مدیرکل حفاظت محیطزیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از ۱۵۰ آبشخور و هفت استخر ذخیره آب در مناطق حفاظت شده استان در پی شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک(PPR) در برخی مناطق کشور، ضدعفونی شد.
«شهرام احمدی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با توجه به شروع فصل چرا و ورود دامهای اهلی عشایر دارای پروانه چرا به مراتع در مناطق حفاظت شده استان، همچنین شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در برخی مناطق کشور و برای ایمنسازی و جلوگیری از بروز این بیماری، بیش از ۱۵۰ آبشخور و هفت استخر ذخیره آب در مناطق حفاظت شده استان ضدعفونی شد.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر بروز این بیماری در حیات وحش استان وجود ندارد، افزود: طبق بررسیها، مناطق حفاظتشده تنگ صیاد و شیدا از حساسیت بیشتری برخوردار بودند که با تلاش مأموران یگان حفاظت محیطزیست و حمایت دامپزشکی استان همهی دامهای اهلی موجود در این مناطق واکسینه شدند.
احمدی همکاری این دستگاهها را طبق تفاهمنامه موجود میان این دو سازمان در سطح ملی دانست و تصریح کرد: این بیماری در سنوات گذشته در استان به تعداد محدود گزارش شده بود اما در سالجاری، تاکنون هیچ گزارشی دال بر وجود این بیماری در استان وصول نشده است.
وی گفت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که به نام «طاعون بز» نیز شناخته میشود یک بیماری ویروسی مسری و بسیار خطرناک است که عمدتاً گوسفند و بز اهلی و وحشی به آن مبتلا میشوند.
احمدی خاطرنشان کرد: از علائم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی، التهاب و جراحتهای دهانی، اختلال تنفسی و سرفه، ذاتالریه، التهاب رودهها و اسهال است و در نهایت به مرگ حیوان منجر میشود. این بیماری صرفاً از طریق دام اهلی به نشخوارکنندگان وحشی به خصوص کل و بز منتقل میشود.
به گفتهی وی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دام اهلی با روش واکسیناسیون، قرنطینه، معدومسازی دامهای آلوده و معدومسازی تمام دامهای یک گله کنترل میشود اما بهعلت عدم امکان زندهگیری و واکسیناسیون جانوران وحشی، درمان این بیماری در حیات وحش میسر نیست. بهترین روش پیشگیری از بروز این بیماری در حیات وحش، جلوگیری از ورود دام اهلی به مناطق حفاظت شده و زیستگاههای حیات وحش و واکسیناسیون دامهای اهلی در حاشیه زیستگاههاست.
انتهای پیام
نظرات