• سه‌شنبه / ۹ تیر ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 94040905135

ویکی لیکس افشاگر بعد جدیدی از تقابل آمریکا با چین / جاسوسی اقتصادی آمریکا از فرانسه

ویکی لیکس افشاگر بعد جدیدی از تقابل آمریکا با چین / جاسوسی اقتصادی آمریکا از فرانسه

ویکی لیکس افشاکرد:یکی از کارشناسان اتحادیه اروپا به وزیر اقتصاد فرانسه گفته بوده که همکاری اقتصادی آمریکا با کشورهای "ترنس پاسیفیک" (دو سوی اقیانوس آرام) برای تحریک و تقابل با چین صورت گرفته است.

ویکی لیکس افشاکرد:یکی از کارشناسان اتحادیه اروپا به وزیر اقتصاد فرانسه گفته بوده که همکاری اقتصادی آمریکا با کشورهای "ترنس پاسیفیک" (دو سوی اقیانوس آرام) برای تحریک و تقابل با چین صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در یکی از هفت مدارکی که روز دوشنبه توسط ویکی لیکس منتشر شد آمده است: هیدو هوبن، رئیس بخش بازرگانی اتحادیه اروپا به ژان فرانسوا بوتن، وزیر اقتصاد وقت فرانسه گفته بود که همکاری اقتصادی آمریکا با کشورهای ترنس پاسیفیک وسیله‌ای برای تقابل با چین است.

همکاری اقتصادی آمریکا - کشورهای ترنس پاسیفیک (TPP) بسته تجاری بلندپروزانه‌ای است که بین آمریکا و 12 کشور آسیایی و اقیانوسیه توافق شده و 40 درصد اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهد. چین در این حلقه جایی ندارد.

هوبن خاطرنشان کرده بود که واشنگتن به منظور تقابل با پکن با هرکشوری که با چین هم مرز بوده وارد مذاکره شده و از آن ها خواسته تا به این بسته که ظرفیت‌های دولت آنها را افزایش می‌دهد بپیوندند.

هوبن سپس با شک و تردید به این موضوع اشاره می‌کند که اگر توافق مزبور 10 سال مورد بحث و گفت‌وگو بوده جهان و چین طی این مدت به حدی تغییر کرده‌اند که دیگر تمایلی به این روند نداشته باشند و این مساله کل این ابتکار عمل را به تلاشی از دست رفته تبدیل می‌کند.

در این مدارک افشا شده از هوبن و خطاب به وزیر فرانسه نقل شده است: اگر ابتکار عمل TPP شکست بخورد آمریکا هیچ جایگزینی به جز بازگشت به سازمان تجارت جهانی ندارد.

این مدرک همچنین افشا کرده است که هوبن به شدت منتقد استراتژی تجاری آمریکا است.

این کارشناس اتحادیه اروپا ارزیابی می‌کند که چنین تمرکزی بر آسیا ثابت می‌کند که واشنگتن هیچ دستورالعمل حقیقی برای مذاکره با اقتصادهای نوظهوری چون چین و برزیل یا برنامه عملیاتی با محوریت سازمان تجارت جهانی ندارد.

این مدارک فوق سری آمریکا روشن می‌کند که عملیات اطلاعاتی گسترده‌ای علیه دولت فرانسه و تمامی شرکت‌های مهم آن صورت می‌گرفته است.

اسناد ویکی لیکس نشان می‌دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا از مقامات ارشد اقتصادی فرانسه و سهامداران بزرگ این کشور برای بیش از یک دهه جاسوسی می‌کرده است.

فرانسه و آمریکا تاکنون به انتشار این اسناد واکنشی نشان نداده‌اند. صحت و سقم این اطلاعات نیز مشخص نیست اما ویکی لیکس در انتشار اسناد محرمانه دولت آمریکا سابقه‌ای طولانی دارد.

هفته گذشته این گروه افشا کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا از سه رئیس‌جمهور آخر فرانسه جاسوسی می‌کرده است؛ اطلاعاتی که موجب خشم و شرمندگی دولت فرانسه و منجر به فراخواندن سفیر آمریکا برای ارائه توضیحات شد.

گزارش‌های جدید اما می‌گویند مدارک آژانس امنیت ملی آمریکا بین سال‌های 2004 تا 2012 نشان می‌دهند که این آژانس از دو وزیر اقتصاد و سه تن دیگر از مقامات ارشد این کشور جاسوسی می‌کرده است. سایر اسناد نشان می‌دهد که از سال 2002 تا 2012، آژانس امنیت ملی آمریکا از اطلاعات تمامی مزایده‌ها و مناقصه‌های صادراتی فرانسه از نفت و گاز گرفته تا ارتباطات و بیوتکنولوژی جاسوسی می‌کرده است.

ویکی لیکس پایگاه افشاگری است که در سال 2006 در ایسلند پایه گذاری شد تا مدارک، تصاویر و فیلم‌های سیاسی یا اجتماعی مهم را منتشر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha