• یکشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 94033117575
  • منبع : نمایندگی مازندران

26 گونه جانوری مازندران در لیست اتحادیه جهانی حفاظت

26 گونه جانوری مازندران در لیست اتحادیه جهانی حفاظت

ایسنا/مازندران مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: 26 گونه از گونه‌های جانوری استان مازندران در فهرست یکی از رده‌های سرخ و در معرض خطر و تهدید اتحادیه جهانی حفاظت IUCN قرار دارند.

مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: 26 گونه از گونه‌های جانوری استان مازندران در فهرست یکی از رده‌های سرخ و در معرض خطر و تهدید اتحادیه جهانی حفاظت IUCN قرار دارند.

ناصر مهردادی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مازندران با اشاره به اینکه استان مازندران به لحاظ موقعیت قرارگیری در شمال کشور و برخورداری از تنوع زیست بومی ارزشمند است، اظهار کرد: مازندران در بردارنده اکوسیستم‌های غنی از جنگل، رشته کوه‌های البرز مرکزی، دریای خزر و اراضی جلگه‌ای پست و تالاب‌های متعدد، زیستگاه گونه‌های متنوعی از جانوران از رده‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه بیش از 490 گونه جانوری از رده‌های مختلف مهره‌داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستیان و ماهی‌ها در استان مازندران مورد شناسایی قرار گرفته است، افزود: پرندگان با 317 گونه از 58 خانواده در 17 راسته، پستانداران با 63 گونه و 19 خانواده از شش راسته، دوزیستان با 9 گونه از شش جنس و شش خانواده، خزندگان با 26 گونه از 21 جنس و 11 خانواده و ماهی‌ها با 75 گونه از جمله گونه‌های جانوری هستند که در اکوسیستم طبیعی مازندران زندگی می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه کوهستان‌ها و نواحی جنگلی استان از دیر باز زیستگاه گونه‌های شاخص و ارزشمندی از پستانداران با شکوه بوده‌اند، اظهار کرد: مرال و شوکا و خرس قهوه‌ای از گونه‌های شاخص پستانداران جنگل‌های هیرکانی شمال بوده و هستند و مرال یا گوزن قرمز از گونه‌هایی است که نماد تنوع زیستی استان مازندران به شمار می‌رود.

وی افزود: از دیگر گونه‌های جانوری خاص در گروه پستانداران می‌توان به گوزن زرد، گوسفند وحشی، پازن، پلنگ، گرگ، سیاهگوش، گربه جنگلی، فک دریای خزر، شنگ و روباه معمولی اشاره کرد.

مهردادی اظهار کرد: پرندگان در مقایسه با سایر مهره‌داران از تنوع بیشتری برخوردار بوده به طوری که بیش از 60 درصد از تنوع پرندگان کشور در استان مازندران مورد شناسایی قرار گرفته‌اند که از مهمترین آنها که صرفاً در استان مازندران قابل مشاهده است، می‌توان به درنای سفید سیبری اشاره کرد.

وی ادامه داد: در این گروه گونه‌هایی نظیر قرقاول، دراج، کبک معمولی، کبک دری، فلامینگو، پلیکان خاکستری، درنای سیبری، اردک‌ها و غازها، انواع قو، عقاب طلایی، عقاب شاهین، هما، دال، عقاب دریایی دم سفید، اردک سرسفید، عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک به عنوان گونه‌های کمیاب، حمایت شده و در معرض تهدید قرار گرفته‌اند که حائز ارزش‌های حفاظتی ویژه هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: دوزیستیان با 9 گونه و خزندگان با 26 گونه و ماهیان با 75 گونه دیگر گروه‌های تنوع زیستی استان مازندران را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: 84 گونه یا 14 درصد از گونه‌های جانوری استان مازندران را گونه حمایت شده تشکیل می‌دهند که شامل 10 گونه پستاندار، 57 گونه پرنده، 11 گونه ماهی و چهار گونه از دوزیستیان و خزندگان هستند.

مهردادی اظهار کرد: 26 گونه و یا پنج درصد از گونه‌های جانوری استان در فهرست یکی از رده‌های سرخ و در معرض خطر و تهدید اتحادیه جهانی حفاظت IUCN قرار دارند که شامل سه گونه پستاندار، دو گونه خزنده، هشت گونه ماهی و 13 گونه پرنده را شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha