• چهارشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94041005810
  • خبرنگار : 80001

نگران گران شدن خانه نباشید!

نگران گران شدن خانه نباشید!

"با توجه به ظرفیت‌های بالای مسکن در ایجاد اشتغال و بکارگیری نقدینگی راکد، تورم 20 درصد در این بخش نه تنها مشکلی برای اقتصاد کلان ایجاد نمی‌کند بلکه مفید است".

"با توجه به ظرفیت‌های بالای مسکن در ایجاد اشتغال و بکارگیری نقدینگی راکد، تورم 20 درصد در این بخش نه تنها مشکلی برای اقتصاد کلان ایجاد نمی‌کند بلکه مفید است".

مرتضی دلخوش، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به اعتقاد من تصمیم دولت برای پرداخت وام‌های 40، 60 و 80 میلیونی مسکن تصمیم درستی است. این وام‌ها ممکن است تا زمان سررسید یعنی حدودا یک سال دیگر تورم 20 درصدی در بخش مسکن ایجاد کنند اما این تورم ارزش ورود سرمایه‌های راکد بانکی و ایجاد بیش از 2 هزار شغل در بخش مسکن را دارد.

وی افزود: بازاری که کمتر از تورم سودآور باشد کسی وارد آن نمی‌شود. پس معقول است که ما بازارهایی با سودهای بالاتر از نرخ تورم ایجاد کنیم تا انگیزه‌ی سرمایه‌گذاری بالا برود. بخش مسکن ظرفیت به گردش درآوردن سرمایه‌های راکد و جلوگیری از خروج ارز را دارد.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که ما همواره با معضل بلوکه شدن نقدینگی در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور مواجه هستیم یادآور شد: به محض سودآور شدن هر بخش، سرمایه‌گذاران وارد آن می‌شوند؛ چه مسکن باشد، چه تولید، چه دلالی یا سفته‌بازی. بدترین حالت گردش سرمایه در دلالی، سفته‌بازی، ارز، سکه و این قبیل مشاغل است. بهترین حالت گردش نیز در بخش‌های تولیدی و صنعتی است اما اگر زمینه‌های آن فراهم نبود، اولویت دوم می‌تواند بخش مسکن باشد.

به گفته دلخوش، برای از بین بردن حباب قیمت‌ها در بخش مسکن که بعضا با رونق این بخش ایجاد می‌شود دولت باید سیاست‌های انقباضی را در پیش بگیرد. به طور مثال سود 15 درصدی تولید در مقابل سود 40 درصدی مسکن به ضرر تولید تمام می‌شود. لذا دولت باید با سیاست‌های انقباضی در بخش مسکن جلوی رشد کاذب آن را بگیرد و عرضه و تقاضا را به حالت تعادل برساند که طی دو سال گذشته شاهد تلاش‌های دولت در این زمینه بوده‌ایم.

وی تاکید کرد: مسکن، صنعتی با گردش مالی بسیار عظیم است تا جایی که رونق ساخت و ساز در یک کشور باعث تحرک بسیاری از صنایع جانبی به طور مستقیم و غیرمستقیم می‌شود. با ایجاد یک شغل مستقیم می‌توان چهار شغل غیرمستقیم ایجاد کرد. این نتایج بدان معناست که رونق بخش مسکن می‌تواند گره بخش اعظمی از اشتغال و تولید کشور را باز کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۲:۳۰

اونوقت ميشه بگيد بقيه مردم بايد چکار کنند؟ دو هزار تا شغل ايجاد مي‌شه اما 80 ميليون نفريم که شايد نصفشون خونه دار باشن! بازم 40 ميليون مي‌مونن

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۲۱:۳۳

اصلا نگراني ندارد آنهايي که بايد خونه داشته باشند ، دارند. بقيه هم بايد بفکر باشند.تا گوساله گاو شود دل

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۲۲:۲۲

من کامل با نظر دکتر مرتضي دلخوش موافقم بازار ما نياز به تحرک در مسکن داره

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۲۲:۳۱

جناب مستاجر!! منظور دو هزار نوع شغل وابسته به صنعت مسکن هست

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۰۰:۰۴

با اين اجاره هاي سر سام آور يکم به فکر مردم باشيد اينجور کار نمي خواهيم که عده اي شاغل شوند ولي ميليونها نفر بي خانه

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۰۰:۳۹

با پايه حقوقي که پنج برابر زير خط فقر تنظيم شده و اين گراني ها ملت چطور دنبال اين تورم بدوند.قسط وام بدهند يا خرج خوراک و پوشاک که سر به فلک مي زند يا هزينه ي آب و برق و گاز که يارانه هايش برداشته شد که به مردم داده شود!؟