محققان آمریکایی موفق به ساخت نوعی تراشه ارزانقیمت برای تشخیص و درمان بهتر بیماریهای شایع تنفسی شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، پروفسور تونی جانهانگ، فوق تخصص بیماریهای عفونی ریه از دانشگاه پنسیلوانیا در مورد این دستاورد اظهارکرد: در مطالعات انجام شده مشخص شد که در صورت استفاده از نمونههای ترشحی ریه به جای نمونههای دریافتی از خون، دقت در تشخیص نیز افزایش مییابد.
وی در ادامه افزود: تراشه جدید به سیستم تشخیص از طریق بزاق بیمار مجهز است که در نتیجه سرعت تشخیص بیماری نسبت به شرایط سنتی ارسال نمونه به آزمایشگاه افزایش یافته و خطرات ابتلا به بیماریهای مهلک ریه مثل سل و آسم به مراتب کاهش مییابد.
پروفسور هانگ ضمن اشاره به موفقیت این سیستم در شرایط آزمایشگاهی بیان کرد: تراشه ابداعی محققان دانشگاه پنسیلوانیا نخستین نمونه موجود در جهان بوده که مجهز به سیستم رقیقسازی بزاق است.
وی در مورد ویژگیهای تراشه جدید گفت: شرایط کنونی تشخیص بیماریهای ریه در محیط آزمایشگاه به دستگاهها و مراحل متفاوتی نیاز دارد، اما در این تراشه تمامی مراحل مورد نیاز تنها در یک سطح بسیار کوچک فشردهسازی شده است.
همچنین در شیوه سنتی حجم بسیار بالایی از بزاق مورد نیاز است، اما به کمک این تراشه مقدار بزاق مورد نیاز تا 100 برابر کاهش مییابد.
از ویژگیهای مثبت استفاده از تراشه عدم نیاز به شخص متخصص است، اما در شیوههای تشخیص سنتی، نیاز به متخصص علوم آزمایشگاهی کاملا ضروری است.
انتهای پیام
نظرات