تحقیقات جدید محققان دانشگاه درکسل نشان میدهد که بطور میانگین، قشر مغزی در کودکان مبتلا به سندروم داون، ضخیمتر از افراد عادی است، حتی اگر حجم کلی قشر در مبتلایان کمتر باشد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، بررسی بیشتر ضخامت قشر مغزی میتواند ارائه دهنده نگرشی نو درباره دلیل ابتلای این بیماران به آلزایمر زودرس باشد.
به گفته دکتر نانسی ریتانولی، استادیار دانشگاه درکسل و سرپرست این تحقیق، با وجود اینکه اندازه کلی مغز بیماران مبتلا به سندرم داون کمتر از سایر افراد است، اما ضخامت قشر مغز آنها به طور متوسط بیشتر از دیگران است.
این لایه از سلولهای عصبی مغز تشکیل شده و ضخامت آن در نواحی مختلف مغز متفاوت است، اما تقریباً در همه جا ضخامتی بین دو تا چهار میلیمتر دارد. قشر مغز مسئول تمام رفتارهای ارادی انسان است. رفتارهای شناختی انسان نیز از این اندام سرچشمه میگیرد.
محققان برای درک بهتر جنبههای مختلف رشد مغزی کودکان و جوانان، آنها را در معرض تصویربرداری امآرآی قرار داده و سپس اسکن 31 جوان مبتلا به سندرم داون را با 45 فرد سالم مقایسه کردند.
تاکنون تحقیقات اندکی درباره رشد مغزی کودکان مبتلا به سندروم داون انجام شده است. این سندرم شایعترین اختلال ژنتیکی است که باعث ناتوانی ذهنی در کودکان میشود. از هر 700 نوزاد متولد شده یک نوزاد به این اختلال دچار است. تحقیقاتی که تاکنون انجام شده، درباره حجم قشر مغزی این افراد بوده است.
این تحقیق در مجله Cerebral Cortex منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات