• سه‌شنبه / ۹ تیر ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94040905027
  • خبرنگار : 71448

وزیر صنعت اعلام کرد

احتمال بازگشت برخی خصوصی‌سازی‌های دولت قبل

احتمال بازگشت برخی خصوصی‌سازی‌های دولت قبل

وزیر صنعت، معدن و تجارت از احتمال بازگشت برخی خصوصی‌سازی‌های دولت قبل خبر داد و گفت: بیش از نیمی از واگذاری‌ها در این هشت سال به صورت رد دیون به دستگاه‌های دولتی و نیمه دولتی بوده که بهتر است برگردد و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از احتمال بازگشت برخی خصوصی‌سازی‌های دولت قبل خبر داد و گفت: بیش از نیمی از واگذاری‌ها در این هشت سال به صورت رد دیون به دستگاه‌های دولتی و نیمه دولتی بوده که بهتر است برگردد و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدرضا نعمت‌زاده امروز - سه‌شنبه - در مراسم روز صنعت و معدن که با حضور معاون اول رییس‌جمهور برگزار شد، از نصف شدن سرمایه بخش صنعت در سال‌های 1385 تا 1391 خبر داد و اظهار کرد: طی شش سال‌ عنوان شده، شاهد کاهش سهم تشکیل سرمایه صنعت و معدن از 18.2 به 9.1 درصد از کل تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کشور بودیم.

وی افزود: به این ترتیب منابع از صنعت گریخت و به بخش‌های دیگر رفت. البته اینکه بخش‌های دیگر پیشرفت کنند بد نیست اما نباید اجازه دهیم موتور پیشران توسعه کشور در حرکت خود با مشکل مواجه شود.

تکمیل 8000 طرح صنعتی در دولت یازدهم

نعمت‌زاده افزود: در دولت یازدهم خوشبختانه دوباره شاهد برگشت سرمایه‌ها به بخش صنعت و معدن هستیم؛ به طوری که در این مدت بیش از 8000 طرح صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ تکمیل و راه‌اندازی شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد 6.7 درصدی صنعت و 9.8 درصدی معدن در سال گذشته گفت: حدود 40 درصد از رشد اقتصادی کشور در سال گذشته از آن صنعت و معدن بوده است، یعنی از سه درصد رشد اقتصادی 1.2 آن مربوط به صنعت و معدن و اگر تجارت هم به این موضوع اضافه شود 1.7 درصد در اختیار این سه بخش بوده است.

نعمت‌زاده با بیان اینکه کشورهای غربی به ازای هر یک واحد تقاضا در بخش صنعت، 1.6 واحد به تولید کل اقتصاد می‌افزایند، این در حالی است که این رقم در کشور ما با توجه به شرایط اقتصادی به حدود 2.1 درصد می‌رسد و این حاکی از پیشرانی این بخش در اقتصاد است.

وی همچنین با اشاره به لزوم رفع موانع بین‌المللی ادامه داد: امیدواریم با تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای راه برای پیشرفت اقتصاد ملی با سرعت بیشتر باز شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت محرک اصلی تولید و توسعه کشورهای پیشرفته را صنعت و فناوری دانست و گفت: اگر بخواهیم پیشرفت جدی در اقتصاد کشور داشته باشیم چاره‌ای نداریم جز اینکه کشور را بر مبنای تولید رقابت‌پذیر و با ارزش و متکی به فناوری‌های نوین پایه‌گذاری کنیم.

نعمت‌زاده با تاکید بر سرمایه‌گذاری صنعتی با رویکرد صادرات گفت: ما نمی‌گوییم نیاز داخل تامین نشود اما باید با رویکرد صادرات، سرمایه‌گذاری در صنایع رقابت‌پذیر کنیم.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های وزارتخانه برای توسعه صنعت اظهار کرد: نوسازی و روزآمد کردن تجهیزات، دانش‌ها و فناوری‌های نوین، افزایش بهره‌وری کل، مدیریت بازاریابی، افزایش فعالیت‌های پژوهشی و سرمایه‌گذاری در صنایع نرم‌افزاری از جمله برنامه‌هایی است که برای توسعه اقتصاد کشور باید در دستور کار قرار گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهتمام بر تکمیل اطلاعات ذخایر و امکانات معدنی کشور افزود: این بانک اطلاعاتی برای اولین بار در حال تهیه و تدوین است و این امید می‌رود که ظرف یکی - دو سال آینده اطلاعات پایه کامل از منابع معدنی کشور برای بهره‌برداری در اختیار قرار گیرد.

نعمت‌زاده با اشاره به تقاضای برخورداری بخش اکتشاف و معدن از معافیت‌های مالیاتی گفت: در حال حاضر سهم معدن از فعالیت‌های اقتصادی کم است و باید سعی کرد میزان آن را افزایش داد و خیال فعالان این حوزه را از بابت مالیات بر کار حداقل تا 10 سال راحت کنیم.

وی در ادامه بر ارتباط درست صنعت و دانشگاه تاکید و اظهار کرد: باید در صنعت به بخش دانشگاهی کمک کنیم که خوشبختانه این حرکت به صورت آزمایشی آغاز شده است.

به هیچ وجه تهاتر کالا نداریم

مراسم روز صنعت و معدن

وزیر صنعت، معدن وتجارت ضمن رد هرگونه واردات در قبال صادرات کالا گفت: این اطلاعات کاملا غلط است و ما به هیچ وجه تهاتر کالا نداریم.

نعمت‌زاده همچنین در پاسخ به این سوال که در بخش یوزانس اولویت با کدام یک از واحدهای تولیدی است، گفت: ما اولویت‌بندی نمی‌کنیم و بانک‌ها خودشان نسبت به مشتریان اقدام خواهند کرد، چرا که به اعتقاد ما سهمیه‌بندی ضد انگیزه است و نباید امضای طلایی ایجاد کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته این موضوع هنوز عملیاتی نشده و امیدواریم بانک مرکزی زودتر آن را ابلاغ کند.

نعمت‌زاده درباره احتمال واریز درآمد هدفمندی یارانه‌ها از بخش خانوار به بخش تولید اظهار کرد: چون من قانونگذار نیستم نمی‌توانم در این زمینه اظهارنظر کنم اما در دولت در این باره بحثی نشده است.

احتمال بازگشت برخی خصوصی‌سازی‌های انجام شده

نعمت‌زاده در ادامه درباره وضعیت اجرای اصل 44 قانون اساسی، این قانون را یکی از اقدامات مفید مقام معظم رهبری دانست و گفت: متاسفانه آنچه در عمل انجام شده دارای اشکالاتی است و خود قانون نیز اشکالاتی داشت که در دو سال گذشته چند بار اصلاحاتی در آن انجام شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این قانون مرتبا بررسی شده تا معایب آن به حداقل برسد.

نعمت‌زاده همچنین با انتقاد از نحوه خصوصی‌سازی در هشت سال گذشته گفت: بر اساس آمار سازمان خصوصی‌سازی، بیش از نیمی از واگذاری‌ها در این هشت سال به صورت رد دیون به دستگاه‌های دولتی و نیمه دولتی بوده که این بدترین روش خصوصی‌سازی است.

وی درباره احتمال بازگشت برخی خصوصی‌سازی‌های انجام شده اظهار کرد: تصمیم‌گیری‌هایی شده است اما به معنای این نیست که با خصوصی‌سازی مخالفیم اما با توجه به اینکه واگذاری به بخش دولتی انجام شده، بهتر است برگردد و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.

مراسم روز صنعت و معدن

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کنترل روی واردات و صادرات به طور مستمر را در برنامه داریم، ادامه داد: آمار گمرک نشان می‌دهد که رشد پنج درصدی در واردات داشتیم اما اغلب این‌ها کالاهای واسطه‌ای و ماشین‌آلات صنعتی بودند.

نعمت‌زاده با اشاره به کاهش 20 درصدی واردات کالاهای مصرفی به کشور گفت: آنچه در بازار می‌بینیم واردات غیررسمی است و ما نیز به شدت به دنبال این هستیم که جلوی آن را بگیریم.

وی با بیان اینکه بهترین گزینه برای مبارزه با واردات غیررسمی کالا، خود اصناف هستند، اظهار کرد: با توجه به اینکه این کالاها در جایی ثبت نمی‌شوند و مالیات نیز به آن تعلق نمی‌گیرد اصناف می‌توانند به شکل ویژه روی بحث فروش کالا نظارت کنند.

سراغ نانوایانی که نان بی‌کیفیت می‌پزند، نروید

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کیفیت نان کاهش نیافته است، گفت: کسی که بخواهد بهترین نان را به هر قیمتی بخرد قطعا می‌تواند آن را تهیه کند اما اینکه کیفیت کاهش پیدا کرده باشد را ما در بررسی‌های خود ندیده‌ایم. به هر حال ممکن است در میان 70 هزار نانوا، عده‌ای هم اقدام به تولید بی‌کیفیت کنند و این مشتریان هستند که نباید به سراغ آنها بروند.

نعمت‌زاده درباره مشکلات صنایع کوچک و توقف فعالیت برخی از آنها اظهار کرد: علل اصلی این مشکلات را باید در سال‌های قبل جستجو کرد که شاهد نزول رشد اقتصادی صنعت بوده‌ایم، چرا که وقتی آمار رشد صنعت منفی 10 درصد را نشان می‌دهد یعنی صنایع مشکل دارد. به هر حال در مدت گذشته سعی شده مشکلات کاهش پیدا کند و در برخی بخش‌ها نیز به شدت کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha