• جمعه / ۱۹ تیر ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94041910171
  • خبرنگار : 71234

لاریجانی در نمازجمعه خطاب به غرب:

با بن‌بست مذاکرات،‌ دچار اشتباه استراتژیک نشوید

با بن‌بست مذاکرات،‌ دچار اشتباه استراتژیک نشوید

رییس‌مجلس با اشاره به بحث مذاکرات، گفت: طی سه دهه با جدیت ملت و مقام معظم رهبری، بحث هسته‌ای به یک دستاورد بزرگ برای ملت ایران تبدیل شد که این دستاورد عظیم فنی را غربی‌ها به ایران ندادند که امروز راجع به آن مدام حرف می‌زنند.

رییس‌مجلس با اشاره به بحث مذاکرات، گفت: طی سه دهه با جدیت ملت و مقام معظم رهبری، بحث هسته‌ای به یک دستاورد بزرگ برای ملت ایران تبدیل شد که این دستاورد عظیم فنی را غربی‌ها به ایران ندادند که امروز راجع به آن مدام حرف می‌زنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، علی لاریجانی در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران تصریح کرد: از حدود سه سال پیش از طریق یکی از روسای کشورهای منطقه، آمریکایی‌ها پیگیر بودند تا مذاکره برای حل و فصل موضوع انجام شود، رهبری با این‌که در نیت آنها تردید داشتند اما برای اتمام حجت موافقت کردند، درباره این مذاکرات در جلساتی بحث شد و علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به آمریکا چاره‌جویی برای آنها در نظر گرفته شد که این مذاکرات انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: رهبری همان‌گونه که کشور را برای دستیابی به این دستاورد ملی بسیج کردند و حمایت‌های ایشان در دولت‌های مختلف کارساز بود و همان‌گونه که برای ایستادگی در مقابل تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی کشور را بسیج و با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مسیر استقلال اقتصادی کشور را مشخص کردند، برای شکستن تحریم‌ها و حرکت هجومی علیه تحریم‌ها نیز از هیچ کوششی دریغ نکردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: کسانی بودند و هستند که فکر می‌کردند دشمنان علیه ایران قطعنامه صادر کنند ما هم می‌ایستیم و این هم کفایت می‌کند، ایستادگی در مقابل اقدامات دشمن لازم است اما کافی نیست. مهم‌تر طراحی حرکت هجومی نسبت به شکستن تحریم‌ها است که رهبری در این عرصه فرصت را فراهم کردند.

لاریجانی تأکید کرد: سیاست نظام و رهبری همیشه برای کم هزینه کردن مقابله با دشمنان بوده است و راه گفت‌وگو را هرگز نبستند. در موضوع عراق هم در زمان خودش اجازه دادند مذاکرات انجام شد. آنچه موجب شد رهبری با دقت موضوع مذاکرات را مراقبت کنند مخالفت با اصل موضوع نبود بلکه نیرنگ بازی آمریکایی‌ها بود که البته برخی در گذشته این امر را درست فهم نمی‌کردند.

وی در ادامه اظهار کرد: در آن مقطع دکتر صالحی به عنوان وزیر امور خارجه با همه کارشکنی‌هایی که مواجه بودند تلاش کردند و زحمت کشیدند و مراحلی از کار را پیش بردند اما در دولت جدید این کار با جدیت و پشتکار قوی دنبال شد. رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده زحمت زیادی کشیدند تا این کار به سامان برسد، البته کار بسیار سختی است چرا که گاهی حریف نیاز خود را به عنوان امتیاز به میدان مذاکره می‌آورد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: باید از خلال مطالب گوناگون هم دستاوردهای فنی حفظ شود و هم تحریم‌ها شکسته شود لذا چارچوب‌هایی برای مذاکرات مشخص شد و با دقت دنبال می‌شود.

رئیس قوه مقننه با اشاره به سخنان شب گذشته وزیر امور خارجه آمریکا،‌ گفت: وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه خود اعلام کرد مذاکرات به پیش رفته ولی نمی‌توان تا ابد مذاکرات را ادامه داد. شاید چنین تلقی دارند که علی‌رغم پیشرفت مذاکرات در مراحل پایانی آن با این‌گونه ژست‌ها چانه‌زنی بیشتری کنند.

لاریجانی افزود: آنها باید بدانند این مسأله کاملاً روشن است، ایرانی‌ها و تیم مذاکره کننده قلب سلیمی دارند اما ساده‌لوح نیستند و می‌توانند این مسائل را از هم مجزا کنند.

لاریجانی خطاب به غربی‌ها گفت: مگر خودتان تقاضای مذاکره نداشتید، ‌اینجا میدان آزمون شماست. اگر مذاکرات را به بن‌بست بکشانید این شما هستید که در مقابل انعطاف ایران دچار اشتباه استراتژیک شده‌اید و نتیجه آن هم به نفع شما نخواهد بود زیرا همه نیروهای فعال در بخش هسته‌ای آمادگی کامل دارند که فناوری هسته‌ای را شتاب دهند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: پس از سه سال مذاکره و وقت‌گیری این گونه حرف زدن غیرمسئولانه و چانه‌زنی بلاوجه است. مجلس شورای اسلامی چارچوب مذاکرات را در راستای قانون مشخص کرده و با دقت مسیر مذاکرات را زیر نظر دارد. خوشبختانه مقام معظم رهبری با رهبری هوشمندانه و با طراحی و سازوکار مناسب هدایت امور را به دست دارند و همه قوا پشتیبان تیم مذاکره کننده برای به نتیجه رساندن مذاکرات هستند.

وی افزود: امیدواریم به توافقی برسیم که مطلوب ملت عزیز باشد و از خداوند می‌خواهیم عزت و سربلندی ملت عزیز را در این روزها و شب‌های پربرکت رقم بزند.

صهیونیست ها بدنبال انتقام‌گیری از اسلام هستند

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه صهیونیست ها دنبال انتقام از اسلام هستند، گفت که فریاد و غرش رژیم صهیونیستی از سر قدرت نیست و نشانه ترس و ناامیدی آن‌ها نسبت به آینده مبهم‌شان است.

لاریجانی از مردم روزه دار برای حضور در راهپیمایی روز قدس قدردانی کرد و گفت: که مردم با احساس وظیفه نسبت به سرنوشت مسلمانان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی قیام کردند و روز قدس را گرامی داشتند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روز قدس یادگار امام (ره) است ، ابراز امیدواری کرد که تمام مسلمانان وملت ایران در ماه مبارک رمضان و در شب های قدر به تمام معنا در درگاه الهی آمرزیده شده باشند و ملت ایران در شب های قدر به فیض عظیم نائل شده باشند.

به گفته لاریجانی، عبادت خالصانه ملت عزیز در محافل مذهبی بسیار باشکوه و گسترده کشور انسان را یاد سخن شهید بزرگ ماه رمضان امام علی (ع) در مورد عبادت مسلمانان می اندازد که ان شاء الله این عبادت ها پشتوانه ای باشد که مردم بتوانند جز اصحاب صادق امام زمان (عج) محسوب شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه قصه پر غصه مردم فلسطین از حمله محمد علی پاشا والی حکومت عثمانی در کشور مصر آغاز شده است، گفت: همین حمله بعدها شرایطی را به وجود آورد که کشورهای غربی از آن استفاده کردند و در نهایت باعث کوچ یهودیان از کشورهای مختلف به فلسطین و دخالت انگلیس و همچنین طرح قیمومیت بر کشورهای منطقه از جمله فلسطین شد که این طرحی زوری برای ایجاد دولت صهیونیستی بود و بعد از آن، قیام‌ها و انتفاضه‌های مختلف به وجود آمد.

نماینده مردم قم تاکید کرد که تمامی اتفاقات سند بسیار سیاهی برای قرن امروز دنیای ما ست که غربی ها آن را به وجود آوردند وشرایط پیچیده ای را ایجاد کردند به خصوص در شرایط فعلی که پیچیده تر از گذشته شده است.

لاریجانی در ادامه به توضیحی در مورد عوامل ایجاد رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت:‌ مجموعه ای از مسائل داخلی امت اسلامی و طراحی که غربی ها برای کلیت وضعیت مسلمانان کردند، باعث ایجاد رژیم صهیونیستی شد، در ادامه حوادثی مهم و تلخ به وجود آمد که باعث دوام رژیم صهیونیستی شد که باید ریشه های آن را مورد توجه قرار داد.

وی با بیان اینکه شرایط رژیم صهیونیستی در چند دهه گذشته تغییر کرده است گفت که با عنایت به تمامی موارد باید این موضوع را به خوبی تبیین کرد که با چه وضعیتی مواجه هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه تشکیل رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین امر مجزایی از طراحی کلی غرب برای سرنوشت مسلمانان نیست، گفت:‌ این نوع اظهارنظرها که تشکیل رژیم صهیونیستی مسأله داخلی اعراب بوده از جنس اظهار‌نظرهایی است که از سر غفلت زده می‌شود یا اینکه خودشان را فریب می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه مسأله دخالت انگلیس و غرب و ایجاد رژیم صهیونیستی طرحی برای مسأله سازی و مشغول سازی مسلمانان به موضوعی با هدف مستهلک کردن انرژی شان بوده است، گفت:‌ وضعیت 67 سالی که از ایجاد رژیم صهیونیستی می گذرد موید این موضوع است.

لاریجانی تاکید کرد:‌ ندیدن صورت مسأله ایجاد فلسطین در طول دهه های مختلف باعث شد که اراده مسلمانان معطوف به مسأله اصلی هدف غرب مبنی بر سرگرم کردن مسلمانان نشود.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی با سایه شومی که در منطقه ایجاد کرد باعث بی خبری، ناآگاهی، غفلت مسلمانان و عقب افتادگی علمی، فرهنگی و سیاسی مسلمانان شد که در نهایت باعث فریب خوردن آن‌ها و بسترسازی هایی شد که رژیم صهیونیستی بتواند کار را به عهده بگیرد.

لاریجانی با اشاره به دیکتاتوری‌های والی حکومت عثمانی در مصر و به دنبال آن داشتن سودای افزایش حوزه قلمروی حکومتی اش در فلسطین ، لبنان و سوریه گفت:‌ انگلیسی ها با در دست گرفتن این بهانه به دنبال عملی کردن فتنه در منطقه مسلمانان افتاد که این اشتباهی بود که توسط برخی از ملوک رخ داد اکنون هم در منطقه ما از این مسائل وجود دارد . یعنی موضوعی را ایجاد و دیگران از آن سوء استفاده می‌کنند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از ابتدای جنگ جهانی اول متفقین تصمیم به تقسیم کشورهای اسلامی بین خود گرفتند، گفت:‌ هدف آن‌ها از تشکیل جریان یهودی در فلسطین این بود که کل کشورهای اسلامی را بین خود تقسیم کنند که در این قضیه مشکلاتی در داخل کشورهای اسلامی وجود داشت.

لاریجانی با بیان اینکه در آن زمان مسلمانان منطقه به امپراطوری‌های پوسیده و ارتجاعی امید بسته بودند، گفت: آن‌ها تصور می‌کردند امپراطوری عثمانی آنقدر قدرت دارد که در برابر غربی ها بایستد حال اینکه این امپراطوری در درون خود مشکلات متعددی از جمله فکر ارتجاعی و دور شدن از مردم را داشت . به همین دلیل قدرت ایستادن در برابر غربی ها نداشت و مردم نیز مطلع نبودند. علت اینکه امام (ره) و رهبری تاکید دارند که مردم در صحنه باشند و با آگاهی از مسائل مختلف در موضوعات مختلف حضور داشته باشند پندی است که از تاریخ می توان گرفت.

وی با بیان اینکه غربی ها در شرایط به هم ریخته مسلمانان به جهش علمی و انقلاب صنعتی و پیشرفت های نظامی و اقتصادی رسیده بوده اند گفت که آن‌ها با تکیه بر این پیشرفت ها سودای تصرف بقیه دنیا را پیدا کرده بودند و تصور می کردند که به خاطر قدرتشان باید شرایط دنیا را تغییر دهند، در این شرایط برای آن‌ها توهمی ایجاد شد که باید فکر و سطح زندگی مردم در دنیا را تغییر داده و مسلمانان را از بین ببرند.

لاریجانی با بیان اینکه غربی ها سودای صلیبی کردن کل جهان را داشتند گفت این به معنای نابودی مسلمانان بود که در همین راستا مسأله اشغال فلسطین و تغییر شرایط در فلسطین کلید صلیبی کردن منطقه و پیچیدن بساط مسلمانان بود.

وی ادامه داد: اکنون نیز بارها آمریکایی ها در مورد انقلاب و ملت ایران می گویند رفتارمان تغییر کند ، مقصود آن‌ها از تغییررفتار کنار گذاشتن فکر اسلامی است. گاهی به ساختار جمهوری اسلامی ایران و گاهی مسأله حقوق بشر را مورد هدف قرار می‌دهند که در کل هدف آن‌ها رهاکردن اسلام است. هدف آن‌ها از تغییر رفتار، تغییر باور اصلی است که باعث اقتدار نظامی اسلام شده است.

لاریجانی با اشاره به چگونگی ایجاد رژیم صهیونیستی و راه انداختن جنگ هایی برای خرید اراضی اشغالی با طرح انگلیس و بعد حمایت آمریکا گفت: اکنون این موضوع مطرح است که چطور این رژیم با وجود مسلمانان دوام آورد که اولین علت آن ضعف و ناتوانی برخی رهبران عرب به دلیل وابستگی ، استبداد و فساد و بی بند وباری بی حد و حصر است. آن‌ها برای دنیاطلبی فریب غرب را خوردند و به رقابت های کودکانه بین خود پرداختند.

وی به جنگ هفت کشور عربی یعنی مصر، سوریه، اردن، عراق، لبنان،‌عربستان و یمن در سال 48 اشاره و اظهار کرد: در آن زمان ارتش کشورهای عربی در مرحله اول با به دست آوردن پیروزی بزرگ رژیم نوپای صهیونیستی نابودی قرار دادند اما به خاطر اختلافات و رقابت های سنتی اعراب موفق نشدند.

نماینده مردم قم با اشاره به جنگ شش روزه برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و نتیجه آن اشغال از بحر تا نهر فلسطین گفت:‌ بعد از آن کشورهای عربی تنها در کنفرانس ها شرکت کردند و شعار می دادند مثلا در سال 1967 اتحادیه عرب اجلاسی اضطراری در خارطوم گذاشت و قطعنامه معروف به سه« نه» به معاهده ، مذاکره و شناسایی صادر کرد که بعد از آن هیچ حادثه ای رخ نداد.

لاریجانی به بیان دلایل دیگر بقای رژیم صهیونیستی پرداخت و توضیح داد: ‌این باور را در کشورهای اسلامی جا انداخته اند که در مقابل قدرت نظامی و اطلاعاتی اسرائیل نمی شود کاری کرد لذا باید مسیر مذاکره به مسیر سازش تغییر کند که این بعد از چند جنگ و چند شکست رخ داد. غلبه تفکر سازش عملا قدرت کشورهای عربی را در مقابله به صفر رساند.نمونه آن جنگ 6 اکتبر سال 73 توسط ارتش مصر و سوریه برای مقابله با رژیم صهیونیستی بود که علیرغم پیشرفت جنگ متوقف شد و انور سادات خواستار صلح شد،عملیاتی که پایه ای برای سازش قرار گرفت.

وی بازیگری رژیم صهیونیستی را عامل دیگر دوام این رژیم دانست و گفت:‌رژیم صهیونیستی بین دولت های آمریکا ، شوروی و کشورهای اروپا چرخش کرده و هر زمان از یکی از آن‌ها استفاده کرده‌اند، به طوری که طرح های صلح بسیاری توسط آمریکا ،‌کشورهای عربی و اروپایی داده شد، در همین چند سال اخیر رئیس جمهور آمریکا طرحی داده است که نتیجه مسخره این طرح را می توان در کتاب وزیر خارجه آمریکا مطالعه کرد.

لاریجانی ادامه داد: اخیرا فرانسوی ها قطعنامه جدیدی به عنوان طرح حل مسأله فلسطین دادند که نکبت دیگری را دنبال می‌کنند. آن‌ها در این قطعنامه و بازنگشتن فلسطین به سرزمین خود را معامله می‌کنند و می گویند به آن‌ها غرامت می‌دهند. همچنین در این طرح گفته اند که شرایط امنیتی برای رژیم صهیونیستی می تواند جغرافیای این کشور نیم بندی که می خواستند برای فلسطین ها به وجود آورند را ایجاد کند.

وی اضافه کرد:‌ در طرح فلسطین در قبال تمامی این موارد برای آنکه دهن برخی سازش کاران فلسطین را ببندند گفته اند که اگر بعد از 18 ماه این توافق به سرانجام رسید فرانسه رسما کشور فلسطین را به عنوان کشور رسمی قبول می‌کنند اما این چه خاصیتی دارد؟ پارلمان انگلیس که فلسطین را به عنوان کشور پذیرفت چه حادثه ای برایش رخ داد؟ آیا وضع مالی شان خوب شد یا سرزمین مستقلی پیدا کردند؟

به گزارش ایسنا، لاریجانی با بیان اینکه شرایط رژیم صهیونیستی در چند دهه اخیر با توجه به تغییر در دنیای اسلام تغییر کرد گفت: وضع رژیم صهیونیستی و حامیانش در منطقه تقریبا به شرایط استیصال رسیده است. این تحول و بیداری با به نتیجه رسیدن انقلاب اسلامی ایجاد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حرکت انقلاب اسلامی جریان های تازه و انتفاضه و مقاومت های مختلف را شکل داد و امیدواری و خودباوری نسبت به خود و قدرتشان ایجادکرد. یعنی همان ضعفی که باعث دوام رژیم صهیونیستی شده بود را به این طریق جبران کرد.

وی با بیان اینکه با انقلاب اسلامی استراتژی مبارزه بر علیه رژیم صهیونیستی در بین کشورهای اسلامی نمود پیدا کرد، گفت:‌ برخی دولت‌های اسلامی با اتخاذ رفتار خنثی و حتی مخالف نتوانستند خود را با حرکت جهادی فلسطین ها همراه کنند.

لاریجانی نتیجه جنگ هشت ساله ایران و عراق و پایداری مردم در مقابل تهاجم گسترده غربی ها و اقمارشان در منطقه و ایستادگی ملت در مسأله هسته‌ای را به عنوان عامل دیگر تغییر وضعیت رژیم صهیونیستی عنوان و اظهار کرد: با این وضعیت این موضوع در ذهن مسلمانان جا افتاد که اگر می خواهند سرنوشتشان تغییر کند، باید مقاومت کنند و همچون ملت ایران در برابر غربی ها بایستند این را ملت ها با شرایط ناتوانی که ارتش سعودی در برابر تهاجم عراق به کویت و سعودی در جنگ خلیج فارس به وجود آورد ، مقایسه می‌کنند.

وی ادامه داد: وقتی که عراق به این دو کشور حمله کرد آن‌ها به جای اینکه بر ارتش خود و مسلمانان تکیه کنند،‌ از آمریکایی ها تقاضا کردند که به جایشان بجنگند، ملت های مسلمان این دو رفتار را با هم مقایسه کردند، دیدند کشوری مثل ایران با ایستادگی هشت سال جنگ را در برابر صفی از کشورهای غربی و عربی تحمل کرد و موفق شد در مسأله هسته‌ای نیز این ملت ایستادگی کرد و از این مرحله عبور کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: روش دیگر این بود که وقتی بحران به وجود می آید از کشورهای غربی که خودشان بحران را ایجاد کرده اند دعوت برای حل مسأله می‌کنند لذا مردم منطقه امیدوارشدند که روی پای خود بایستند و به فکر جهادی اعتقاد بیشتری پیدا کردند.

لاریجانی، شکست ارتش آمریکا و انگلیس در اشغال عراق و شکست ناتو در افغانستان را از دیگر عوامل تغییر وضعیت رژیم صهیونیستی عنوان و اظهار کرد: آن‌ها با هیاهوی زیاد وارد منطقه شدند به طوری که بعد از اشغال افغانستان مدعی شدند که تروریست را نابود می‌کنند اما بعد از 12 سال تروریستم افزایش پیدا کرده است.

وی یادآور شد:غربی ها بعد از اشغال عراق گفتند که در این کشور برج دموکراسی ایجاد می‌کنند تا در کشورهای اطراف سایه بیاندازد که امروز هم گروه های تروریستی به جان عراق افتاده‌اند و بعد با خجالت از عراق بیرونشان کردند، از طرف دیگر چقدر آمریکایی ها کشته و زخمی دادند و هزینه دادند اما در نهایت چه دستاوردی داشت؟

لاریجانی با بیان اینکه مسلمانان در چند دهه اخیر به رشد علمی دست یافته اند، گفت: افزایش آگاهی های سیاسی و گسترش رسانه‌های جدید نیز باعث شد که امروز رژیم صهیونیستی در بن بست استراتژیک قرار گیرد. لذا اگر امروز فریاد و غرش می‌کنند از سر قدرت نیست و از نشانه ترس و ناامیدی آن‌ها نسبت به آینده مبهم‌شان است به همین خاطر از هر تحرکی به وحشت می افتند.

وی با بیان اینکه امروز با این تحولات در شرایط گذار قرار گرفته ایم گفت:‌ مسلمانان در حال گذار و تغییر هستند. این مسیری است که تحولات مهم را در چند دهه اخیر و پس از انقلاب اسلامی رقم زد،این یک واقعیت است و تعریف از خود نیست چون ملت ایران نیازمند تعریف از خود نیستند. ملت ایران حرکتی را با رهبری امام (ره) آغاز کردند که نتایج بزرگی برای مسلمانان به رقم زد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروز صهیونیست‌ها بدنبال انتقام از اسلام هستند، افزود: آن‌ها می‌دانند این تحول به خاطر ریشه های اسلامی است و موثرترین روش برای انتقام از اسلام تخریب چهره عقلانی و رحمانی و جذاب اسلام است. آنچه امروز گروه های تروریستی انجام میدهند چیزی جز انتقام از اسلام نیست آنها با عمل خود به نام اسلام صورت اسلام را تخریب می‌کنند.

وی افزود:‌ مجاهدت که کلید اقتدار و عزت مسلمانان و عامل تحولات اخیر بود را مورد هدف قرار داده‌اند و حتی برای تخریب اسلام ، ترور و آدم کشی می‌کنند، آن‌ها تروریست ها را حمایت می‌کنند تا در عمل اسلام را تضعیف کنند آن‌ها به نام اسلام دست به ترور ظاهر و باطن اسلام زده اند.

لاریجانی تاکید کرد:‌اگر امروز در منطقه و جولان سوریه تروریست ها مستقر هستند و مورد حمایت رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند موضوع غریبی نیست، این ماموریت تروریست هاست، شگرد کار این است که با جریان تروریستی بتوانند فضای مبارزه با تروریست و تنگناها را تغییر دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha