مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: کجای شاخصهای علمی گفتهشده که معیار پیشرفت و توسعه آموزش و پرورش تنها کنکور است.
محمد تقیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، در مورد نتیجه نگرفتن مطلوب داوطلبان خوزستانی در آزمون ورود به دانشگاه و جای خالی استان در میان رتبههای برتر کنکور اظهار کرد: ساماندهی کنکور و برگزاری آن تنها برعهده آموزش و پرورش نیست و تعداد بسیاری از داوطلبان کنکور در اختیار ما نبودند.
وی توضیح داد: از حدود 80 هزار داوطلب خوزستانی در کنکور سراسری امسال، تنها 17 هزار نفر دانشآموز بودند و دیگر داوطلبان فارغالتحصیل سالهای گذشته بودند که از سیستم آموزش و پرورش خارج شدهاند و ساماندهی آنها برعهده آموزش و پرورش نبود.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه آزمون کنکور تنها معیار سنجش موفقیت آموزش و پرورش نیست، خاطرنشان کرد: علاوه بر این در بررسی و ارزیابی اولیه از کنکور امسال مشخص شد که بیشترین آمار قبولی را در کنکور سراسری نسبت به سالهای گذشته داریم. این افزایش میزان قبولی بهویژه در رتبههای 2 رقمی به بالا بوده به طوریکه در برخی شهرستانها تعداد رتبههای دو رقمی داوطلبان کنکور چهاربرابر شدهاست.
وی با تأکید بر اینکه باید آمار داوطلبان پذیرفتهشده در کنکور را بررسی کرد، اظهار کرد: در نهایت باید میزان قبولی داوطلبان بررسی شود. کسب یک یا دو رتبه تک رقمی در کنکور معنایی ندارد؛ اگر آمار قبولی ما دو برابر شود آن وقت میتوان افتخار کرد به همین دلیل به دنبال افزایش آمار قبولی در کنکور و توسعه پذیرش داوطلبان استان در دانشگاهها هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در پاسخ به این گلایه نمایندگان استان که مشکلات آموزش وپرورش به آنها منعکس نمیشود، گفت: ما همیشه مشکلات خود را مطرح و بهصورت مکتوب اعلام کردهایم. آموزش و پرورش خوزستان احتیاج به پشتوانه مالی قوی دارد، در بخش نرمافزاری تلاشهای بسیاری میشود اما بخش سختافزاری که به منابع مالی مرتبط است، باید تقویت شود.
تقیزاده با بیان اینکه خوزستان در مقایسه با سایر استانها شرایط مساوی ندارد، خاطرنشان کرد: در خوزستان معضلات بسیاری وجود دارد؛ برخی مشکلات تاریخی وجود دارد که همیشه این استان را تهدید کرده است به همین جهت خوزستان قابل مقایسه با دیگر استانهای کشور که هرگز این مشکلات را تجربه نکردهاند، نیست. همچنین مشکلات اقتصادی بسیاری در استان وجود دارد و با وجود اینکه خوزستان یک استان صنعتی است اما در بیکاری رتبه دوم کشور را دارد؛ این مسایل در روند علمی و آموزشی بیتأثیر نیستند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به دیگر مشکلات منطقهای در استان اظهار کرد: زیرساختهای استان آسیب دیدهاند؛ چالشهای فرهنگی موجود در استان، گرمای شدید، پدیده ریزگردها و تمام شرایط خاص دیگر بر وضعیت تحصیلی دانشآموزان و آموزش و پرورش استان تأثیر گذاشته است.
انتهای پیام
نظرات