ناظران سیاسی معتقدند که حملات و درگیریهای اخیر میان دولت ترکیه و کردها، تاثیر قابل توجهی بر آرای حزب دموکراتیک خلق نداشته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از تودی زمان، دنگیر میرمحمد فرات، از حزب دموکراتیک خلق و از اعضای پیشین حزب عدالت و توسعه با اشاره به اینکه موج جدید خشونتها در کشور یک بازی مرگبار است، گفت: براساس نظرسنجیها این حملات اخیر تاثیر چندانی بر آرای حزب دموکراتیک خلق ندارد. عموم مردم به خوبی مرتکبان این بازی مرگبار را میشناسند و در این باره گفتوگو میکنند. ما در عصر ارتباطات قرار داریم. همه کسانی که در پشت این بازی خونین قرار دارند، شناسایی شدهاند، آرای ما نهتنها کاهش پیدا نمیکند بلکه افزایش پیدا میکند. ما (حزب دموکراتیک خلق) از هر دو طرف میخواهیم که سلاحها را کنار بگذارند.
فرات با اشاره به اینکه 70 درصد از مردم از روند صلح با کردها حمایت میکنند، گفت: حزب دموکراتیک خلق خواهان ازسرگیری روند صلح است. همه رایدهندگان، حتی کسانی که از این وضعیت ناراحت هستند زمانی که به پای صندوقهای رای بروند، با هوشیاری تصمیم میگیرند، من فکر نمیکنم که آنها درخواستهای ما برای صلح را انکار کنند.
همچنین ارسین کالای جی اوغلو، استاد علوم سیاسی دانشگاه «سابانجی» با اشاره به تجربیات گذشته در این باره گفت: همانند دوره حاضر، در طول سالهای 2007 تا 2011 به هنگام برگزاری انتخاب خشونتهای مشابهی در جریان بود. اما اکنون رایدهندگان بیشتر از آن دوران هوشیار هستند و آگاهند.
وی ادامه داد: اتفاقات کنونی نشان میدهد که رایدهندگان واکنش چندانی نباید داشته باشند و تغییر جدی در آرای احزاب سیاسی رخ نمیدهد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ترکیه بار دیگر وارد چنین دوران خشونتآمیزی شده است، گفت: این سوال هرچه که به برگزاری انتخابات زودهنگام نزدیکتر شویم، بیشتر پرسیده میشود. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به جای دولت ائتلافی، برگزاری این انتخابات را خواسته است. آنهایی که پشت این خشونتها هستند بیشتر مورد بازخواست قرار میگیرند. آیا فراخوانهای حزب دموکراتیک خلق درباره صلح موثر خواهد بود؟ آیا عموم مردم این حزب را مقصر این اتفاقات خونین میدانند؟ هیچ تغییری در نتایج انتخابات هفتم ژوئن مشاهده نمیشود. در حال حاضر هیچ روند کاهشی در حمایت از حزب دموکراتیک خلق مشاهده نمیشود.
به گزارش تودی زمان، حتی نظرسنجیهای انجام شده این موضوع را تایید میکنند. در همین راستا براساس نتایج به دست آمده از موسسه تحقیقاتی گزیجی، در اوایل ماه اوت، تغییر چندانی در آرا به وجود نیامده است. شرکتکنندگان اعلام کردند که در انتخاب آتی زودهنگام 41.9 درصد به حزب عدالت و توسعه، 26.3 درصد به حزب جمهوریخواه، 15.3 درصد به حزب ملیگرا و 12.3 درصد به حزب دموکراتیک خلق رای میدهند.
انتهای پیام
نظرات