• دوشنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94032514451

در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد

پاسخ به برخی انتقادات نسبت به دولتی‌بودن مراکز انتشار آمار

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به این‌که وجود دو مرکز نشر آمار موجب بی‌اعتمادی مردم و بلاتکلیفی تصمیم‌گیران می‌شود، گفت: قرار نیست چون مرکز آمار دولتی است هرچه دولت گفت اجرا کند. بخش خصوصی معمولا به چنین مسائلی وارد نمی‌شود.

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به این‌که وجود دو مرکز نشر آمار موجب بی‌اعتمادی مردم و بلاتکلیفی تصمیم‌گیران می‌شود، گفت: قرار نیست چون مرکز آمار دولتی است هرچه دولت گفت اجرا کند. بخش خصوصی معمولا به چنین مسائلی وارد نمی‌شود.

محمدحسین پوریزدان پرست در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که در کشور دو منبع آماری برای متغییر‌های اقتصادی در سطح ملی همچون تورم، رشد، درآمد ملی و مسائلی از این دست وجود دارد، اظهار کرد: اگر چه آمارها بر مبنای روش‌های علمی به دست می‌آید اما نتایج در هر نمونه‌گیری متفاوت است و شیوه‌های علمی آماری نیز ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد، بنابراین نتایج به دست آمده از مرکز آمار با بانک مرکزی همواره تفاوت‌هایی دارد.

وی افزود: این تفاوت آماری در نهایت موجب بی‌اعتمادی مردم و از سوی دیگر بلاتکلیفی کسانی می‌شود که می‌خواهند بر اساس چنین آمارهایی تصمیم اقتصادی بگیرند.

پور یزدان‌پرست یکسان‌سازی مرکز انتشار آمار رسمی در کشور را امری مثبت ارزیابی کرد و افزود: البته لازم است تصمیم‌گیران اقتصادی به انواع آمارهایی که به روش‌های مختلف به دست آمده است دسترسی داشته باشند و در واقع آمار برای مردم از یک منبع رسمی اعلام شود تا تکلیف مردم روشن باشد، اما مسوولان به مجموع آمارها و میانگین آنها دسترسی داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی همچنین درباره‌ی برخی انتقادات نسبت به دولتی‌بودن مراکز انتشار آمار در کشور تصریح کرد: چون مرکز آمار مرکزی دولتی است قرار نیست هرچه دولت گفت اجرا کند.

وی همچنین عنوان کرد: دانشگاه نیز مرکز دولتی است اما بار علمی انجام می‌دهد. مرکز آمار درست مانند دانشگاه‌ها اگرچه مرکز دولتی است، اما این به معنای دخالت دولت در آن نیست، بلکه این مرکز، مرکزی علمی دولتی است.

پوریزدان پرست تصریح کرد: بنابراین خود دولت باید بزرگ‌ترین همت را داشته باشد که آماری که از این مراکز خارج می‌شود از دقت بالایی برخوردار باشد و براین اساس باید تمام تلاش خود را بکند که این مراکز خارج از مسائل سیاسی فعالت کنند.

این کارشناس اقتصادی همچنین درباره‌ی فعالیت خصوصی در تولید و نشر آمار به عنوان مراکز مستقل از دولت گفت: بخش خصوصی معمولا در آمارگیری‌های کلان وارد نمی‌شود. البته ممکن است گاهی بخشی از آمار را انجام دهد، اما عمدتا این کارها نیاز به هزینه دارد و دولت آن را برعهده می‌گیرد.

وی تصریح کرد: بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری در بحث آمار ندارد و از سوی دیگر اعتمادی نیز به اطلاعات آماری این منابع وجود ندارد تا مورد استفاده دولت قرار گیرد.

پوریزدان پرست افزود: با توجه به این‌که دولت برای برنامه‌های توسعه‌ای، توزیع درآمد، بودجه و سایر برنامه‌های کلان اقتصادی به اطلاعات آماری نیاز دارد خود وظیفه تهیه آن را برعهده می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha