• پنجشنبه / ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۷:۴۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 94032112127
  • منبع : نمایندگی همدان

در کارگروه فرهنگی و اجتماعی همدان مطرح شد:

از ثبت 8 طلاق در شبانه‌روز تا بالابودن آمار طلاق در جوامع روستایی در همدان

از ثبت 8 طلاق در شبانه‌روز تا بالابودن آمار طلاق در جوامع روستایی در همدان

ایسنا/همدان معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان بر ارائه راهکارهای پیشگیرانه از وقوع امر طلاق در جامعه تاکید کرد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان بر ارائه راهکارهای پیشگیرانه از وقوع امر طلاق در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، "محمدابراهیم الهی‌تبار" در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان همدان، اظهار کرد: برای موضوع طلاق باید راهکارهای پیشگیرانه ارائه شود تا شاهد کاهش روند و شیب نزولی این آمار باشیم.

وی افزود: در صورتی که مشاوره‌های قبل از ازدواج برای جوانان، زوج‌های جوان و سایر افرادی که در آستانه ازدواج قرار دارند بر قرار شود هیچ‌گاه شاهد روند افزایشی طلاق نخواهیم بود، چرا که در این صورت جوانان قبل از ازدواج به مهارت‌های لازم دست یافته و واقع‌بینانه‌تر ازدواج می‌کنند.

الهی تبار با بیان این‌که نباید تنها جوانان را به امر ازدواج تشویق کنیم، گفت: برگزاری برنامه‌های آموزش زندگی و کسب مهارت‌ها و سایر مصادیق اوجب و مقدم بر امر ازدواج است.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: در ماه مبارک رمضان باید از ظرفیت روحانیون در مساجد بهره‌مند شویم، چرا که این افراد می‌توانند در امر آموزش مهارت‌های لازم زندگی به جامعه کمک کنند و بازویی مهم هستند.

الهی تبار با تاکید این‌که باید برای تکمیل پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی برنامه‌ریزی کرده و عزمی راسخ داشته باشیم، گفت: وضعیت فرهنگی و اجتماعی ما همگی سرمایه‌های عظیم محسوب می‌شوند، بنابراین هر دستگاه باید به تفکیک برنامه‌ها و پروژه‌های مربوط به حوزه اجتماعی و فرهنگی را اعلام کند.

تحریک پذیری جامعه بالا و آستانه تحمل مردم پایین است

مدیرکل امور اجتماعی استانداری نیز در این کارگروه از تحریک پذیر بودن بالای جامعه اظهار نگرانی کرد و گفت: مردم آستانه تحمل بالایی در امور نداشته و با هر موضوع اجتماعی در جامعه تحریک می‌شوند.

"مهرداد نادری‌فرد" افزود: موضوع طلاق بسیار مهم بوده و نباید به آن نگاه سطحی داشته باشیم، بنابراین باید سند کاهش طلاق در کمیته کاهش آسیب بیشتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

افزایش دو درصدی طلاق در همدان

وی افزود: در سال 92 نیز سه هزار و 797 فقره طلاق در استان همدان ثبت شده، این رقم در سال 93 به سه هزار و 872 مورد افزایش یافته است و در مجموع دو درصد آمار طلاق در سال 93 نسبت به سال ماقبل آن افزایش داشته است، و در کل کشور نیز این آمار پنج درصد رشد داشته است.

نادری‌فرد خاطرنشان کرد: در جوامع شهری در سال 92 سه هزار و 401 مورد طلاق در استان همدان ثبت شده و این رقم در سال گذشته به سه هزار و 416 مورد افزایش یافته است و در مجموع 0.4 دهم درصد رشد داشته و به نوعی رقم افزایش طلاق در جوامع شهری متوقف شده است.

طلاق در جامعه روستایی بالاست

مدیر امور اجتماعی به وضعیت طلاق در جامعه روستایی اشاره کرد و گفت: در جوامع روستایی در سال 92، 396 فقره طلاق ثبت شده این رقم در سال 93 نیز به 456 مورد افزایش یافته است، بنابراین در مجموع 15.1 دهم درصد رشد طلاق در جامعه روستایی را داریم.

هر شبانه روز هشت طلاق در همدان ثبت می‌شود

مدیر کل ثبت احوال استان همدان نیز در این کارگروه گفت: در سال گذشته در هر شبانه روز 11 مورد طلاق به ثبت می‌رسید اما در دو ماهه اول امسال نیز در هر شبانه روز هشت طلاق ثبت می‌شود که این موضوع نشان دهنده کاهش میزان طلاق در جامعه است.

عبداله مقصودی‌فر" افزود: در دو ماهه اول امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 6.6 دهم درصد کاهش طلاق داشته‌ایم، هم‌چنین میزان نرخ باروری در سال‌جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 17.5 درصد افزایش یافته است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز در این کارگروه اظهار کرد: طرح سنجش شیوع معتادان در استان همدان اجرایی شده و این طرح به پایان رسیده است.

"اکبر سوری" افزود: کارشناسان و متخصصان این حوزه طرح موردنظر را اجرا کرده و به نتایج مطلوبی در این زمینه دست یافته‌اند و به این ترتیب می‌توان برای این‌گونه خانواده‌ها برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد.

وی از تدوین سند کاهش طلاق در استان همدان خبر داد و گفت: این سند تمامی دلایل و عوامل را مورد بررسی قرار می‌دهد و به این ترتیب می‌توان با بررسی‌های انجام شده از وقوع این گونه پدیده‌های تلخ در زندگی جلوگیری کرد و یا آمار آن را به حداقل رساند.

سوری با تاکید بر این‌که باید از رشد آمار طلاق جلوگیری کرد، افزود: در صورتی که از مشاوره استفاده شود می‌توان به راحتی جلوی امر طلاق را گرفت.

وی یادآور شد: بر اساس آمار موجود طی پنج سال گذشته 16.5 درصد میزان طلاق افزایش و 16.5 درصد نیز میزان ازدواج کاهش یافته است.

وی برگشت انگیزه‌های زن و مرد بعد از طلاق را به جامعه بسیار مهم خواند و گفت: باید برای بازگرداندن آنها بعد از طلاق به جامعه برنامه آموزشی برگزار کنیم، چرا که برخی افراد در برخی موارد با بی‌انگیزگی از زندگی مواجه می‌شوند به این ترتیب آمار خودکشی‌ها و سایر ناهنجاری‌ها در جامعه افزایش می‌یابد.

سوری خاطرنشان کرد: بیشترین آمار طلاق مربوط سنین 25 تا 29 سال برای آقایان به ثبت رسیده، هم‌چنین بیشترین گروه سنی طلاق در گروه زنان بین 20 تا 24 سال ثبت شده است.

وی گفت: در سال 89 نیز سه هزار و 318 مورد طلاق ثبت شده و در سال گذشته نیز سه هزار و 872 مورد طلاق ثبت شده است و این موضوع نشان دهنده روند افزایشی طلاق درجامعه است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان نسبت ازدواج به طلاق در استان همدان را در سال گذشته پنج به یک اعلام کرد و افزود: استان همدان رتبه 17 را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: نسبت ازدواج به طلاق در کل کشور در سال گذشته 4.4 دهم درصد بوده و مقایسه آمار کشوری و استانی نشان می‌دهد استان همدان وضعیت مطلوبی دارد، اما باید تلاش کنیم میزان وقوع طلاق را به حداقل برسانیم.

وی با بیان این‌که زوجین قبل از ازدواج باید به آگاهی لازم دست یابند و در زندگی قدرت حل مسئله را داشته باشند، گفت: در شهرستان فامنین سن ازدواج در بین دختران زیر 16 سال بسیار زیاد است و این موضوع موجب می‌شود افراد بعد از رسیدن به بلوغ دچار پشیمانی شوند و اقدام به طلاق کنند.

بیشترین علت جدایی‌ها چیست؟

سوری با بیان این‌که سند کاهش طلاق بررسی‌های علمی و مستندی داشته، یادآور شد: از سه هزار و 135 زوج آمارگیری شده که بیشترین علت تصمیم به جدایی زوجین از یکدیگر عدم بلوغ فکری، عدم توانایی حل مسئله، دخالت اطرافیان و در برخی موارد نیز خیانت همسر بوده است.

60 درصد طلاق‌ها با آموزش قابل پیشگیری است

مدیرکل بهزیستی استان همدان اعلام کرد: از وقوع 60 درصد طلاق‌ها با ارائه مشاوره قبل از ازدواج می‌توان جلوگیری کرد، چرا که زوجین مهارت‌های لازم را قبل از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک کسب می‌کنند.

وی ادامه داد: براساس ارزیابی‌ و بررسی‌های انجام شده در شهرهای کوچک، علت اصلی طلاق‌ها ضرب و شتم همسر و خیانت همسر بوده است.

وی با بیان این‌که آمار طلاق در روستاها بیشتر از جوامع شهری است؛ گفت: علت اصلی زیاد بودن طلاق در روستاها را می‌توان عدم کسب مهارت‌های لازم و عدم استفاده از مشاوره دانست، بنابراین باید برای این موضوع برنامه‌ریزی کنیم و مشاوره‌ها به جامعه روستایی ورود یابند.

مرکز درمان مشکلات جنسی زوجین راه اندازی شود

سوری پیشنهاد کرد مرکز درمان مشکلات جنسی راه‌اندازی شود، چرا که بسیاری از مشکلات زوجین در مورد موضوعاتی است که از گفتن آن خودداری می‌کنند، در حالی که اگر این مرکز راه‌اندازی شود زوجین می‌توانند به مهارت‌های لازم دست یابند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha