سفیر ایران در دمشق اعلام کرد: بین رئیس سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و وزیر جهانگردی سوریه تفاهمنامهای امضا شد که بر اساس آن دوطرف توافق کردند کمیته مشترکی با نظارت سفارت ایران تشکیل شود تا ابعاد مختلف اجرایی شدن سفر زوار ایرانی به سوریه مورد بررسی قرار بگیرد.
محمدرضا شیبانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به سفر چند روز پیش رئیس سازمان حج و زیارت به دمشق و دیدار با مقامات این کشور، تصریح کرد: آقای اوحدی در جریان این سفر با نخستوزیر و وزرای جهانگردی و اوقاف سوریه دیدار و گفتوگو کرد و سندی بین ایران و دمشق با هدف طراحی و تنظیم برنامه اعزام زائران ایرانی به سوریه و شروع مجدد این اعزام و همچنین سفر اتباع سوریه به ایران امضا شد.
تشکیل کمیته مشترک ایران و سوریه برای بررسی ابعاد مختلف اجرایی شدن سفر زوار ایرانی
وی با بیان اینکه این سند بین رئیس سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و وزیر جهانگردی سوریه به امضا رسید، توضیح داد: بر اساس تفاهمنامه صورت گرفته دو طرف توافق کردند که کمیته مشترکی با نظارت سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق تشکیل شود تا ابعاد مختلف اجرایی شدن سفر زوار ایرانی به سوریه مورد بررسی قرار بگیرد.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با تأکید بر اینکه این کمیته مشترک به زودی تشکیل خواهد شد و وظیفه دارد که حداکثر تا سه ماه راهکارهای اجرایی و پیشنهادی این موضوع را جمعبندی کند و به مقامات دو کشور ارائه دهد، اظهار کرد: رئیس سازمان حج و زیارت در خلال گفتوگوها با مقامات و مسئولان سوریه در این زمینه بر ضرورت تأمین امنیت زائران ایرانی نیز تأکید کرد و در بازدیدهای میدانی و دیدارهایی که داشت چگونگی تأمین امنیت زوار ایرانی را مورد بررسی و گفتوگو قرار داد.
سقف زمانی تعیین شده برای فعالیت کمیته مشترک سه ماه است
شیبانی خاطرنشان کرد: سقف زمانی تعیین شده برای فعالیت این کمیته مشترک سه ماه است؛ گرچه ممکن است این کمیته در زمان کوتاهتری راهکارهای اجرایی را احصا و ارائه کند قطعاً این امر در تسریع اعزام زوار ایرانی به سوریه موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه پیشنهادات این کمیته مشترک باید به تأیید مقامات دو طرف برسد، خاطرنشان کرد: البته این موضوع باید مراحل اجرایی قانونی خود را نیز در کشور طی کند و با همکاری وزارت امور خارجه، سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری و ارگانهای ذیربط و برگزاری جلسات مشترک بین آنها تصمیم نظام برای اجرایی شدن این موضوع روند خود را طی کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به سفر روز چهارشنبه هفته گذشته محمدجواد ظریف به سوریه و ملاقاتهای وی با برخی از مقامات عالیرتبه این کشور از جمله ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه و بشار اسد رئیس جمهور این کشور ادامه داد: در این دیدارها موضوعات دوجانبه و مسائل مختلف منطقهای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه دو طرف بر سرعت بخشیدن به حل بحران در سوریه از طریق راهحلهای سیاسی تأکید کردند، گفت: جمهوری اسلامی ایران در جریان این سفر بار دیگر حمایت خود را از مردم و رهبری سوریه مورد تأکید قرار داد و بر حل بحران این کشور از طریق راهحل سیاسی به عنوان تنها راهحل تأکید کرد.
گفتوگوهای ایران و سوریه در سطح کارشناسی ادامه مییابد
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان در سوریه با اشاره به مخالفت جمهوری اسلامی ایران با اقدام برخی از کشورهای منطقه در جهت تجهیز گروههای تروریستی و اینکه این موضوع باعث پیچیده شدن بحران خواهد شد، یادآور شد: در این سفر ایدهها و افکار مطرح برای حل بحران سیاسی سوریه مورد تبادل نظر قرار گرفت و تصمیم بر این گرفته شد که این گفتوگوها در سطح کارشناسی ادامه پیدا کند.
شیبانی همچنین به دیدار محمدجواد ظریف با رمضان عبدالله از رهبران جهاد اسلامی فلسطین در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: در این دیدار آخرین تحولات فلسطین و حملات رژیم صهیونیستی به مسجدالأقصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات