• دوشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94042915060
  • خبرنگار : 71405

آهنی: توافق هسته‌ای موفقیتی بزرگ در حل مسایل مهم دنیا با تکیه بر دیپلماسی است

آهنی: توافق هسته‌ای موفقیتی بزرگ در حل مسایل مهم دنیا با تکیه بر دیپلماسی است

سفیر کشورمان در فرانسه با بر شمردن اهمیت توافق هسته‌ای حاصله بعد از 12 سال مذاکره بر جدیت ایران برای اجرای مفاد این توافق تاکید کرد و آن را یک موفقیت بزرگ در زمینه حل مسایل مهم دنیای امروز با تکیه بر دیپلماسی برشمرد.

سفیر کشورمان در فرانسه با بر شمردن اهمیت توافق هسته‌ای حاصله بعد از 12 سال مذاکره بر جدیت ایران برای اجرای مفاد این توافق تاکید کرد و آن را یک موفقیت بزرگ در زمینه حل مسایل مهم دنیای امروز با تکیه بر دیپلماسی برشمرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) علی آهنی در مصاحبه‌ای با روزنامه لوموند در خصوص ابعاد مختلف توافق هسته‌ای به دست آمده در روز 23 تیرماه 1394 بین ایران و گروه 1+5 گفت : این توافق، خبر خوبی برای دو طرف می‌باشد و برای هر دو طرف مهم است. این توافق تضمین می‌کند که برنامه هسته ای غیر نظامی ایران برای همیشه صلح آمیز باقی خواهد ماند و از سوی دیگر به ایران اطمینان می دهد که فعالیت های هسته ای صلح آمیزش ادامه یابد و همچنین تحریم هایی که باعث رنج تمام مردم ایران شده بود برداشته شوند.

آهنی درباره تعهدات ایران در این توافق خاطرنشان کرد: تعهداتی که طرفین در قبال یکدیگر در این توافق اتخاذ کرده اند بایستی با جدیت به اجراگذاشته شوند و ما امیدواریم که برداشته شدن این تحریم ها در ماههای آینده به شکوفایی و توسعه اقتصادی هرچه بیشتر ایران منتهی شود.

وی درباره طرح برخی نگرانی ها در باره دارایی های آزاده شده ایران که میزان آن بالغ بر یکصد میلیارد دلار برآورد می‌شود و همچنین نحوه استفاده از این دارایی‌ها نیز، خاطرنشان کرد : به رغم تبلیغات هدفدار و بی اساس مطرح شده از سوی برخی محافل، این دارایی ها در راستای شکوفایی اقتصادی، تقویت توان صنعتی و تولیدی، جبران آثار تحریم های غیر قانونی، ناعادلانه و نادرست اعمال شده علیه مردم ایران طی سال های اخیر و همچین استفاده از ظرفیت های فراوان جمهوری اسلامی ایران با توجه به بزرگی کشور و وجود یک نسل جوان و بالنده ،در خدمت مردم ایران به کار گرفته خواهند شد.

وی ادامه داد: ما طرح ها و برنامه های عملی در زمینه انرژی، زیر ساختها، حمل و نقل، مسکن، صنعت، معدن، دارو و پزشکی و صنایع کشاورزی و غذایی داریم که از این منابع استفاده خواهد شد.

سفیر کشورمان در فرانسه در باره علاقه‌مندی فراوان شرکت های بزرگ دنیا و به خصوص شرکت های اروپایی و فرانسوی برای بازگشت به ایران و ادامه فعالیت های گوناگون صنعتی و تولیدی و تجاری با شرکای ایرانی خود گفت: ایران یک بازار بزرگ 80 میلیون نفری است که می تواند در به وجود آمدن فاز جدیدی از همکاری های اقتصادی و بازرگانی تاثیرگذار باشد و ما از حضور سرمایه گذاران اروپایی و فرانسوی استقبال و تلاش می کنیم زمینه را برای آنان تسهیل کنیم اگرچه خروج شرکت های غربی از ایران، کار را برای آنان دشوار کرده است ولی با توجه به ظرفیت های عظیم بازار ایران در بخش های مختلف در صورت رقابتی بودن شرایط شرکت ها ، بازار ایران همچنان بسیاری جذاب و پر ظرفیت باقی خواهد ماند.

به گزارش ایسنا لومونددر مقاله ای با این موضوع که برداشته شدن تحریم ها، یک منبع مالی بزرگ برای ایران است به بررسی این موضوع می پردازد که بعد از توافق درباره برنامه هسته ای خود، تهران بیش از 100 میلیارد دلار دارایی های توقیف شده به دست خواهد آورد.

آهنی در رابطه با این مقاله نیز گفت: تعهداتی که طرفین در قبال یکدیگر اتخاذ کرده اند بایستی با جدیت به اجرا گذاشته شوند. ما به برداشته شدن تحریم ها در چند ماه آینده امیدواریم. این زمان می تواند در پایان سال 2015 یا ابتدای 2016 باشد. با این حال تحریم ها در صورتی که کاستی در کار باشد می توانند دوباره برقرار شوند.

وی ادامه داد: این روند، با این حال می بایست اندکی زمان بر باشد. براساس اطلاعات تایید شده ما که از مقامات ایرانی گرفته شده اند، اساس دارایی های توقیف شده مرتبط با فروش نفت ایران، اساسا در چهار کشور چین، هند، کره جنوبی و ژاپن می باشند. در نتیجه، این کشورها از معافیت هایی هم در زمان تصویب تحریم ها و بخاطر وابستگی شان به نفت صادراتی ایران برخوردار بودند و به همین خاطر هم در همین کشورهاست که در آمدهای نفت صادراتی ایران انباشت شده است. پول هایی هم می‌تواند در حسابهای بانکی در اروپا بلوکه شده باشند اگرچه کشورهای اروپایی از سال 2007 به بعد نفتی از ایران خریداری نکرده اند.

سفیر کشورمان در فرانسه با اشاره به مبالغ آزاد شده کشورمان پس از توافق تاکید کرد: در حالیکه استفاده از این پولها باعث ناراحتی اسرائیل و پادشاهی های خلیج فارس می شود و آنها هراس دارند که این پولها برای حمایت از شبه نظامیان شیعی یا در سوریه مورد استفاده قرار گیرند، تهران تایید می کند که این پولها به سوی ایجاد تحرک اقتصادی سوق داده می شود.

آهنی در این خصوص تایید می کند که مبالغ آزاد شده در خدمت توسعه اقتصادی کشور قرار می‌گیرند. ما پروژه ها و طرح هایی در زمینه تولید انرژی، زیر ساختها و حمل و نقل، مسکن، صنعت، معدن، دارو و پزشکی و صنایع مواد غذایی کشاورزی داریم . این توافق خبر خوبی برای دو طرف می باشد و تضمین می کند که برنامه هسته ای ایران برای همیشه غیر نظامی باقی خواهد ماند. این توافق همچنین به ایران اطمینان می دهد که برنامه غیر نظامی را دنبال کند و منجر به برداشته تحریم هایی که مردم ایران را و تمام اقتصاد ایران را به رنج انداخته اند نیز می گردد. همچنین 10 سال تحریم ها علیه ایران، برای این کشور به قیمت 480 میلیارد یورو تمام شده است یعنی یک سال تولید ناخالص داخلی کشور. ایران که برای دراز کردن دست دوستی به سوی سرمایه گذاران خارجی عجله دارد، از شرکت های اروپایی خواسته است خود را برای حضور در این گشایش اقتصادی در ایران آماده کنند.

وی ادامه داد: یک بازار هشتاد میلیونی با هدف آغاز مرحله جدیدی از همکاری های اقتصادی و صنعتی در ایران وجود دارد.

آهنی خاطر نشان کرد: اقتصاددانان و کارشناسان روی این موضوع متفق القول هستند که نیازهای ایران برای سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه هستند. تهران خواهان به دست آوردن 400 فروند هواپیمای مسافربری در ظرف یک دوره 10ساله به ارزش 20 میلیارد دلار و همچنین ساخت ترمینال های فرودگاهی بین المللی و توسعه شبکه راهی و اتوبانی خود است.

به گزارش ایسنا، آهنی در گفت‌وگو با شبکه رادیویی Europe 1 درباره توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+ 5 نیز گفت: این توافق، توافق خوبی است که می‌تواند منطقه را آرام و به خصوص ثبات آن را تضمین نماید، منطقه‌ای که متاسفانه متلاطم می‌باشد. تنها فردی که با این توافق مخالفت کرد نتانیاهو بود که این توافق رابه عنوان یک اشتباه تاریخی معرفی کرد . وقتی دنیا موفق شده به این توافق دست یابد، آنها هیچ حرفی برای زدن ندارند. آنها حتی در خود آمریکا منزوی شده اند. آنچه که من می توانم بگویم این است که ما موضعی مشترک با فرانسه داشته ایم زیرا، حداقل از دوسال پیش به این طرف و از سوی رئیس جمهور و از سوی وزیر امورخارجه می شنوم که " ظرفیت هسته ای غیر نظامی ایرانی، آری و بمب اتمی نه .

وی افزود: این دقیقا همان موضع ما هم بوده است و ما اصلا نمی‌خواهیم به دنبال بمب اتمی باشیم. بنابراین، این توافق می تواند موجب توسعه اقتصادی ایران باشد و می تواند به شرکت های اروپایی نیز اجازه دهد که به بازار ایران آمده و در آنجا حضور داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha