مدیر فنی مهندسی شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس از آغاز عملیات بازگشایی مسیر انتقال آب خلیج فارس به استانهای یزد و کرمان از مهرماه امسال خبر داد.
"حسن قاسمعلی زاده" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، در خصوص زمان اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس تصریح کرد: مسیر انتقال آب خلیج فارس در سه فاز نهایی شده است و عملیات اجرایی بازگشایی مسیر انتقال از مهرماه سال جاری آغاز خواهد شد.
" محمود نوریان" مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو استان یزد نیز به عنوان یکی از مشارکتکنندگان اجرای این طرح در گفتوگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، اظهار کرد: مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو درطرح انتقال آب خلیج فارس به کویر مرکزی ایران یکی از اهداف این شرکت در راستای تحقق محور توسعه پایدار در اقتصاد کلان کشور و منطقه است .
وی در این رابطه تصریح کرد: ایران به دلیل واقع شدن در منطقه خشک و نیمه خشک، با کمبود آب به ویژه در مناطق مرکزی مواجه است و از طرفی، بخش مهمی از ذخایر مواد معدنی، نظیر معادن سنگ آهن و مس در استان های کرمان و یزد واقع شدهاند که برای توسعه کشور نیازمند بهرهبرداری از این معادن هستیم.
نوریان با اشاره به لزوم رعایت یکسری اصول زیست محیطی و نیز زیرساختارهای اقتصادی برای بهره برداری از معادن و ذخایر موجود، خاطرنشان کرد: اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی یکی از این طرحهای عظیم در سطح ملی است که در شرایط فعلی میتواند راهگشای بخشی از مشکلات ناشی از بحران آب در این مناطق باشد.
وی افزود: با توجه به ظرفیت بسیار بالای استان یزد، علاوه بر معادن در دست بهرهبرداری، سرمایهگذاری عظیمی هم برای طرحهای بزرگ توسعه معادن و صنایع فرآوری معدنی در حال انجام است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: بدون تردید این سرمایهگذاریهای عظیم، این منطقه را از نظر توسعه اقتصاد غیر نفتی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش ظرفیتهای اقتصادی بسیار حائز اهمیت کرده است، اما بر اساس مطالعات انجام شده و شرایط مشهود، استان یزد به دلیل بروز خشکسالیها و افزایش تقاضا در بخشهای شرب و کشاورزی و صنعت با کمبود منابع آب مواجه است، بنابراین برای رفع نیازهای آبی این محدوده، استفاده از آب خلیج فارس به عنوان یکی از منابع تامین آب مطمئن و پایدار برای ساکنان استان و صنایع و معادن اجتنابناپذیر است.
نوریان افزود: با بهرهبرداری از این طرح عظیم، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو 25 میلیون متر مکعب و یا به میزان 20 درصد از توان تولید آب را به خود اختصاص خواهد داد که با ایجاد تاسیسات آب شیرینکن بخشی از نیاز آب شرب ساکنین استان نیز تامین خواهد شد.
وی با بیان این که کار مطالعاتی این طرح از سال 1393 آغاز شده است، افزود: تاسیسات شیرینسازی فاز نخست آب شیرینکن شامل واحد آبگیری از دریا به ظرفیت 4.8 میلیون مترمکعب در روز جهت تامین آب خام مورد نیاز فازهای یک و دو و توسعهای آتی واحد آب شیرینکن به روش Ro به ظرفیت 295 هزار مترمکعب در روز و همچنین روش MEDبه ظرفیت 90 هزار متر مکعب در روز، ساخته خواهد شد.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: هزینههای اجرایی طرح، تاسیس آبگیر و شیرینسازی فاز اول 640 میلیارد ریال هزینه دارد که طبق برنامه در مدت زمان سه سال اجرایی خواهد شد.
این مدیر صنعتی افزود: قطعه اول این طرح 12 هزار میلیارد ریال هزینه دارد که باید در مدت چهار سال، قطعه دوم با هزینه چهار هزار میلیارد ریال در چهار سال و قطعه سوم با چهار هزار و 500 میلیارد ریال در چهار سال ساخته خواهد شد.
وی زمان اجرای کل طرح عظیم انتقال آب به مرکز کشور را با توجه به اجرای همزمان طرح، مدت اجرای فاز اول آبشیرینکن به همراه اجرای قطعات یک تا سه خط انتقال آب، را معادل چهار سال براساس برآورد اولیه کارشناسان عنوان کرد.
نوریان با اشاره به این که برای طرح انتقال فاضلاب شهر اردکان به مجتمع گندلهسازی نیز بالغ بر یکهزار و 500 میلیارد ریال سرمایهگذاری در نظر گرفته شده است، گفت: این شرکت با هدف مصرف بهینه و حفظ منابع آب در محدوده شهرستان اردکان، طرح ساخت تاسیسات و شبکه جمعآوری، انتقال و تصفیه فاضلاب شهر اردکان را از بهمن 92 آغاز کرده و پیشبینی میشود درصورت همکاری مسئولان و شهروندان اردکانی در نیمه دوم امسال به اتمام برسد.
وی یادآور شد: با بهرهبرداری از این طرح در شهرستان اردکان، علاوه بر تامین نیاز صنایع از پسابهای خانگی و عدم استفاده مستقیم از سفرههای آب زیرزمینی، بخش مازاد آب تصفیه شده برای سایر مصارف شهری و روستایی در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی اذعان کرد: مهمترین تاثیر اجرای این طرح، پیشگیری از آلودگی سفرههای آب زیر زمینی به دلیل انتقال و رسوخ آلایندههای زیست محیطی از طریق چاههای فاضلاب خانگی است.
نوریان در پایان نیز با اشاره به آمار منتشره از سوی متولیان امور آب در وزارت نیرو، گفت: سالانه در کشور 95 میلیارد متر مکعب آب مصرف میشود که 92 درصد آن در بخش کشاورزی، 6 درصد در بخش عمومی و شرب و تنها دو درصد در بخش صنعت استفاده میشود بنابراین بهتر است به جای انتقادهای یک سویه و غیر کارشناسانه، نظر افکار عمومی و شهروندان را در جهت مصرف صحیح آب چه در بخش کشاورزی و چه بخش خانگی جلب کنیم نه تحریک آنها علیه صنایع مولد که هر کدام سهم قابل توجهی در اقتصاد و معیشت خانوادهها و رونق کسب و کار در منطقه دارند.
انتهای پیام
نظرات