• دوشنبه / ۲۲ تیر ۱۳۹۴ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 94042212090
  • منبع : نمایندگی گیلان

آزادسازی حریم ماسوله، ضرورتی برای ثبت در یونسکو

آزادسازی حریم ماسوله، ضرورتی برای ثبت در یونسکو

ایسنا/گیلان ‌مدیر پایگاه ملی شهرک تاریخی ماسوله گفت: آزادسازی حریم‌های این شهرک تاریخی یکی از ضرورت‌های یونسکو برای ثبت جهانی است.

‌مدیر پایگاه ملی شهرک تاریخی ماسوله گفت: آزادسازی حریم‌های این شهرک تاریخی یکی از ضرورت‌های یونسکو برای ثبت جهانی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، ماسوله یکی از شهرهای استرتژیک و گردشگرپذیر در استان گیلان است که از اقصی نقاط کشور مسافران زیادی برای گردش و تفریح به این شهر تاریخی می‏‌آیند، اما مدت‌هاست که زنگ خطر میراث تاریخی این شهر به صدا درآمده است.

شهر تاریخی ماسوله در سال 1354 با شماره 1090 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این شهر به دلیل قابلیت‏‌های فراوان طبیعی، کالبدی، فرهنگی و اجتماعی، همواره یکی از بدیهی‏‌ترین نمونه‏‌ها برای پیشنهاد قرارگیری در فهرست آثار جهانی بوده است.

فعالیت‏‌های مرتبط با ثبت جهانی این شهر تاریخی، با حضور هیأت کارشناسی سازمان یونسکو در شهریور سال 1383 آغاز شد و سپس در خرداد 1389 با حضور نماینده منطقه‏‌ای یونسکو و برگزاری اولین نشست کارگروه طرح جامع مدیریتی منظر فرهنگی ماسوله قوت گرفت.

این فعالیت‏‌ها بصورت غیرمتمرکز و به دلیل تغییرات متعدد مدیریتی در طول چند سال اخیر با فراز و نشیب فراوان همراه بوده اما آنچه که سبب شده ماسوله در انتظار ثبت جهانی است، موانعی است که طی چند سال اخیر همچنان سرسختانه بر سر جای خود باقی مانده است‌.

مصطفی پورعلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: حاشیه‌سازی منجر به خالی شدن و تعطیل شدن بافت بالایی ماسوله به نام کفا بازار شده بود که خوشبختانه در زمان حاضر این بخش از ماسوله احیاء شده است.

وی افزود: ساختمان‌هایی که در حریم سبز ماسوله قرار دارند، آسیب‌زا هستند و نباید هسته‌های تاریخی از بافت دور شوند.

پورعلی متذکر شد: بنای تاریخی امامزاده عین علی ماسوله نیز توسط پایگاه میراث فرهنگی ماسوله در حال مرمت است و این بنای تاریخی با قدمت دست کم قاجار در حریم منظر فرهنگی ماسوله قرار دارد.

وی ادامه داد: مرمت دیواره‌های آسیب دیده و بام بنا در این مرحله از برنامه مرمتی در دستور کار قرار گرفته که با پیشرفت مناسب در حال انجام است.

پورعلی افزود: براساس سند جامع ماسوله که بر مبنای بازنگری حریم و عرصه ثبت جهانی این شهرک تاریخی تدوین و در بهمن ماه سال گذشته ابلاغ شده، کارها در حال انجام است.

وی اظهار کرد: البته برخی موانع همچون آزادسازی حریم ماسوله و اجرای مدیریت یکپارچه همچنان به قوت خود باقی است اما تلاش برای رفع موانع ادامه دارد.

مدیر پایگاه ملی شهرک تاریخی ماسوله اضافه کرد: آموزش یکی از موارد مهم در زمینه ثبت جهانی است که تاکنون اقداماتی همچون انتشار کتاب زادگاه من ماسوله در این راستا انجام گرفته و سلسله نشست‌های پژوهشی ماسوله بصورت مداوم برگزار می‌شود.

پورعلی حفظ و احیای رشته‌های صنایع‌دستی ماسوله را یکی از مولفه‌های ثبت عنوان کرد و با بیان اینکه شهرک تاریخی ماسوله از نمادهای ماندگار و شکوهمند استان گیلان است، بر ضرورت تخصیص اعتبار و بودجه برای حفظ و احیای آن تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: ماسوله بعنوان یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های گردشگری ایران نیازمند توجه بیشتر مسئولان کشوری است تا از طریق احیای آن، درآمدزایی حاصل از ورود گردشگر در این منطقه محقق شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha