• یکشنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 94032413473
  • منبع : نمایندگی البرز

یک مسئول:

تجاری‌سازی صنایع دستی فراموش نشود

تجاری‌سازی صنایع دستی فراموش نشود

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: هنرمندان از تولید آثار یکنواخت و تکراری پرهیز کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: هنرمندان از تولید آثار یکنواخت و تکراری پرهیز کنند.

عبدالناصر میرچی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه البرز، اظهار کرد: با توجه به قیمت بالای اکثر محصولات صنایع دستی، به نظر می‌رسد تولید آثار کاربردی بتواند بخشی از مشکل بازار فروش این تولیدات را حل کند.

وی افزود: باید شرایطی فراهم شود که به تولیدات هنری نه به چشم یک کالای تزئینی بلکه باید به عنوان ملزومات زندگی توجه شود.

میرچی خاطرنشان کرد: هنرمندان صنایع دستی کار باید سلیقه و نیاز مخاطبان را به خوبی بشناسند و براساس این شناخت دست به تولید بزنند.

وی ادامه داد: بدون شک تا زمانی که هنرمندان نگاه تخصصی و حرفه‌ای به بحث تولید محصول نداشته باشند، بازار فروش آنها رونق چندانی نخواهد داشت.

میرچی با تاکید بر وجود نگاه نوآورانه در فرایند تولید صنایع دستی یادآورشد: در شرایط اقتصادی امروز مردم به کالاهای کاربردی نیاز بیشتری دارند، بنابراین خلق آثار هنری صنایع دستی به صورت نوآورانه می‌تواند نقش بسزایی در رونق این هنر- صنعت ایفا کند.

این مسئول اضافه کرد: بدون شک شرکت هنرمندان در کارگاه‌های آموزشی مختلف می‌تواند در ایجاد نگاه خلاقانه و نوآورانه درتولید صنایع دستی موثر واقع شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: بدون شک تولید آثاری که از تکرار و یکنواختی به دور هستند، نقش بسزایی در رونق بازار فروش صنایع دستی دارند.

میرچی تصریح کرد: صنایع دستی زیرمجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و از زمره صنایع خلاق است که توجه به آن می‌تواند در وضع اقتصاد ایران تغییرات محسوسی ایجاد کند.

وی گفت: هنرمندان در کنار علاقه‌ای که به تولید آثار فاخر دارند، باید به روش‌های فروش و تجاری‌سازی تولیدات خود نیز فکر کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز افزود: تا زمانی که هنرمند از لحاظ مالی تامین نباشد، انگیزه زیادی برای تولید آثار فاخر نخواهد داشت، بنابراین باید سود مادی فروش تولیدات صنایع دستی به گونه‌ای باشد که وقت و هزینه‌ای که هنرمند گذاشته را جبران کند.

وی گسترش کارگاه‌های صنایع دستی را یکی از را‌ه‌های خروج از بحران بیکاری عنوان کرد و گفت: در رشته‌های صنایع دستی با مبلغی کم می‌توان برای عده زیادی اشتغال ایجاد و از این طریق بخشی از مشکل بیکاری جوانان را برطرف کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: مسئولان باید به فراخور توان خود از صنایع کوچک و خلاقی چون صنایع دستی حمایت کنند.

وی یادآورشد: بسیاری از ادارات و سازمان‌ها می‌توانند در همایش و مراسم‌ مختلف به جای هدیه نقدی از افراد با صنایع دستی که توسط هنرمندان بومی استان‌ها تولید شده، تقدیر کنند و به این شکل حامی هنرمندان باشند.

میرچی افزود: صنایع دستی ابرازی برای نشان دادن ارزش‌ها و فرهنگ ایرانی – اسلامی به سراسر دنیاست، به همین دلیل تجاری‌سازی تولیدات این حوزه باید مورد توجه قرار بگیرد.

این مسئول درپایان اظهار کرد: علی رغم وجود صنایع دستی غنی، ایران سهم بسیار ناچیزی از بازار صنایع دستی دنیا را دارد که امیدوارم با عزم جدی مجلس و دولت، جهشی در این زمینه ایجاد کنیم؛ چرا که صنایع دستی ما این ظرفیت را دارد که حتی با بسیاری از کشورها از جمله چین و هند رقابت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha