• چهارشنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 94050703736
  • خبرنگار : 71405

ولایتی: دیپلماسی آینده علمی خواهد بود

ولایتی: دیپلماسی آینده علمی خواهد بود

علی‌اکبر ولایتی در دیدار صبح امروز خود با یک هیأت عالیرتبه علمی و فناوری غیرمتعهدها از هندوستان، تأکید کرد: دیپلماسی آینده علمی خواهد بود و ما با همکاری مشترک می‌توانیم این دیپلماسی علمی را به پیش ببریم.

علی‌اکبر ولایتی در دیدار صبح امروز خود با یک هیأت عالیرتبه علمی و فناوری غیرمتعهدها از هندوستان، تأکید کرد: دیپلماسی آینده علمی خواهد بود و ما با همکاری مشترک می‌توانیم این دیپلماسی علمی را به پیش ببریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، وی ادامه داد:‌ پس از انقلاب اولین کشوری که ما با آن وارد همکاری شدیم هندوستان‌ بود. در همین راستا با خانم گاندی و پسرشان نیز همکاری داشتیم و مدام به تبادل مباحث سیاسی می‌پرداختیم و نیز مسئولیت کمیسیون مشترک با هند را داشتیم.

در این دیدار بحث تبادل تکنولوژی و همکاری میان ایران و هندوستان به ویژه در زمینه‌ علوم فضایی مورد تاکید قرار گرفت.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه ایران و هندوستان هر دو پیشرفت‌های خوبی در حوزه فضا داشتند تاکید کرد:‌ ما می‌توانیم در این حوزه به تبادل تجربیات میان اساتید و دانشجویان دو کشور بپردازیم و در قالب دوره‌های شش ماهه نیز رئیس دانشگاه بهشتی حاضر هستند همکاری‌هایی را داشته باشند . بنابراین ایران و هندوستان قادر هستند برنامه‌های خود را در زمینه‌های علمی و بخش‌های مربوط به فضا در سطح دانشگاهی به پیش برند . همچنین در حوزه‌های دیگر نیز مانند بخش تکنولوژی اقتصاد و مباحث مهندسی اجتماعی و غیره وارد همکاری‌های مشترک شده‌ایم.

وی گفت: با تایید قانون از سوی مجلس در رابطه با توسعه 5 ساله می‌توانیم روابط خود را با هندوستان بیش از پیش توسعه دهیم. همچنین آنها نیز می‌توانند انواع تخصص‌ها را در زمینه‌ داروهای گیاهی در اختیار ما قرار دهند تا طب سنتی را مجددا زنده کنیم.

ولایتی خاطرنشان کرد:‌ زمانی که در تیم بودم پیشنهاد این امر که ایران به بی‌آرآی سی اس ملحق شود مطرح شد. زیرا که کشورهای اسلامی در این بخش نماینده‌ای ندارند و از آنجایی که ایران تخصصهای لازم را در حوزه‌ی علوم و فناوری پیشرفته دارد این پیشنهاد مطرح شد. از سوی دیگر برای همکاری‌های شانگهای نیز پیشنهادی ارائه شده است به ویژه روسیه مایل به همکاری علمی و فناوری با ایران بود و ما تمامی این پیشنهادات را بررسی کرده و تلاش می کنیم نتیجه خوبی حاصل شود.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از دیدار کولشرشتا رئیس مرکز علمی – فناوری جنبش غیر متعهد‌ها با ابراز خرسندی از روابط ایران و هندوستان گفت: با توجه این که امروز بحث دیپلماسی علوم مطرح است باید تاکید کنم نداشتن اطلاعات کافی در زمینه علوم فناوری می‌تواند مذاکرات موفقیت آمیزی را به دنبال نداشته باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه ایران دستاوردهای علمی و فناوری بسیاری را به دست آوره است و به همین دلیل درخواست می‌کنم تا اساتید و اندیشمندان دو کشور ایران و هندوستان در جهت تبادل اطلاعات علمی و فناوری با یکدیگر همکاری داشته باشند.

رئیس مرکز علمی فناوری جنبش غیر متعهدها با ارائه پیشنهاد همکاری‌های دو کشور در زمینه‌ی آی‌تی خاطر نشان کرد:‌ ما می‌توانیم با همکاری یکدیگر مرکز آی‌تی را در ایران تاسیس کنیم و بدین وسیله در حوزه‌های مهندسی و الکترونیک، ماکرو الکترونیک و رادیو فرکانس و سایر بخش ها به توسعه‌ی علوم و تبادل نظر با هم بپردازیم.

وی با بیان اینکه هندوستان چهل سال پیش اولین ماهواره طراحی شده خود را به فضا پرتاب کرد گفت: ما می‌توانیم در زمینه تولید محصولات و تکنولوژی ماهواره‌ای و فضایی با یکدیگر همکاری‌های زیادی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha