• سه‌شنبه / ۹ تیر ۱۳۹۴ / ۱۷:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94040905475
  • خبرنگار : 71049

موسویان: هیچ کشوری "بازرسی در هر زمان از هر مکان" را نپذیرفته است

موسویان: هیچ کشوری "بازرسی در هر زمان از هر مکان" را نپذیرفته است

یک مذاکره‌کننده پیشین هسته‌ای ایران گفت: هیچ کشور دیگری زیاده‌خواهی "بازرسی در هر زمان از هر مکان" را نپذیرفته است.

یک مذاکره‌کننده پیشین هسته‌ای ایران گفت: هیچ کشور دیگری زیاده‌خواهی "بازرسی در هر زمان از هر مکان" را نپذیرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین موسویان، دیپلمات پیشین ایران در گفت‌وگو با شبکه رادیویی "تیک اِ وی" (Take away) در مورد وضع فعلی مذاکرات ایران و 1+5 گفت:

دو دولت در تهران و واشنگتن با اراده و جدیت تمام روند حصول توافق نهایی را دنبال کرده‌اند و تاکنون به پیشرفت‌های مهمی دست یافته‌اند.

او ادامه داد: دو طرف در مورد تمام اقدامات در چارچوب معاهده ان.پی.تی و مقررات آژانس از جمله پروتکل الحاقی توافق کرده‌اند. بدین ترتیب ایران حداکثر شفافیت در قالب مقررات موجود بین‌المللی را در برنامه هسته‌ای خود پذیرفته است. هم‌چنین در مورد تمام اقدامات اعتمادساز نیز توافق حاصل شده است.

موسویان خاطرنشان کرد: بخشی از موارد نیز زیاده‌خواهی فراتر از معاهدات و مقررات بین‌المللی است که گمان من این است جان کری این موارد را به‌خاطر فشارهای کنگره و لابی‌های فشار داخل واشنگتن بر سر میز مذاکرات مطرح و اصرار می‌کند. من معتقدم که در نهایت دو طرف راهی را برای عبور از این بخش هم پیدا خواهند کرد زیرا برای تهران و واشنگتن فقط یک انتخاب وجود دارد و آن‌هم دیپلماسی است.

این دیپلمات پیشین ایرانی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چگونگی برداشته شدن تحریم‌ها گفت: اگر توافق تا مهلت فعلی یعنی 9 جولای حاصل شود، 30- تا 60 روز باید منتظر کنگره آمریکا بود. در مرحله بعد توافق باید به شورای امنیت برود و قطعنامه شورای امنیت صادر شود. در مرحله بعد مراحل اجرا شروع می‌شود. در این مرحله اقدامات ایران باید با برداشته شدن تحریم‌ها متناظر باشد. این چیزی است که دو طرف در این دور از مذاکرات باید روی آن توافق کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقام معظم رهبری تاکید کرد: من معتقدم که رهبر ایران بازی سیاسی نمی‌کند. ببینید ایران با تمام اقدامات حداکثری در چارچوب معاهده ان.پی. تی توافق کرده است و رهبری ایران هم موافقت کرده است. رهبری ایران با همه اقداماتی که می‌تواند به جامعه جهانی اطمینان بدهد که برنامه هسته‌ای ایران به سمت ساخت بمب نخواهد رفت نیز موافقت کرده‌اند؛ با وجودی که برخی از این موارد فراتر از ان.پی. تی است. مشکل رهبری ایران با زیاده‌خواهی‌های بی‌مورد آمریکاست مثل بازرسی در هر زمان از هر مکان. هیچ کشور دیگری چنین چیزی را نپذیرفته است. مورد دیگر از زیاده‌خواهی‌ها مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای ایران است. تعداد زیادی از دانشمندان هسته‌ای ایران ترور شده‌اند. این چنین مواردی است که رهبری ایران خط قرمز کشیده‌اند.

شبکه رادیویی تیک اِ وی وابسته به نیویورک تایمز، 250 ایستگاه در سراسر آمریکا با دو میلیون شنونده دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha