• دوشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۱:۵۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94050502016
  • خبرنگار : 80001

آمار عجیب خانه‌های خالی تهران

تماشاگران رکود بازار مسکن!

تماشاگران رکود بازار مسکن!

وجود حداقل 400 هزار خانه خالی در شهر تهران، عاملی است که رکود بخش مسکن را سنگین‌تر کرده که به گفته‌ی کارشناسان ورود آنها به بازار اجاره ضروری است.

وجود حداقل 400 هزار خانه خالی در شهر تهران، عاملی است که رکود بخش مسکن را سنگین‌تر کرده که به گفته‌ی کارشناسان ورود آنها به بازار اجاره ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، آمارهای متفاوتی از تعداد خانه‌های خالی شهر تهران ارایه شده که صرف‌نظر از اختلاف فاحش آنها، نشان می‌دهد تنها در شهر تهران (بدون احتساب شهرهای جدید) حداقل 400 هزار خانه خالی وجود دارد.

چندی پیش ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مدعی شد: در تهران حدود 6 میلیون و 200 هزار واحد مسکونی وجود دارد که از این تعداد حدود 2 میلیون و 200 هزار واحد آن خالی است.

پیش از این نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی گفته بود: 400 هزار واحد مسکونی خالی در تهران وجود دارد که با احتساب پروژه‌های شهرهای جدید این رقم به یک میلیون دستگاه می‌رسد.

در شرایطی که بخش مسکن با کسادی مواجه است بسیاری از خانه‌های خالی با انگیزه افزایش قیمت در طول زمان به منظور کسب سود بیشتر نگه داشته می‌شوند که می‌توان با ابزار مالیاتی به مقابله با این پدیده رفت.

در این خصوص دستگاه‌های متولی باید راهکاری برای ورود خانه‌های خالی شهر تهران به بازار اجاره پیدا کنند که به گفته‌ی کارشناسان، مالیات تصاعدی که در دنیا مرسوم است می‌تواند تسهیل‌گر این امر باشد.

پیش از این رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به وجود 400 هزار واحد مسکونی خالی در شهر تهران گفته بود: بر اساس آمار شهرداری تهران از تعداد خانه‌های خالی‌ باید برای کنترل بازار مسکن، تولید را افزایش داد تا عرضه به تقاضا نزدیک‌تر شده و با افزایش تولید مسکن باعث ایجاد رقابت در عرضه مسکن شویم.

به گفته عقبایی، برخی از این خانه‌ها متعلق به افرادی است که در شهرها و نقاط دیگر کشور صاحب خانه بوده و در تهران هم برای روز مبادا این خانه‌ها را نگاه داشته‌اند، اما آیا مالیاتی که مجلس شورای اسلامی برای خانه‌های خالی تعیین کرده است می‌تواند این واحدها را به بازار اجاره مسکن سوق دهد؟

وی افزود: مالیات بر خانه‌های خالی به طور قطع عمل موثری است و اگر برای این مهم مبلغ منطقی تعیین شود راهکاری موثر خواهد بود اما باید به این نکته توجه داشت که این راهکار به تنهایی به تعادل در بازار مسکن منجر نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۰۸:۰۲

يا بايد وام مسکن 80 درصد قيمت مسکن خريداري شده شود و يا قدرت مالي مردم چند برابر شود تا مسکن از رکود خارج شود. البته در بعضي از جاها هم هزينه اخذ جواز ساخت از شهرداريها انقدر زياد است و هزينه هاي جواز از سازنده دريافت ميشود که قيمت تمام شده واحد ساخته شده بالا ميرود. هم اکنون سازتدگان و مالکيني هستند که واحد ساخته شده خود را به قيمت تمام شده هم اگر بفروشند ضرر ميکنند و همچنان رو دستشان مانده! در اين ميان نقش وزارت دارايي در مالياتهاي مضاعفي که به عناوين مختلف از همه اقشار مردم ميگيرد باعث تضعيف قدرت مالي مردم است و متاسفانه اقايان مميزين گوششان بدهکار نيست !

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۰۸:۴۷

يک راهکار اينه مثل کشور فرانسه هر شخصي ملک مي خرد تا 4 سال مجوز فروش نداشته باشد بلکه در اين مدت فقط بتواند اجاره دهد دراين حالت دلالي از ملک خارج ميشود و دوم اينکه قيمت اجاره نيز متعادل ميشود مهم اينست که بدانيم هدف چيست؟! براي خارج شدن از رکود بايد اينکار را کرد ولي برخی دستگاه ها در ايران افراد ملاکي دارد که هرگز اجازه نميدهند اين طرح تصويب شود

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۲:۰۸

وقتي سرمايه‌گذار پولش رو در مسکن سرمايه‌گذاري کرده و مشتري نيست مي‌فرماييد ماليات بدهد؟ هيچ کس ديگر در مسکن سرمايه‌گذاري نخواهد کرد و پول‌ها را در بانک‌ها مي‌گذارند و بدون نگراني سود پول خود را دريافت مي نمايد بدون اينکه ديگر به فکر اشتغال زايي در مسکن باشد و به او عنوان بساز بفروش بدهند.

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۵:۰۴

در گذشته حدود 2 سال پيش سود هاي فراواني از ساخت وساز گير سازندگان آمد اين در حالي است که اکثر سازندگان صلاحيت اين کار را نداشته يا کلا بيسواد بودند ويا پزشکي بدون صلاحيت اين کار. طمع باعث شده واحدهاي زياد و بي کيفيتي ساخته شود . حال اگر سازنده و يا مالک دندان طمع را بکشد برای آپارتمان مشتري هست . فروشندگاني که با قيمت مناسب مي فروشند مشتري دارند