• دوشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۴ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 94040100384
  • منبع : نمایندگی قم

یک کارشناس تغذیه:

ریشه بسیاری از بیماری‌ها در تغذیه نامناسب است ‌

ریشه بسیاری از بیماری‌ها در تغذیه نامناسب است ‌

ایسنا/قم کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم گفت: روزه داری فواید فراوانی دارد و ریشه بسیاری از بیماری‌ها در تغذیه نامناسب است، در این زمینه یکی از بیماری‌های شایع، اضافه وزن و چاقی است که می‌تواند در ایجاد بیماری‌های عروقی و قلبی و دیابت و فشار خون نقش داشته باشد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم گفت: روزه داری فواید فراوانی دارد و ریشه بسیاری از بیماری‌ها در تغذیه نامناسب است، در این زمینه یکی از بیماری‌های شایع، اضافه وزن و چاقی است که می‌تواند در ایجاد بیماری‌های عروقی و قلبی و دیابت و فشار خون نقش داشته باشد.

علی اکبر حق ویسی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، ‌گفت: در‌ ماه رمضان، روزه داران با پرهیز از پرخوری و با داشتن یک برنامه مناسب تغذیه‌ای از اضافه وزن جلوگیری نمایند، در واقع ماه رمضان می‌تواند فرصتی برای ممارست و تمرین در کم خوردن باشد.

وی تنظیم غذایی در وعده سحر و افطار را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر از یک تغذیه سالم برخوردار باشیم، بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان کنترل کرد، اضافه وزن که سرمنشاء بسیاری از بیماری‌هاست از شیوه‌های نادرست تغذیه نشأت می‌گیرد.

این کارشناس تغذیه افزود: یکی دیگر از آثار مهم روزه داری با توجه به کاهش وعده‌های غذایی، ایجاد آرامش روحی و جسمی است، در این ماه بدن در یک آرامش نسبی به سر می‌برد و بسیاری از مواد مضر به راحتی دفع می‌گردد، ضمن اینکه با کاهش استرس، می‌توان به آرامش روحی نیز دست یافت.

حق ویسی بیان کرد: روزه داری به معنای بی توجهی به تغذیه نیست، بلکه در یک برنامه ریزی می‌توان از چهار گروه لبنیات و نان و غلات و گوشت و سبزیجات و میوه در این ماه استفاده کرد تا نیازهای بدن در طول روز تامین شود.

وی افزود: در این ماه تلاش کنید از ماهی و انواع مغزیجات نیز در وعده‌های غذایی در سحر و افطار نیز استفاده کنید، به ویژه سبزی و میوه که می‌تواند مقادیر زیادی از آب بدن را تامین کند، باید مورد استفاده قرار بگیرد.

حق ویسی یادآور شد: استفاده بی‌رویه از غذاهای چرب، شور، ترش و شیرین در ماه مبارک رمضان آسیب‌های جدی بر سلامت وارد می‌کند، به ویژه تنقلات و غذاهای سرخ کرده علاوه بر ایجاد عطش دارای مضرات زیادی است و می‌تواند در اضافه وزن موثر باشد.

وی چاقی را یکی از آسیب‌های مهم در ماه مبارک رمضان برشمرد و عنوان کرد:اگر چه ماه رمضان می‌توان رفتارهای تغذیه‌ای را جهت بدهد و سلامت را تضمین نماید، اما زیاده روی در خوردن و آشامیدن می‌تواند چاقی و اضافه وزن در پی داشته باشد.

این کارشناس تغذیه ‌افزود: متاسفانه ولع یکی از خطراتی است که در وعده‌های سحری و افطاری برخی از افراد با آن مواجه هستند، یعنی نگرانی از گرسنگی در وعده سحری و رفع گرسنگی در وعده افطاری موجب می‌شود افراد با ولع به زیاده روی در خوردن غذا بپردازند.

حق ویسی تصریح کرد: همچنین تمایل به خوردن مواد قندی و شیرین به خصوص زولبیا و بامیه می‌تواند اضافه وزن بیاورد، در این باره بهتر است در جهت جبران افت قند از موادی همچون عسل و خرما استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از فست فود به جای افطاری به ویژه در جوانان می‌تواند چاق کننده و خطر آفرین باشد.

وی گفت: ماه رمضان فرصتی برای درک برکات معنوی و آرامش بدن و سم زدایی است، اگر در وعده‌های سحری و افطار در خوردن غذا زیاده روی شود، نمی‌توان سم موجود در بدن را دفع کرد و به آرامش دست یافت.

این کارشناس تغذیه در پایان بیان کرد: انرژی ذخیره شده ناشی از پرخوری آخر شب باعث کاهش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود، زیرا فرد بلافاصله بعد از خوردن به رختخواب می‌رود و فرصتی برای انجام فعالیت و سوخت و ساز بدن باقی نمی‌ماند‌، در نتیجه شخص روزه دار فردایی آکنده از خستگی و بی‌حالی را تجربه خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha