• یکشنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94052513923
  • خبرنگار : 71473

نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین مطرح کرد

نمره قبولی وزیر اقتصاد در مهار تورم

نمره قبولی وزیر اقتصاد در مهار تورم

"اگر بخواهیم وزارت‌ اقتصاد را ارزیابی کنیم و چند وظیفه مهم برای این وزارتخانه از جمله وضعیت معیشتی مردم، مالیات‌ستانی، عملکرد بانک مرکزی و سیستم بانکی در نظر بگیریم، هیچ‌کدام نمره قبولی نمی‌گیرند و تنها بخشی که می‌توان نمره قبولی به آن داد، سیاست‌های ضد تورمی آقای طیب‌نیاست".

"اگر بخواهیم وزارت‌ اقتصاد را ارزیابی کنیم و چند وظیفه مهم برای این وزارتخانه از جمله وضعیت معیشتی مردم، مالیات‌ستانی، عملکرد بانک مرکزی و سیستم بانکی در نظر بگیریم، هیچ‌کدام نمره قبولی نمی‌گیرند و تنها بخشی که می‌توان نمره قبولی به آن داد، سیاست‌های ضد تورمی آقای طیب‌نیاست".

مجیدرضا حریری، نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن بیان مطلب فوق به ارزیابی عملکرد سیاست وزارت اقتصاد در دو سال گذشته و همچنین دلایل استیضاح احتمالی وزیر اقتصاد پرداخت و گفت: سیاست‌های ضد تورمی وزارت اقتصاد اقدام درستی بوده اما سیاست‌های وزارت اقتصاد در بخش مالیاتی و عملکرد بانک مرکزی و سیستم بانکی قابل دفاع نیست.

وی اظهار کرد: موافق نیستم که بخواهیم عملکرد وزیر اقتصاد را ارزیابی نکنیم و بگوییم در شرایط بحرانی و خاص هستیم. جدا از این اینکه ما همیشه در سال‌های اخیر در شرایط بحرانی قرار داشتیم مجلس این حق را دارد که از وزیر سوال و از ابزار نظارتی‌اش استفاده کند.

این عضو پیشین هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: عملکرد وزیر اقتصاد در بخش دریافت مالیات‌ها، قابل دفاع نیست. نقطه ضعف این وزارتخانه در اینجاست که مدیران مالیاتی که از دوره دولت دهم حضور داشتند همچنان سر کار هستند. دولت دهم اگر باعث شد اقتصاد از هم پاشید تنها رییس جمهور آن دولت مقصر نبوده است. این مدیران عالی‌رتبه وزارتخانه‌ها بودند که مجری، مدافع یا مبدع این سیاست‌ها بودند. اما اینکه آیا واقعا کسانی که در مجلس می‌خواهند وزیر اقتصاد را استیضاح کنند اعتقاد به این دلایل دارند یا این بهانه را مستمسکی برای تسویه حساب‌های سیاسی کرده‌اند جای سوال است.

وی افزود: به نظر می‌رسد عمده کسانی که در مجلس از وزیر اقتصاد سوال کردند در کمیسیون اقتصادی مجلس حضور ندارند و افراد اقتصادی شناخته شده در مجلس نیستند. اگر اصناف یا بنگاه‌ها از نحوه مالیات‌ستانی شکایتی داشتند حتما شکایت خودشان را به افراد اقتصادی مجلس انتقال می‌دادند. کسانی که از وزیر اقتصاد سوال کردند و وزیر را به استیضاح کشانده‌اند بیشتر چهره‌های شناخته شده سیاسی هستند تا اقتصادی؛ از این منظر اینکه مسائل اقتصادی با مسائل سیاسی تلفیق شود موضوعی است که همیشه ما را رنج داده است. باید روزی این موضوع را تمام کنیم؛ موضوعات اقتصادی‌ به سرنوشت سفره مردم مربوط است و نباید مستمسک مسائل سیاسی شوند.

سیاست اخذ مالیات‌ستانی نیاز به تجدید نظر دارد

حریری با بیان اینکه سیاست اخذ مالیات‌ستانی نیاز به تجدید نظر دارد، افزود: فشار مالیات روی اصناف یک واقعیت است. مطمئنا عملکرد وزیر اقتصاد در مواردی مانند مالیات ستانی جای نقد دارد، در شرایطی که معتقد هستیم بنگاه‌های کوچک و متوسط به شدت در رکود به سر می‌بردند افزایش مالیات‌ها از پایه ثابتی که از سال‌های گذشته پرداخت می‌کردند اصلا کار درستی نیست. دولت باید بتواند از گروه‌های بیشتری مالیات بگیرد، گروه‌هایی که اصلا مالیات نمی‌دهند.

نایب رییس اتاق ایران و چین اضافه کرد: وقتی به طور رسمی اعلام می‌شود 20 میلیارد دلار قاچاق در کشور وجود دارد، اگر فرض کنیم از این حجم قاچاق که کالاهای ساخته شده هستند به طور متوسط یک برابر تعرفه پرداخت شود عددی حدود پنج تا شش میلیارد دلار درآمد گمرکی بدست می‌آید و همچنین چرخه آن می تواند در بازار منجر مالیات‌هایی در همین حجم شود. این‌ موضوعات دیده نمی‌شود و اینکه به افرادی که از سال‌های گذشته مالیات پرداخت می‌کردند فشار آورده شود اقدام درستی نیست.

حریری ضمن ارزیابی کلی از عملکرد وزیر اقتصاد در دو سال گذشته عنوان کرد: سیاست‌های ضد تورمی وزیر اقتصاد بسیار درست و موفق بوده است، اما باید ببینیم به چه قیمتی می‌خواهیم به این نتیجه برسیم. آماری که از رشد اقتصادی داده می‌شود عمدتا به فولادی‌ها، نفت و گاز و خودروسازان باز می‌گردد و صنایع و بنگاه‌های کوچک و متوسط دچار رکود هستند؛ از این جهت وزارت اقتصاد باید نقشه‌ راهی برای برون رفت از رکود داشته باشد که جای آن در سیاست‌های وزارت اقتصاد خالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۳:۲۷

ايشون كل پولهارو برده توي بانك ، تورم رو كنترل كرده! مثل اينكه براي حل مشكل ترافيك بگيم همه ماشين هاشون رو توي پاركينگ منازلشون بذارن تا ترافيك حل بشه. ترافيك از بين ميره ولي كل كار و بار مردم فلج و راكد ميشه! اين يعني ركود اقتصادي! هنر اين است كه هم ماشينها(پول ها ) بيان تو خيابون و هم ترافيك(تورم ) كنترل بشه !

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۶:۲۳

البته بي ربطه ولي هنر استفاده از وسايل نقليه عمومي است نه بيانات جنابعالي ...

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۳:۴۲

مهار تورم به چه قيمتي. رکود و تعطيلي اقتصاد. افت شديد شاخص بورس. و تعطيلي بسياري از کارخانجات و بيکاري قشر عظيمي از شاغلان.

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۳:۴۴

رکود قبل از اين دولت هم بود و اون موقع پولها توي پارکينگ هم ظاهرا نبود. رکود و تورم با هم بود. نميگم همه سياسيتها درسته ولي قطعا اگه همه ماشينها با هم بيان بيرون نميشه ترافيک رو کنترل کرد. حرف بايد منطق داشته باشه.بالاخره طرح ترافيکي چيزي . گر تو بهتر می‌زنی بستان بزن . دیکته ننوشته غلط نداره

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۴:۲۴

اين يک فريب آشکار است که ملت را تشويق به خريد سهام کني در حاليکه در پس پرده نقشه نابودي سهام را براي به قولي مهار تورم داشته باشي.

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۴:۲۵

باسلام خودشان به خودشان جايزه مي دهند خداحافظ

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۴:۴۸

اگر طيب نيا 10 سال وزير اقتصاد باشه اقتصاد ايران در خاورميانه اول خواهد شد. ولي در مورد کسي که از رکود گفته بدونيد اين که امروز شما رکود ميگين رکود نيست.. تغيير ذائقه اقتصاد ماست . اقتصاد هيجاني دارد جايش را به منطق اقتصادي مي دهد. نمي شود بخش از اقتصاد يک کشور سود صد در صدي و بخشي سود 20 درصدي داشته باشد ساخت مسکن از سود صد درصدي به 25 درصدي رسيده و يا بازار دلال هاي دلار و طلا و ماشين جمع شده و يا بازار خودرو نظم گرفته است خودروسازان براي فروش فکر بازار خارجي باشند يک ميليون فروش داخلي هنر نيست. بعضي ها فکر ميکنن اقتصاد اينکه صبح پاشن ببينند همه چيز دو برابر شده است.

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۵:۲۹

تورم رو مثل وزيراي احمدي نژاد ميبرد رو 100 درصد خوب بود

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۶:۱۴

مهار تورم به چه قيمت؟ به قيمت رکودي وحشتناک؟ تعطيلي اکثر کارخانه ها / افزايش بيکاري / واردات زياد / کاهش ساخت مسکن درصورت افزايش تقاضا در آينده / نگه داشتن قيمت ارز در قيمت بالا و افزايش قيمت دولتي آن / دادن سود اوراق قرضه 25 درصدي براي ثروت مندان و افزايش نقدينگي بيش از تورم به اين دليل افزايش ماليات اصناف و فشار آن درنهايت به مصرف کننده هاي قشر متوسط و ضعيف از طريق اصناف و هزار دليل ديگر آخر افزايش 300 درصدي در گذشته افتاده ديگر افزايشي تورم مگر هر چند سال يک بار با آن سرعت مي خواست رخ دهد معلوم بود که رشد تورم ديگر با آن جهش در اين سالها نخواهد بود اين که هنر نمي خواهد به دلايل بالا اين رکودها خطر ناک تر از تورم است

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۱:۲۴

سلام تا زماني که بانک سود بيست درصد ي به سپرده ها ميدهند نه اقتصاد صنعتي درست ميشود نه تورم مهار خواهد شد . اين مهار تورم نيست پايين اومدن قدرت خريد مردم ميباشد . وقتي هم مردم قدرت خريد نداشته باشند طبيعتآ تقاضا کم ميشود و وقتي هم تقاضا کم شود دليلي براي افزايش تورم وجود ندارد .

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۲۱:۵۰

جناب طيب نيا کاري کرده است کارستان. در بدترين شرايط فشار وتحريم کاهش تورم معجزه است.