال‌های 1388 تا 1391 کمی بیشتر از 441 هزار تومان بوده است که این رقم از متوسط سرانه مالیات دریافت شده از کارمندان دولتی و حتی مجموع فعالین اصناف در همین مدت کمتر است.

متوسط مالیات قطعی هر دلال یا مشاور املاک بین سال‌های 1388 تا 1391 کمی بیشتر از 441 هزار تومان بوده است که این رقم از متوسط سرانه مالیات دریافت شده از کارمندان دولتی و حتی مجموع فعالین اصناف در همین مدت کمتر است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حسین راغفر، یک کارشناس اقتصادی معتقد است که سهم مالیات‌هایی که کارمند دولت، معلم و پرستار پرداخت می کند بسیار بیشتر از سهمی است که تاجران و طلافروشان پرداخت می کنند و معنای این امر آن است که نظام مالیاتی کشور کارآیی های لازم را نداشته و نمی تواند جذب منبع کند، حال نگاهی به آمارهای مالیاتی نشان می‌دهد که نه تنها سرانه مالیات قطعی کارکنان دولتی از سرانه مالیات قطعی کل اصناف بیشتر بوده است بلکه این سرانه اختلاف معناداری نیز با مالیات پرداخت شده از سوی دلالان و مشاورین املاک دارد.

آمارها از سرانه مالیاتی در بازه زمانی بین 1388 تا 1391 نشان می‌دهد که میانگین رقم ابرازی مالیات از سوی افراد فعال در زمینه‌های دلالی یا مشاوره ملکی حدود 162 هزار تومان بوده است و این درحالی است که هر یک از فعالین در اصناف به طور متوسط در اظهارنامه‌های خود 250 هزار تومان مالیات ابرازی داشته‌اند.

همچنین متوسط سرانه مالیات تشخیصی این صنف که به کمتر از 600 هزار تومان،حدود 450 هزار تومان بیشتر از مالیات ابرازی آن‌ها، می‌رسد، باز هم از متوسط سرانه مالیات تشخیصی فعالین همه اصناف حدود 400 هزار تومان کمتر است.

به این ترتیب متوسط سرانه مالیات تشخیصی در مجموع فعالین اصناف مختلف به کمتر از یک میلیون تومان می‌رسد.

بر این اساس متوسط سرانه مالیات قطعی تمامی فعالین اصناف به بیش از 680 هزار تومان می‌رسد، رقمی که تنها حدود 6 هزار تومان از همین سرانه در کارمندان دولت کم‌تر است، اما متوسط سرانه مالیات قطعی دلالان و مشاورین املاک در این بازه زمانی چهار ساله تنها 441 هزار تومان بوده است.

این ارقام نشان می‌دهد که متوسط مالیات دلالان و مشاورین املاک حدود 200 هزار تومان کمتر از متوسط فعالین مجموع اصناف و البته کارمندان دولت بوده است.

از سوی دیگر اگرچه مقایسه آمارهای چهار سال 1388 تا 1391 نشان می‌دهد که در هر سال میزان سرانه مالیات دلالان و مشاورین املاک نسبت به کل فعالان اصناف رشد داشته است، اما همچنان فعالین این صنف به طور متوسط نسبت به تمام فعالان اصناف مالیات کمتری می‌پردازند.

بر این اساس در سال 1388 متوسط مالیات برای هر مشاور ملکی یا دلال کمی بیشتر از 275 هزار تومان بوده است که این رقم در سالهای بعد تا سال 1391 به ترتیب به حدود 340 هزار ، 500 هزار و 600 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

با این حال سرانه مالیات قطعی برای فعالین مجموعه اصناف در سال 1388 به عنوان سال پایه حدود 550 هزار تومان بوده است که طی سه سال بعد از آن به ترتیب به 650 هزار، 730 هزار و 770 هزار تومان رشد پیدا کرده است.

می‌توان از مقایسه این ارقام نتیجه گرفت دلالان و مشاورین املاک نه تنها نسبت به کارمندان دولتی طی سه تا 6 سال گذشته مالیاتی کمتری پرداخته‌اند، بلکه این افراد حتی نسبت به متوسط فعالین تمامی اصناف نیز سهم کمتری از درآمدهای مالیاتی کشور داشته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۵

سلام دولت ما همانند غربيها قصد ندارد از سرمايه دارها ماليات بگيرد وگرنه چرا فرار مالياتي در کشور آنهم توسط سرمايه دارها زياد است چون اعتقاد آنها اقتصاد ليبراليستي است نه اقتصاد اسلامي . در کشور ما شرکتهاي شبه دولتي وقتي سروکارشان به دارائي مي رسد پاي وزرا براي ماست مالي ماليات آنها باز مي شود چون بعضي اين آقايان خودشان سهامدار هستند تازه خريد و فروش ميلياردي شرکتشان با عناوين ديگري انجام مي شود تا ردي از خودشان برجانگذارند

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۵:۵۴

چرا مردم را گروه گروه مي کنيد ؟ چرا تهمت مي زنيد ؟ بيش از 80% اصناف مشمول بند ج ماده 95 هستند که هيچ دفتر وسندي مي توانند نداشته باشند ، واين يعني نه سازمان ونه مؤدي نمي دانند عدالت کجاست ، نمي دانند چگونه بايد مالياتشان را محاسبه کنند . آقاي راغفر چرا تهمت مي زنيد ؟ چرا مردم مارا فراري از دادن ماليات عنوان مي کنيد ؟ چرا به کارکنان دولت ظلم مي کنيد وهمه حقوق ايشان را نمي پردازيد واز ايشان نمي خواهيد مانند همه فعالان اقتصادي در پايان هرسال اظهارنامه بدهند تا معلوم شود که آيا تفاوتي بين يک ملت هست ؟ چراقانون ماليات قرون وسطائي که سازمان خود مدعي وخودقاضي است ( مواد219و244 و251 )رااصلاح وحق وتوي کارکنان سازمان را حذف نکرديد ؟ چرا ماده 169 مکرر که صريحا با فرمان هشت ماده اي حضرت امام ره مغايراست راتصويب کردند ؟ اگر به يک ملت مدام تهمت دزد وفراري زده شود ، براي آنها تا دوسال زندان پيش بيني کنند، فکر مي کنيد اين مردم با عزت وشرافت باقي مي مانند وپيشرفت مي کنند ؟ امسال حدود هزار ميليارد تومان درآمد افزايش يافت واين رقم در 220 هزار ميليارد بودجه کشور ، هيچ است ،آيا به اين همه ظلم مي ارزيد؟

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۷:۳۲

چه ربطي به مشاور املاک داره شما لطفا براي شرکتهايی که مديران انها آقازاده ها هستند و يک ريال ماليات نميدهند. مقاله بنويس و دل بسوزان

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۲:۱۴

بابا دست از اين سر کچل مشاورين املاک بردارين انواع و امثال ماليات رو ميگرين بس نيست حالا ميخواهين به بيکارا اضافه شون کنيد مساله از جايي ديگه اس..